Meidän Tuomalan koulu
Lukuvuonna 2024-2025 Tuomalan koulussa opiskelee 50 oppilasta kolmella luokalla. Koulussamme opiskellaan vuosiluokkia ylittävissä yhdysluokissa. Tuomalan koulun arjessa korostuu eri ikäisten lasten yhdessä tekeminen niin oppitunneilla kuin välitunneillakin.

Tuomalan koulun arkea voit seurata Facebookissa (siirryt toiseen palveluun)ja Instagramissa(siirryt toiseen palveluun)!
Käytämme kodin ja koulun väliseen viestintään Wilmaa (siirryt toiseen palveluun)ja opettajat tavoitatkin parhaiten Wilman kautta.
Tuomalan koulun henkilöstön tarkemmat yhteystiedot löydät Tuomalan koulun yhteystiedot -sivulta.
kello 8.15-9.00 1. oppitunti
kello 9.00-9.45 2. oppitunti
kello 9.45-10.15 välitunti
kello 10.15-12.00 3.-4. oppitunti + ruokailu porrastetusti luokittain
kello 12.00-12.30 välitunti
kello 12.30-13.15 5. oppitunti
kello 13.15-13.30 välitunti
kello 13.30-14.15 6. oppitunti
Opettajamme tiedottavat huoltajia, mikäli koulupäivät poikkeavat näistä.
Iltapäiväkerho Tuomalan koulun oppilaille järjestetään Tuusulanjärven koululla. Iltapäiväkerhon ohjaajat tavoitat numerosta 040314 3232.
Tuusulan kunnan iltapäiväkerhojen toiminnasta ja hakuprosessista löytyy tietoa iltapäiväkerhotoiminnan sivulta.
Tuomalan koulussa oppilaita ohjataan koulun arvojen mukaiseen käyttäytymiseen positiivisen kannustamisen ja huomioimisen keinoin. Tuomalan koulun arvot on päätetty yhdessä lasten, huoltajien ja koulun aikuisten kesken.
Tuomalan koulun yhteiset arvot: Turvallisuus, luotettavuus ja hauskanpito.
Tuomalaan on suunniteltu arvojen pohjalta omat toimintaohjeet, joiden mukaan oppilaiden on helppo toimia yhteisten arvojen mukaisesti. Koulun aikuiset antavat oppilaille positiivista palautetta ja Prokoulu-merkin arvojen mukaan toimimisesta. Luokissa kerätään Prokoulu-merkkejä, joilla luokka voi lunastaa koululla erilaisia palkintohetkiä.
Tuomalan koululla kerätään myös koko koulun yhteisiä Prokoulu-tähtiä, joilla voimme ansaita koko koulua koskevia palkintoja.

Tuomalan koulun oppilaiden oppimista ja koulunkäyntiä tuetaan yhteistyössä useamman ammattilaisen voimin. Koululla työskentelevät oppilashuollon edustajat, kouluterveydenhoitaja, koulukuraattori, perheohjaaja ja koulupsykologi muodostavat yhdessä koulun rehtorin ja erityisopettajan kanssa moniammatillisen oppilashuoltoryhmän (OHR).
Oppilashuoltoryhmän tehtävänä on tukea laadukasta perusopetusta ja hyvää koulupäivää sekä järjestää ja antaa oppilaille koulunkäyntiin liittyvää tukea silloin kun sitä tarvitaan.
Vanhemmat voivat pyytää oppilashuoltoryhmän tukea mieltä askarruttaviin asioihin olemalla yhteydessä omaan opettajaan tai oppilashuoltoryhmän jäseniin. Tuomalan koululla oppilaat voivat olla yhteydessä oppilashuoltoon myös laittamalla pyynnön opettajanhuoneen vieressä olevaan postilaatikkoon.
Koulussamme on päivittäin tarjolla kasvisruokavaihtoehto.
Kouluruokailun lounaslistat on nähtävillä Matilda Menu -verkkosivustolla(siirryt toiseen palveluun).
Oppilaan vanhempien tulee ilmoittaa mahdollisesta erityisruokavaliosta kouluterveydenhoitajalle. Hän välittää tiedon erityisruokavaliosta edelleen kunnan Ruokapalveluille. Huomioithan, että ruokavalio pystytään toteuttamaan kahden päivän kuluttua siitä, kun ilmoitus on saapunut koulun keittiöön.
Tutustu Tuusulan kunnan ohjeistukseen erityisruokavalioista!
Kouluterveydenhuolto tukee lapsen ja nuoren kasvua ja kehitystä sekä pyrkii myötävaikuttamaan siihen, että lasten ja nuorten arvot ja asenteet kehittyvät terveyttä edistävään suuntaan. Terveystarkastuksia tehdään oppilaille vuosittain ja terveydenseurantakäyntejä tarpeen mukaan. Tarvittaessa terveydenhoitaja auttaa akuutisti kesken koulupäivän sairastuneita oppilaita ja antaa ensiapua tapaturmissa. Varsinainen sairaanhoito ei kuitenkaan kuulu kouluterveydenhuoltoon, vaan hoidetaan terveysasemalla.
Kouluterveydenhoitaja Susanna Korva: yhteydenotot Wilman kautta tai sähköpostitse susanna.korva@keusote.fi tai puhelimitse numerosta 050 497 0030.
Alakoululaisten hammashoito
Kaikille 1., 3. ja 5. luokan oppilaille tehdään suun terveystarkastus sekä hoitosuunnitelma PopUp -hammashoitolassa koululla.
Tämän lisäksi oppilaita kutsutaan suun terveystarkastuksiin yksilöllisen tarpeen mukaan hammashoitolaan.
Jos lapsi tarvitsee hoitoa, koti saa tiedon hoitoajasta. Jatkohoidot tehdään aina hammashoitolassa. Vanhemmat vastaavat lapsen kuljetuksesta hammashoitolaan.
Hammaslääkäripäivystys
Hammaslääkäripäivystys kiireellistä hoitoa tarvitseville (esimerkiksi tapaturma, särky) toimii ajanvarauksella ja edellyttää aina yhteydenottoa suun terveydenhuollon keskitettyyn ajanvaraukseen, puhelinnumero 019 226 0700.
Tuusulan kouluilla järjestetään monipuolista harrastus- ja kerhotoimintaa. Niistä välitetään tietoa Wilman kautta ja koulun ilmoitustaululla. Lisätietoa harrastusvaihtoehdoista ja aikatauluista löytyvät myös kunnan verkkosivuilta.
Tutustu harrastuskalentereihin(siirryt toiseen palveluun).
Harrastus- ja kerhotoimintaa järjestetään koulujen ja muiden toimijoiden tiloissa sekä verkossa.
Koulumme löytötavaroita säilytetään löytötavaralaatikossa oppilasnaulakoiden vieressä.
Vanhempien on hyvä tarkastaa mahdolliset löytötavarat koululla käydessään. Löytötavarapiste tyhjennetään kaksi kertaa vuodessa. Tämä tehdään joulu- ja kevätjuhlien jälkeen, joten viimeistään näiden juhlien yhteydessä vanhempien kannattaa käydä tarkistamassa löytötavarapiste.
Arvokkaammat löydetyt esineet, kuten esimerkiksi kellot, korut, avaimet ja kännykät, viemme koulun henkilöstöhuoneeseen.