Hur ser det ut inne i Tusby träsk campus som nu har färdigställts? – Kom med på en rundvandring den 10 oktober 

26.09.2024 klo 09.30

Nu finns möjlighet att delta på en rundvandring och se lokalerna på Tusby träsk campus, där verksamheten startade i augusti 2024. Rundvandringarna ordnas den 10 oktober kl. 16–18. En del av rundvandringarna är tvåspråkiga (finska–svenska). Föranmäl dig senast den 9 oktober!

Under rundvandringarna på Tusby träsk campus (Tusbyvägen 131, Tusby), som ordnas torsdagen den 10 oktober klockan 16–18, får besökarna se det nya campusets lokaler och höra mer om hur vardagen kommit i gång vid de tre enheterna som bedriver sin verksamhet på campuset. Vi tar emot förhandsanmälningar till rundvandringen fram till onsdagen den 9 oktober. Som avslutning på rundvandringarna bjuder vi besökarna på kaffe, te eller saft samt sött tilltugg.

Anmäl dig till en rundvandring vid ett klockslag som passar dig senast den 9 oktober – antalet platser är begränsat:  
https://www.lyyti.in/Tutustumiskierroksia_Tuusulanjarven_kampuksella_6766/se 

– Vecka 41 är en enda lång fest vid Tusby träsk campus. För barnen på daghemmet och skoleleverna utlovas trevligt gemensamt program för att fira invigningsveckan. Vi vill också bjuda in alla intresserade invånare på rundvandringar, under vilka de kan bekanta sig med de fantastiska ljusa och högklassiga nya lokalerna. Den moderna lärmiljön lockar till gemensamma aktiviteter, gläder sig bildningsdirektör Tiina Simons över utbudet under invigningsveckan. 
 
– Det har blivit dags att tillsammans glädjas åt att det tredje objektet inom vår omfattande förnyelse av servicenätet har blivit klart. Tusby träsk campus och dess gårdsområden färdigställdes inom tidsplanen under sommaren och vardagen på campuset kunde komma i gång direkt i början av höstterminen. Tack till alla som deltagit i planeringen och byggandet av campuset – såväl personalen som byggt upp den gemensamma verksamhetskulturen som entreprenören med partner som genomfört byggnaden och gårdsområdet, utan att förglömma många andra samarbetspartner som bidragit till campuskomplexets färdigställande, tackar borgmästare Kalle Ikkelä.    
 
Vid Tusby träsk campus finns tre enheter under samma tak: Tuusulanjärven koulu, Tusby träsk svenska skola och Tusby träsk daghem. Tuusulanjärven koulu hette förr Kirkonkylän koulu och Tusby träsk svenska skolas gamla namn var Klemetskog skola. I Tusby träsk daghem har man sammanslagit flera daghem som tidigare hade sin verksamhet i centrala Skavaböle. Enheternas nya namn togs i bruk i början av höstterminen 2024.  
 
Campuskomplexet erbjuder verksamhetsmöjligheter även för många andra aktörer. Kvällstid och på veckoslut samlas såväl föräldraföreningar på olika tillställningar som idrottssällskapens hobbygrupper och campusets mångsidiga gårdsområde som inspirerar till rörelse och beundrande av konst får fritt användas av invånarna utanför enheternas verksamhetstider.  
 
Tusbys mål är att tillhandahålla högklassiga och tillgängliga tjänster i en miljö som förnyas. Vi bygger därför nytt servicenät, alltså nya daghem och skolor. Du kan bekanta dig med förnyelsen av servicenätet på webbplatsen, på www.tuusula.fi/uudistuvapalveluverkko (på finska).
 
Mer information:   
 
Förnyelse av servicenätet: 
Borgmästare Kalle Ikkelä, 040 314 3001 
Bildningsdirektör Tiina Simons, 040 314 3403 
 
Enheterna vid Tusby träsk campus: 
Tusby träsk daghem, daghemsföreståndare Tiina Vainio-Nykänen, 040 314 3337 
Tuusulanjärven koulu, rektor Katja Lilas, 040 314 2227 
Tusby träsk svenska skola, rektor Saara Värtö, 040 314 4360 
 
E-postadresserna har formen fornamn.efternamn@tuusula.fi. 
 

Lue myös suomeksi

Tusby träsk campus
Vid Tusby träsk campus finns tre enheter under samma tak: Tuusulanjärven koulu, Tusby träsk svenska skola och Tusby träsk daghem (Tuusulanjärven päiväkoti på finska).

Takaisin