Urkan monitoimihalli on edennyt harjannostajaisvaiheeseen 

25.09.2024 klo 12.30

Tuusulan Urheilukeskukseen rakenteilla olevan monitoimihallin harjannostajaisia juhlittiin eilen. Sisätiloiltaan yli hehtaarin kokoinen monitoimihalli laajentaa Urkan palvelutarjontaa merkittävästi.  

Monitoimihallin rakennushanke on edennyt jopa hieman arvioitua nopeammin, ja halli oheistiloineen on tarkoitus ottaa käyttöön ensi vuoden tammikuussa. Sitä ennen jäljellä on vielä muun muassa talotekniikan asennusta, ulkoaluetöitä ja hallikiinteistön varustelua tulevia toimintoja varten.  

- Tämä paikka on vielä toistaiseksi työmaa, mutta pian toivottavasti Tuusulan yhteinen olohuone kaikille liikuntaa harrastaville. Tänne me toivomme tulevaisuudessa kaikkien ihmisten löytävän. Hankkeeseen ja Urkan ympärillä tapahtuneeseen kehittämistyöhön on panostettu paljon kahden viimeksi kuluneen vuoden aikana. Yhteistyöllä päästään maaliin, toteaa Tuusulan Urheilukeskus Oy:n toimitusjohtaja Ilpo Kilpeläinen.  

- Monitoimihalli on palveluverkkouudistuksemme tärkeä ja keskeinen osa. Aivan hallin lähellä sijaitsevat lukio ja kulttuuritalo Monio sekä ensi vuonna valmistuva Rykmentinpuiston kampus. Näistä ja muistakin Etelä-Tuusulan kouluista on lyhyt matka urheilukeskukselle. Hallihanke on iso panostus liikuntatilojen määrään ja laatuun. Samalla se on hieno mahdollisuus kasvattaa harrastajamääriä. Kiitos kaikille hankkeeseen osallistuneille, sanoo Tuusulan pormestari Kalle Ikkelä.  

Monitoimihalliin tulee yli 12 000 m2 tiloja monipuoliseen liikuntaan ja urheiluun. Halliin sijoitetaan täysimittainen sisäjalkapallokenttä, pallopelien pelaamiseen ja koululiikuntaan soveltuva monitoimiliikuntasali, 400 m² kuntosali ja kaksi erillistä pienliikuntatilaa.  

Hallin aulaan rakennetaan vastaanotto- ja kahvilatilat. Lisäksi saman katon alta löytyy muutamia neuvottelutiloja sekä toimistotiloja henkilöstölle ja asiakaspalvelun tarpeisiin. Monitoimihallihankkeen kokonaisinvestointi on noin 14 miljoonaa euroa. 

Edellinen merkittävä kehitysaskel Urkassa otettiin syksyllä 2022, kun salibandyhallin viereen valmistuivat mailapelihalli ja voimisteluhalli.  

Nyt rakenteilla oleva hallikokonaisuus yli kaksinkertaistaa Tuusulan Urheilukeskuksen liikuntalaitosten tilat. Rakennus on urheilukeskuksen historian suurin yksittäinen investointi. Tuusulan kunta on kehittänyt urheilukeskusta pitkäjänteisesti 1980-luvulta asti, ja nykyisen kehittämisprojektin kunta käynnisti vuonna 2016. Urheilukeskuksessa vierailee vuosittain yli 700 000 kävijää.

Tuusulan Urheilukeskus Oy on Tuusulan kunnan tytäryhtiö. Monitoimihallin rakentaminen on osa urheilukeskuksen kehittämisprojektia ja palveluverkon toteuttamista. Monitoimihallin edustan piha-alueet ja pysäköintialueet toteutetaan vaiheittain vuosina 2024‒2026. Urheilukeskuksesta tehdään monipuolista liikunnan ja vapaa-ajan harrastamisen keskusta kaikenikäisille kuntalaisille.

Lisätietoja: 
Toimitusjohtaja Ilpo Kilpeläinen, Tuusulan Urheilukeskus Oy 
ilpo@tuusulanurheilukeskus.fi  
Pormestari Kalle Ikkelä, Tuusulan kunta 
kalle.ikkela@tuusula.fi 
Vapaa-aikapalvelujen päällikkö Risto Kanerva, Tuusulan kunta 
risto.kanerva@tuusula.fi 

24092024 Urheilukeskus monitoimihalli harjakaiset Timo Nurmi (12) 24092024 Urheilukeskus monitoimihalli harjakaiset Timo Nurmi (11)
24092024 Urheilukeskus monitoimihalli harjakaiset Timo Nurmi (10) 24092024 Urheilukeskus monitoimihalli harjakaiset Timo Nurmi (1)
24092024 Urheilukeskus monitoimihalli harjakaiset Timo Nurmi (8) 24092024 Urheilukeskus monitoimihalli harjakaiset Timo Nurmi (2)

Takaisin