Asumisoikeusasunnot
Asumisoikeusasuminen on vuokra-asumisen ja omistusasumisen välimuoto.

Asumisoikeusasunnot
Asumisoikeusasunnon asukkaaksi pääsee maksamalla asumisoikeusmaksun, joka on 15 prosenttia asunnon kokonaishinnasta. Sen lisäksi asumisesta maksetaan käyttövastiketta, joka on verrattavissa vuokraan.
Asumisoikeusasunto pysyy asukkaalla niin kauan kuin hän haluaa. Kun asukas luopuu asunnosta, hän saa takaisin alkuperäisen asumisoikeusmaksun korjattuna rakennuskustannusindeksin muutoksella.
Asumisoikeusasunnon hakijan on oltava täysi-ikäinen henkilö, joka ei omista hakualueella omistusasuntoa. Hakijalla ei myöskään saa olla varallisuutta niin paljoa, että hän voisi rahoittaa vähintään puolet hakemansa tai vastaavan asunnon käyvästä hinnasta. Varallisuusrajat eivät kuitenkaan koske asumisoikeusasunnosta toiseen asumisoikeusasuntoon vaihtavia eivätkä yli 55-vuotiaita hakijoita.
Asumisoikeus-järjestysnumeron hakeminen
Valtakunnallisen asumisoikeus-järjestysnumeron voit hakea Valtion tukeman asuntorakentamisen keskukselta (Varke).
Järjestysnumerolla voi hakea asumisoikeusasuntoa valtakunnallisesti kaikista niistä kunnista, joissa asuntoja on. ASO-järjestysnumero maksaa 9,20 euroa ja on voimassa kaksi vuotta.
Toimita asuntohakemus sekä tieto järjestysnumerosta sille asumisoikeusyhteisölle, jonka asunnoista olet kiinnostunut. Hakemuksessa esitettyjen toiveiden mukaan yhtiöt tarjoavat hakijalle asuntoa järjestysnumeron perusteella: hakija, jolla on pienin järjestysnumero, saa tarjouksen asumisoikeudesta.
Lisätietoa
Lisätietoja asumisoikeusasumisesta löydät Valtion tukeman asuntorakentamisen keskuksen sivuilta sekä ympäristöministeriön sivuilta.
Asumisoikeusasuntoja Tuusulassa
Tuusulassa asumisoikeusasuntoja on seuraavilla toimijoilla: