Tuusulassa on jo 42 000 asukasta

24.09.2024 klo 14.35

Tilastokeskuksen tänään julkaiseman ennakkotiedon mukaan Tuusulan väkiluku oli elokuun lopussa tasan 42 000. Tammikuun lopun tilanteeseen verrattuna väkiluku on kasvanut yli 600:lla, ja viime vuoden syyskuusta lisäystä on yli 1 000 henkilöä.

Tuusulan väkiluvun kasvu nojaa vahvasti muuttovoittoon. Kuntaan muuttaa selvästi enemmän väkeä kuin lähtee muihin kuntiin. Tuusula onkin Suomen suurimpia voittajia kuntien välisessä muuttoliikkeessä. 

− Tuusulan väestökehitys on ollut jopa nopeampaa kuin odotimme. Jo heinäkuussa väkiluku oli suurempi kuin kunnan väestösuunnite ennusti, iloitsee pormestari Kalle Ikkelä. 

Kasvun jatkumista edistetään muun muassa laadukkaalla ja monipuolisella tontti- ja asuntotarjonnalla. Tuusulan kunnalla on tälläkin hetkellä myynnissä noin 100 asuntotonttia. Kunnan alueella on tarjolla myös monipuolinen valikoima valmiita asuntoja.   

Kunnan houkuttelevuutta ja elämisen laatua edesauttavat myös esimerkiksi kunnan vahva panostus uusiin päiväkoteihin ja kouluihin sekä kehittyvät mahdollisuudet kulttuuriin, vapaa-aikaan ja harrastamiseen. Tuusulan vetovoimatekijöihin lukeutuvat myös muun muassa erinomainen sijainti pääkaupunkiseudun lähellä ja mahdollisuus väljempään asumiseen. 

 

Lisätiedot: Pormestari Kalle Ikkelä, kalle.ikkela@tuusula.fi, 040 314 3001 

Vapaat tontit: www.tuusula.fi/koti  

Takaisin