Siirry sisältöön

Heinäkuussa 2019 koulun pihaan pystytetty paviljonkirakennus toimii oppilaiden kotiluokkina. Koulun alkuperäisestä osasta on käytössä vain ruokala. Vuonna 2012 rakennetussa lisäosassa käytössä ovat käsityön luokka, liikuntasali ja liikuntasalin yläaula, joka toimii iltapäivätoiminnan tilana. Ruotsinkylän koulu yhdistyy Lahelan monitoimikampukseen arviolta vuonna 2029.

Ruotsinkylän koulu on toiminut vuodesta 1894. Suomen- ja ruotsinkieliset koulut toimivat samassa rakennuksessa vuoteen 1917, jolloin ruotsinkielinen Klemetskog skola rakennettiin noin kilometrin päähän. Vuodesta 2024 ruotsinkielinen koulu on toiminut nimellä Tusby träsk svenska skola Tuusulanjärven kampuksen yhteydessä.

Meidän koulumme

Ruotsinkylän koulu on yhteisö, jossa jokainen yksilö on arvokas ja aktiivinen toimija. Koulussamme opitaan ja opiskellaan joustavasti, monipuolisesti ja erilaisia oppimisympäristöjä hyödyntäen – niin fyysisiä kuin digitaalisiakin. Sekä oppimaan oppimisen taidot että arjen hallinnan taidot ovat keskiössä jokaisessa koulupäivässä.

Toimimme yhdessä jakaen vastuuta ja tukien toisiamme, sekä oppilaat että henkilökunta. Pienessä koulussa kaikki aikuiset ovat yhdenvertaisia kasvattajia, jotka toimivat monialaisesti yhteistyössä muiden ammattilaisten kanssa. Voimavaramme on yhteisöllinen ja yhtenäinen toimintakulttuuri sekä kyky joustavasti tarkastella ja muuttaa käytäntöjämme yhdessä koko henkilökunnan kesken. 

Pääset seuraamaan koulumme arkea instagram-tilimme kautta @ruotsinkylankoulu(siirryt toiseen palveluun).

Yhteydenpito koulun kanssa

Käytämme kodin ja koulun väliseen viestintään Wilmaa. Opettajat tavoitat parhaiten Wilman kautta.

Opetushenkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@tuusula.fi.

Lukuvuosiopas

Lukuvuosiopas(siirryt toiseen palveluun) sisältää tietoa koulumme toiminnasta ja käytänteistä sekä koulun järjestyssäännöt. Päivitetty opas julkaistaan lukuvuoden alkaessa elokuussa.

Iltapäiväkerho

Ruotsinkylän koululla toimii iltapäiväkerho. Vastuuohjaajan lisäksi kerhossa on myös toinen ohjaaja.

Kerhon toiminnan periaate ja tavoitteet

Iltapäiväkerhon toiminta on lapsiläheistä. Lapset ovat yksilöitä ja tasa-arvoisia kerhossa. Keskustelu ja lasten mielipiteiden kysely kuuluu päivittäiseen arkeemme. Haluamme luoda kiireettömän ja mieluisan iltapäivän lasten kanssa sekä tehdä kerhosta ”meidän kerhon.” Askartelemme ja piirrämme, ja leikki on hyvin tärkeä osa lasten elämää. Ajatuksemme on opettaa lapset ottamaan toiset huomioon. Me ohjaajat pidämme huolta, että toiminnasta löytyy jokaiselle lapselle jotakin hänelle sopivaa. Kerhon toiminnan suunnittelu on joustavaa.

Iltapäiväkerhon tavoitteena on:

  • tarjota turvallista, valvottua ja ohjattua toimintaa 1.−2. luokkalaisille
  • mahdollistaa vanhempien työssäkäynti
  • tukea koulun ja kodin kasvatustyötä
  • saada lapsen olo turvalliseksi, kun läsnä on aikuinen, kuuntelija ja myös syli, jos täytyy lohduttaa
  • opettaa lasta huolehtimaan ja ottamaan vastuun läksyistään
  • opettaa lasta huolehtimaan myös omista tavaroistaan
  • opettaa hyviä tapoja, opettaa ruokailutapoja
  • opettaa ottamaan toiset huomioon ja luomaan ystävyyssuhteita − kavereita ei jätetä yksin

Tuusulan kunnan iltapäiväkerhojen toiminnasta ja hakuprosessista löytyy tietoa iltapäiväkerhotoiminnan sivulta.

Kiusaamisen ehkäisy ja selvittely

Ruotsinkylän koulu on KiVa Koulu®. Meillä on käytössä kiusaamisen vastaaminen suunnitelma.

Lisätietoja KiVa Koulu® ohjelman sisällöstä voit lulea KiVa Koulun verkkosivuilta(siirryt toiseen palveluun).

Oppilaan tukeminen

Oppilashuollolla tarkoitetaan oppilaan hyvän oppimisen, hyvän psyykkisen ja fyysisen terveyden sekä sosiaalisen hyvinvoinnin edistämistä ja ylläpitämistä sekä niiden edellytyksiä lisäävää toimintaa kouluyhteisössä. Oppilashuoltoa toteutetaan ensisijaisesti ennaltaehkäisevänä ja koko kouluyhteisöä tukevana yhteisöllisenä oppilashuoltona. Tämän lisäksi oppilailla on lakisääteinen oikeus yksilökohtaiseen oppilashuoltoon. Oppilashuoltotyötä ohjaavat luottamuksellisuus, kunnioittava suhtautuminen oppilaaseen ja huoltajaan sekä heidän osallisuutensa tukeminen.

Koulussamme toimii yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä, johon kuuluvat erityisopettaja, koulukuraattori, koulupsykologi, kouluterveydenhoitaja, perheohjaaja sekä rehtori. Yhteisöllisessä oppilashuoltotyössä seurataan, arvioidaan ja kehitetään kouluyhteisön ja oppilasryhmien hyvinvointia. Lisäksi huolehditaan kouluympäristön terveellisyydestä, turvallisuudesta ja esteettömyydestä. Yhteisöllisten toimintatapojen kehittämisessä tehdään yhteistyötä oppilaiden, huoltajien sekä muiden lasten ja nuorten hyvinvointia edistävien viranomaisten ja toimijoiden kanssa.

Kaikilla – oppilailla, huoltajilla, henkilökunnan jäsenillä – on oikeus tuoda havaitsemiaan asioita yhteisöllisen oppilashuoltoryhmän käsittelyyn ottamalla yhteyttä keneen tahansa ryhmän jäsenistä.

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto tukee lapsen ja nuoren kasvua ja kehitystä sekä pyrkii myötävaikuttamaan siihen, että lasten ja nuorten arvot ja asenteet kehittyvät terveyttä edistävään suuntaan. Terveystarkastuksia tehdään oppilaille vuosittain ja terveydenseurantakäyntejä tarpeen mukaan. Tarvittaessa terveydenhoitaja auttaa akuutisti kesken koulupäivän sairastuneita oppilaita ja antaa ensiapua tapaturmissa. Varsinainen sairaanhoito ei kuitenkaan kuulu kouluterveydenhuoltoon, vaan hoidetaan terveysasemalla.

Kouluterveydenhoitajan yhteystiedot löydät koulun yhteystiedoista. Kouluterveydenhoitajan tavoittaa myös Wilman kautta.

Koululääkäri tekee terveystarkastuksia 1.- ja 5.-luokkalaisille. Koululääkärille ajan varaa terveydenhoitaja.

Alakoululaisten hammashoito

Kaikille 1., 3. ja 5. luokan oppilaille tehdään suun terveystarkastus sekä hoitosuunnitelma PopUp -hammashoitolassa koululla. PopUp -tarkastusten jälkeen oppilaille järjestetään terveydenedistämistuokio pienryhmissä. Tuokion aiheena on hampaiden omahoito.

Tämän lisäksi oppilaita kutsutaan suun terveystarkastuksiin yksilöllisen tarpeen mukaan hammashoitolaan.

Jos lapsi tarvitsee hoitoa, koti saa tiedon hoitoajasta. Jatkohoidot tehdään aina hammashoitolassa. Vanhemmat vastaavat lapsen kuljetuksesta hammashoitolaan.

Hammaslääkäripäivystys

Hammaslääkäripäivystys kiireellistä hoitoa tarvitseville (esimerkiksi tapaturma, särky) toimii ajanvarauksella ja edellyttää aina yhteydenottoa suun terveydenhuollon keskitettyyn ajanvaraukseen, puhelinnumero 019 226 0700.

Kouluruokailu ja oppilaiden erityisruokavaliot

Vastuu erityisruokavalion ilmoittamisesta on oppilaan vanhemmilla. Otathan yhteyttä koulun terveydenhoitajaan. Hän välittää tiedon erityisruokavaliosta edelleen kunnan Ruokapalveluille. Huomioithan, että ruokavalio pystytään toteuttamaan kahden päivän kuluttua siitä, kun ilmoitus on saapunut koulun keittiöön.

Koulussamme on päivittäin tarjolla myös kasvisruokavaihtoehto. Koulujen päivittäiset ruokalistat löytyvät Matilda Menu- verkkosivulta(siirryt toiseen palveluun).

Tutustu Tuusulan kunnan ohjeistukseen erityisruokavalioista.

Harrastus- ja kerhotoiminta

Koulut järjestävät harrastus- ja kerhotoimintaa. Niistä välitetään tietoa Wilman kautta ja koulun ilmoitustaululla. Koulujen harrastuskalenterit löytyvät myös kunnan verkkosivuilta.

Tutustu harrastuskalentereihin(siirryt toiseen palveluun).

Harrastus- ja kerhotoimintaa järjestetään koulujen ja muiden toimijoiden tiloissa sekä verkossa.

Suunnitelmat

  • Päivitetään