Meidän Pertun koulu
Pertun koulu on vuonna 1952 rakennettu Pohjois-Tuusulassa Jokelassa sijaitseva alakoulu, jossa järjestetään opetusta luokille 1.-6. Lisäksi koulussa toimii alueellinen pienryhmä Steppi. Pertun koulussa kehitetään joustavia opetusjärjestelyitä jokaisen oppilaan yksilöllisten oppimistavoitteiden saavuttamiseksi. Ajan haasteet tiedostaen henkilökunta kehittää työtapojaan ja yhteistyömuotojaan jatkuvasti. Yhteis- ja tiimiopettajuus ovat Pertun koulun vahvuus opettajuudessa. Koulun aikuiset pitävät huolta yhteisvastuullisesti koko koulun oppilaista. Yhteisöllisen ilmapiirin ja joustavien ryhmittelyiden kautta koulumme monet erilaiset oppijat kasvavat kunnioittamaan ja suvaitsemaan toinen toisiaan.

Lukuvuonna 2024–2025 Pertun koulussa on 232 perusopetuksen oppilasta.
Yhteydenpito koulun kanssa
Käytämme kodin ja koulun väliseen viestintään Wilmaa(siirryt toiseen palveluun). Opettajat tavoitat parhaiten Wilman kautta.
Opetushenkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@tuusula.fi. Katso opetushenkilöstön tarkemmat yhteystiedot!
Koulun oppitunnit ja välitunnit
kello 8.15–9.00 Oppitunti
kello 9.00–9.45 Oppitunti
kello 9.45–10.00 Välitunti
kello 10.00–11.00 Oppitunti (1.–3. luokat, sisältäen ruokailut) / 10.00-10.45 Oppitunti (4.–6. luokat)
kello 10.45–11.15 Välitunti (4.–6. luokat) / 11.00-11.30 Välitunti (1.–3. luokat)
kello 11.30–12.15 Oppitunti (1.–3. luokat) / 11.15-12.15 Oppitunti (4.–6. luokat, sisältäen ruokailut)
kello 12.15–13.00 Oppitunti
kello 13.00–13.15 Välitunti
kello 13.15–14.00 Oppitunti
kello 14.00–14.45 Oppitunti
Koulujen työ- ja loma-ajat
Iltapäiväkerho
Pertun koulun yhteydessä toimii alakoulun iltapäiväkerho. Toiminta järjestetään kello 12.15–16.30 koulun tiloissa ja koulun piha-alueella. Tavoitat iltapäiväkerhon numerosta 040 314 3238.
Kerhon toiminnan periaate ja tavoitteet:
Iltapäiväkerhon toiminta on lapsilähtöistä. Lapset ovat yksilöitä ja tasa-arvoisia kerhossa. Keskustelu ja lasten mielipiteiden kysely kuuluu päivittäiseen arkeemme. Haluamme luoda kiireettömän ja mieluisan iltapäivän lasten kanssa sekä tehdä kerhosta ”meidän kerhon.” Askartelemme ja piirrämme, ja leikki on hyvin tärkeä osa lasten elämää. Ajatuksemme on opettaa lapset ottamaan toiset huomioon. Me ohjaajat pidämme huolta, että toiminnasta löytyy jokaiselle lapselle jotakin hänelle sopivaa. Kerhon toiminnan suunnittelu on joustavaa.
Iltapäiväkerhon tavoitteena on:
- tarjota turvallista, valvottua ja ohjattua toimintaa 1.−2. luokkalaisille
- mahdollistaa vanhempien työssäkäynti
- tukea koulun ja kodin kasvatustyötä
- saada lapsen olo turvalliseksi, kun läsnä on aikuinen, kuuntelija ja myös syli, jos täytyy lohduttaa
- opettaa lasta huolehtimaan ja ottamaan vastuun läksyistään
- opettaa lasta huolehtimaan myös omista tavaroistaan
- opettaa hyviä tapoja, opettaa ruokailutapoja
- opettaa ottamaan toiset huomioon ja luomaan ystävyyssuhteita − kavereita ei jätetä yksin.
Tuusulan kunnan iltapäiväkerhojen toiminnasta ja hakuprosessista löytyy tietoa iltapäiväkerhotoiminnan sivulta.
Kiusaamisen ehkäisy ja selvittely
Pertun koulun suunnitelmassa kiusaamisen ehkäisemiseksi on eritelty muun muassa koulumme kiusaamista ennaltaehkäisevää toimintaa sekä toimintamalli kiusaamistilanteiden selvittämiseen.
Oppilaan tukeminen
Oppilashuoltotyö tarkoittaa kaikkea koulupäivää ja opiskelun arkea tukevaa toimintaa. Koulussa toimii OHR eli oppilashuoltoryhmä, joka on moniammatillinen työryhmä. Oppilashuoltoryhmän puheenjohtajana toimii rehtori.
OHR:n toimintaan Pertun koulussa osallistuvat rehtori, laaja-alainen erityisopettaja, koulukuraattori, kouluterveydenhoitaja ja sen luokan opettaja, jonka luokan tai oppilaan asioita käsitellään. Kaikki luokat käydään läpi kerran vuodessa oppilashuoltoryhmässä luokanopettajien kanssa. Myös vanhemmat ovat tervetulleita keskustelemaan oman lapsensa asioista OHR:ään. Keskusteluaika sovitaan erikseen.
Oppilashuoltoryhmän tehtävänä on tukea laadukasta perusopetusta ja hyvää koulupäivää, ruokkia kasvua- ja kehitystä edistävää toimintakulttuuria sekä järjestää ja antaa oppilaille koulunkäyntiin liittyvää tukea silloin kun sitä tarvitaan.
Kouluterveydenhuolto
Kouluterveydenhuolto tukee lapsen ja nuoren kasvua ja kehitystä sekä pyrkii myötävaikuttamaan siihen, että lasten ja nuorten arvot ja asenteet kehittyvät terveyttä edistävään suuntaan. Terveystarkastuksia tehdään oppilaille vuosittain ja terveydenseurantakäyntejä tarpeen mukaan. Tarvittaessa terveydenhoitaja auttaa akuutisti kesken koulupäivän sairastuneita oppilaita ja antaa ensiapua tapaturmissa. Varsinainen sairaanhoito ei kuitenkaan kuulu kouluterveydenhuoltoon, vaan hoidetaan terveysasemalla.
Kouluterveydenhoitaja Virpi Liukkonen:
Yhteydenotot Wilman(siirryt toiseen palveluun) kautta tai sähköpostitse virpi.liukkonen@keusote.fi tai puhelimitse numerosta 050 497 0035.
Alakoululaisten hammashoito
Kaikille 1., 3. ja 5. luokan oppilaille tehdään suun terveystarkastus sekä hoitosuunnitelma PopUp -hammashoitolassa koululla. PopUp -tarkastusten jälkeen oppilaille järjestetään terveydenedistämistuokio pienryhmissä. Tuokion aiheena on hampaiden omahoito.
Tämän lisäksi oppilaita kutsutaan suun terveystarkastuksiin yksilöllisen tarpeen mukaan hammashoitolaan.
Jos lapsi tarvitsee hoitoa, koti saa tiedon hoitoajasta. Jatkohoidot tehdään aina hammashoitolassa. Vanhemmat vastaavat lapsen kuljetuksesta hammashoitolaan.
Hammaslääkäripäivystys
Hammaslääkäripäivystys kiireellistä hoitoa tarvitseville (esimerkiksi tapaturma, särky) toimii ajanvarauksella ja edellyttää aina yhteydenottoa suun terveydenhuollon keskitettyyn ajanvaraukseen, puhelinnumero 019 226 0700.
Kouluruokailu ja oppilaiden erityisruokavaliot
Vastuu erityisruokavalion ilmoittamisesta on oppilaan vanhemmilla. Otathan yhteyttä koulun terveydenhoitajaan (yhteystiedot kohdassa Kouluterveydenhuolto). Hän välittää tiedon erityisruokavaliosta edelleen kunnan Ruokapalveluille. Huomioithan, että ruokavalio pystytään toteuttamaan kahden päivän kuluttua siitä, kun ilmoitus on saapunut koulun keittiöön.
Koulussamme on päivittäin tarjolla myös kasvisruokavaihtoehto.
Tutustu Tuusulan kunnan ohjeistukseen erityisruokavalioista päiväkoti- ja kouluruokailu -sivulla.
Harrastus- ja kerhotoiminta
Koulut järjestävät harrastus- ja kerhotoimintaa. Niistä välitetään tietoa Wilman kautta ja koulun ilmoitustaululla. Koulujen harrastuskalenterit(siirryt toiseen palveluun) löytyvät myös kunnan verkkosivuilta.
Tutustu harrastuskalentereihin(siirryt toiseen palveluun).
Harrastus- ja kerhotoimintaa järjestetään koulujen ja muiden toimijoiden tiloissa sekä verkossa.
Suunnitelmat
- Pertun koulun järjestyssäännöt
- Kiusaamisen vastainen suunnitelma Pertun koulussa
- Pertun koulun tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma
Löytötavarat
Koulumme löytötavaroita kerätään käytävillä sijaitseviin löytötavara-astioihin. Vaatteet kannattaa nimikoida! Jos löydetyissä vaatteissa on nimi, pyrimme palauttamaan ne oppilaan naulakkopaikalle. Myös iltakäyttäjien löytyneet tavarat ja vaatteet laitetaan naulakoille.
Löytötavarapiste tyhjennetään kaksi kertaa vuodessa vaatekeräykseen. Tämä tehdään joulu- ja kevätjuhlien jälkeen, joten viimeistään näiden juhlien yhteydessä vanhempien kannattaa käydä tarkistamassa löytötavarapiste.
Arvokkaammat löydetyt esineet, kuten esimerkiksi kellot, korut, avaimet ja kännykät, viemme koulun henkilöstöhuoneeseen.