Järvenpään Tervanokan jätevesipumppaamossa tekninen vika − vettä voi käyttää, mutta vedenkäyttöä suositellaan vähennettäväksi

26.09.2024 klo 15.45

Tänään 26.9.2024 kello 12.24 Järvenpään Tervanokan jätevesipumppaamossa tapahtui tekninen vika, kun paineputki hajosi. Vian seurauksena pumppaamo tulvii. Poikkeuksellisen voimakas vesisade lisäsi myös jäteveden määrää. Rankkasateen myötä pumppaamon ylikuormitus aiheutti jätevesien ylivuodon Tuusulanjärveen.  

Talousvesi on turvallista, mutta vedenkäytön vähentämistä suositellaan ympäristökuormituksen minimoimiseksi myös Tuusulan Kellokoskella ja Jokelassa. Uimista Tuusulanjärvessä kehotetaan välttämään toistaiseksi.

Tilanne havaittiin nopeasti, ja korjaustoimet on aloitettu välittömästi. Keski-Uudenmaan Vesiensuojelu, Järvenpään kaupunki ja Tuusulan kunta tekevät tiivistä yhteistyötä ympäristöviranomaisten kanssa, jotta vesistövaurioiden laajuus voidaan arvioida ja tilanteen hallinta varmistaa.

Järvenpään Tervanokan jätevedenpumppaamo johtaa ison osan Järvenpään alueen jätevesistä.

Lisätietoja tilanteesta annetaan heti, kun uutta tietoa on saatavilla. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa ja kiitämme asukkaita ymmärryksestä.

 

Lisätietoja:

Keski-Uudenmaan Vesiensuojelu 0405 040 444
Järvenpään Vesi 040 315 3987

Takaisin