Liike- ja palvelukeskus Särmän rakentaminen näkyy katukuvassa

20.08.2024

Hyrylän keskustaan rakennetaan parhaillaan kuusikerroksista liike- ja palvelukeskus Särmää. Rakennukseen tulee maanalainen parkkihalli, huoltopiha ja pintapysäköintialue. Bruttopinta-ala tulee olemaan noin 35 100 m2. 

Hanke on lähtenyt käyntiin mittavilla maanrakennustöillä kesällä 2024. Sitä ennen Tuusulan kunta teki tontilla jo valmistelevia töitä purkamalla vanhan ostoskeskuksen ja rakentamalla kunnallistekniikkaa.  

Loppukesällä−syksyllä 2024 ovat käynnissä maanrakennus- ja perustustyöt. Vuonna 2025 tehdään perustustöitä, elementtiasennuksia, vesikattotöitä, julkisivuelementtiasennuksia, julkisivuverhouksen asennuksia ja sisävalmistelutöitä. Vuonna 2026 työlistalla ovat sisävalmistustyöt, ja rakennus valmistuu elokuussa 2026. 

Hanke vaikuttaa alueella monin tavoin 

Mittava, Hyrylän kaupallisia palveluita parantava hanke aiheuttaa haittaa lähiympäristön asukkaille, yrityksille ja muille toimijoille sekä alueella asioiville.  

Liikenne ja pysäköinti: 

  • Rakennuskohteen ympärillä tarvitaan tilaa rakennusmateriaaleille ja kulkemiselle. Tästä johtuen liikenne- ja pysäköintijärjestelyt ovat muuttuneet.  
  • Pääkirjaston vieressä Hyryläntien puolella sijaitseva pysäköintialue on suljettu palvelukeskus Särmän rakennustöiden takia. Pysäköintialue on aidattu, eikä sille enää pääse ajamaan. 
  • Kirjastossa omalla autolla asioivat voivat jättää autonsa esimerkiksi uimahallin pysäköintialueelle, joka sijaitsee kirjastosta katsottuna Tuusulanväylän toisella puolella Klaavolantien kupeessa. Uimahallin pysäköintialueella on aikarajoitettuja paikkoja, joilla saa paikasta riippuen pysäköidä 2‒4 tuntia. 
  • Pääkirjaston läheisyyteen taksiaseman kohdalle jää kaksi liikuntaesteisten pysäköintipaikkaa. Muista kirjastoa lähinnä olevista pysäköintipaikoista suurin osa on tarkoitettu kyseisissä liikekiinteistöissä sijaitsevien yritysten asiakaspysäköintiin. 
  • Raskas liikenne lisääntyy ympäristössä urakan aikana.  
  • Tulevista liikenteen poikkeusjärjestelyistä viestitään erikseen. 

Melu ja tärinä: 

  • Maanrakennus- ja perustustyöt aiheuttavat tärinää ja melua. Melua eniten aiheuttava vaihe rakentamisessa on käsillä pääasiassa elokuussa ja alkusyksystä 2024, jolloin maahan lyödään ponttiseinää ja perustuksien paalut sekä tehdään louhintatöitä. Melua eniten tuottavan vaiheen, eli ponttauksen melu kestää noin kaksi viikkoa. Tämän lisäksi ääntä aiheuttavat ankkurointi, mahdolliset porapaalujen asennukset, louhinta ja paalutustyöt. Nämä työvaiheet kestävät syksyn ajan. 
  • Häiriön takia Tuusulan kirjaston aukioloajoissa on muutoksia. Tuusulan pääkirjasto on suljettuna ma 19.8.–pe 23.8. Pääkirjasto on auki lauantaina 24.8. klo 9–15 ja sunnuntaina 25.8. klo 9–15. 
  • Asiakaspalvelu Tuusinfo on siirtynyt väistötiloihin. Tuusinfo löytyy toistaiseksi Ohjaamon tiloista, osoitteesta Autoasemankatu 1, 2. kerros. 

 

Rakennushankkeen tilatarpeita on käyty etukäteen huolellisesti läpi ja niitä on pyritty minimoimaan. Yritysten kanssa tehdään jatkuvaa yhteistyötä työmaan aiheuttamien väliaikaisten haittojen helpottamiseksi. 

Pahoittelemme hankkeen aiheuttamaa haittaa. 

 

Lisätiedot: 

Hyrylän keskustan kehittämistä koskevat tiedotteet (häiriöt, muutokset ym.): www.tuusula.fi/hyrylankeskusta  

Kuntasuunnittelupäällikkö Asko Honkanen, 040 314 2012 

Projektitoimiston päällikkö Jyri Olkkonen, 040 314 3555 

Viestintäpäällikkö, NREP, Jannica Aalto, 045 1347 636 

 

Liike- ja palvelukeskus Särmä, kuva Parviainen Arkkitehdit Oy

Havainnekuva liike- ja palvelukeskus Särmästä (kuva Parviainen Arkkitehdit Oy)

 

Takaisin