Meidän Hyökkälän koulu

Lukuvuonna 2024–2025 Hyökkälän koulussa on yli 700 perusopetuksen oppilasta.
Yhteydenpito koulun kanssa
Käytämme kodin ja koulun väliseen viestintään Wilmaa.(siirryt toiseen palveluun) Opettajat tavoitat parhaiten Wilman kautta.
Opetushenkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@tuusula.fi.
Lukuvuosiopas
Alakoulun lukuvuosiopas 2024–2025
Yläkoulun lukuvuosiopas 2024–2025
Koulun oppitunnit ja välitunnit (yläkoulu)
1. kello 8.10–8.55
2. kello 9.00–9.45
VÄLITUNTI kello 9.45–10.00
3. kello 10.00–10.45
4. kello 10.50–11.35
RUOKAVÄLITUNTI kello 11.35–12.15
5. kello 12.15–13.00
6. kello 13.05–13.50
VÄLITUNTI kello 13.50– 14.05
7. kello 14.05–14.50
8. kello 14.55–15.40
Koulun oppitunnit ja välitunnit (alakoulu)
1. kello 8.10–8.55
2. kello 9.00–9.45
VÄLITUNTI kello 9.45–10.00
3. kello 10.00–10.45
RUOKAVÄLITUNTI kello 10.45–11.30
4. kello 11.30–12.15
VÄLITUNTI kello 12.15–12.30
5. kello 12.30–13.15
6. kello 13.15–14.00
VÄLITUNTI kello 14.00–14.15
7. kello 14.15–15.00
Koulujen työ- ja loma-ajat
Iltapäiväkerho
Hyökkälän koulun iltapäiväkerho toimii arkipäivisin kello 12.00-16.30
vastuuohjaaja on Tia Linjala, 040 314 3231
Hyökkälän iltapäiväkerhon toimintasuunnitelma 2024–2025 (PDF)
Kiusaamisen ehkäisy ja selvittely
Hyökkälän koulu on KiVa Koulu®. Meillä on käytössä kiusaamisen vastainen suunnitelma.
Lukuvuonna 2024−2025 Kiva-tiimin muodostavat opettajat Meija Wikberg, Janne Paljakka, Anna Mäkelä, Anna-Leea Asumalahti sekä kouluvalmentaja Sini Berghäll. Heidät tavoittaa Wilman kautta tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@tuusula.fi.
Lisätietoja KiVa Koulu® ohjelman sisällöstä voit lukea KiVa Koulun verkkosivuilta(siirryt toiseen palveluun).
Oppilaan tukeminen
Oppilashuoltotyö tarkoittaa kaikkea koulupäivää ja opiskelun arkea tukevaa toimintaa. Koulussa toimii OHR eli oppilashuoltoryhmä, joka on moniammatillinen työryhmä. Oppilashuoltoryhmän puheenjohtajana toimii rehtori.
Kouluterveydenhuolto
Kouluterveydenhuolto tukee lapsen ja nuoren kasvua ja kehitystä sekä pyrkii myötävaikuttamaan siihen, että lasten ja nuorten arvot ja asenteet kehittyvät terveyttä edistävään suuntaan. Terveystarkastuksia tehdään oppilaille vuosittain ja terveydenseurantakäyntejä tarpeen mukaan. Tarvittaessa terveydenhoitaja auttaa akuutisti kesken koulupäivän sairastuneita oppilaita ja antaa ensiapua tapaturmissa. Varsinainen sairaanhoito ei kuitenkaan kuulu kouluterveydenhuoltoon, vaan hoidetaan terveysasemalla.
kouluterveydenhoitaja 7–9. luokat
Siiskonen Catharina
050 497 0007
kouluterveydenhoitaja 1–6. luokat, paikalla maanantaisin ja tiistaisin
Pirskanen Julia
050 497 0015
Alakoululaisten hammashoito
Kaikille 1., 3. ja 5. luokan oppilaille tehdään suun terveystarkastus sekä hoitosuunnitelma PopUp -hammashoitolassa koululla. PopUp -tarkastusten jälkeen oppilaille järjestetään terveydenedistämistuokio pienryhmissä. Tuokion aiheena on hampaiden omahoito.
Tämän lisäksi oppilaita kutsutaan suun terveystarkastuksiin yksilöllisen tarpeen mukaan hammashoitolaan.
Jos lapsi tarvitsee hoitoa, koti saa tiedon hoitoajasta. Jatkohoidot tehdään aina hammashoitolassa. Vanhemmat vastaavat lapsen kuljetuksesta hammashoitolaan.
Hammaslääkäripäivystys
Hammaslääkäripäivystys kiireellistä hoitoa tarvitseville (esimerkiksi tapaturma, särky) toimii ajanvarauksella ja edellyttää aina yhteydenottoa suun terveydenhuollon keskitettyyn ajanvaraukseen, puhelinnumero 019 226 0700.
Kouluruokailu ja oppilaiden erityisruokavaliot
Vastuu erityisruokavalion ilmoittamisesta on oppilaan vanhemmilla. Otathan yhteyttä koulun terveydenhoitajaan (yhteystiedot kohdassa Kouluterveydenhuolto), Hän välittää tiedon erityisruokavaliosta edelleen kunnan Ruokapalveluille. Huomioithan, että ruokavalio pystytään toteuttamaan kahden päivän kuluttua siitä, kun ilmoitus on saapunut koulun keittiöön.
Koulussamme on päivittäin tarjolla myös kasvisruokavaihtoehto.
Tutustu Tuusulan kunnan ohjeistukseen erityisruokavalioista!
Harrastus- ja kerhotoiminta
Koulut järjestävät harrastus- ja kerhotoimintaa. Niistä välitetään tietoa Wilman kautta ja koulun ilmoitustaululla. Koulujen harrastuskalenterit löytyvät myös kunnan verkkosivuilta.
Harrastus- ja kerhotoimintaa järjestetään koulujen ja muiden toimijoiden tiloissa sekä verkossa.
Oppilaanohjaus
Opinto-ohjaajat (OPOT):
Anu Hyrkkänen, 040 314 3282
Markus Tervo, 040 314 3290
Hyökkälän opinto-ohjaajien oma ohjaussivusto(siirryt toiseen palveluun)
Oppilaanohjaus Hyökkälän koulussa
Oppilaanohjauksella on keskeinen merkitys sekä oppilaiden, koulun että yhteiskunnan näkökulmasta. Ohjaustoiminnan tulee muodostaa koko perusopetuksen ajan kestävä, perusopetuksen jälkeisiin opintoihin ulottuva jatkumo. Oppilaanohjauksella edistetään oppilaiden koulutyön onnistumista, opintojen sujumista sekä koulutuksen tuloksellisuutta ja vaikuttavuutta.
Oppilaanohjauksen tehtävänä on edistää oppilaiden kasvua ja kehitystä siten, että jokainen oppilas pystyy kehittämään opiskeluvalmiuksiaan ja vuorovaikutustaitojaan sekä oppimaan elämässä tarvittavia tietoja ja taitoja. Oppilaanohjaus tukee oppilaita tekemään omiin valmiuksiinsa, arvoihinsa ja lähtökohtiinsa sekä kiinnostukseensa perustuvia arkielämää, opiskelua, jatko-opintoja sekä tulevaisuutta koskevia päätöksiä ja valintoja. Ohjauksen avulla oppilaat oppivat tiedostamaan mahdollisuutensa vaikuttaa oman elämänsä suunnitteluun ja päätöksentekoon. Oppilaita kannustetaan pohtimaan ja kyseenalaistamaan koulutukseen ja ammatteihin liittyviä ennakkokäsityksiä ja tekemään valintansa omia vahvuuksiaan ja kiinnostuksen kohteitaan vastaten. Oppilaanohjausta toteutetaan myös yhteistyössä huoltajien kanssa. Tästä esimerkkinä perheohjaus, jossa oppilas ja vanhemmat tulevat oppilaanohjaajan järjestämään ohjauskeskusteluun kahdeksannella ja yhdeksännellä luokalla.
Oppilaiden opintojen sujuvuutta nivelvaiheissa edistetään perusopetuksen aikana ja jatko-opintoihin siirryttäessä opettajien välisellä ja opinto-ohjaajien keskinäisellä sekä tarvittaessa moniammatillisella yhteistyöllä.
Oppilaanohjaus yhdistää koulua yhteiskuntaan ja työelämään. Sen avulla edistetään oikeudenmukaisuuden, yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja osallisuuden toteutumista sekä ehkäistään syrjäytymistä koulutuksesta ja työelämästä. Oppilaanohjauksessa kehittyvät tiedot ja taidot edistävät osaltaan osaavan työvoiman saatavuutta sekä osaamisen kysynnän ja tarjonnan yhteensovittamista tulevaisuuden työelämässä.
Oppilaanohjauksen tehtävänä on tukea oppilaiden siirtymistä vuosiluokkien 7-9 oppimisympäristöön ja työskentelytapoihin. Oppilasta ohjataan edelleen kehittämään oppimaan oppimisen taitojaan ja opiskeluvalmiuksiaan. Oppilaita autetaan myös hahmottamaan valintojen vaikutusta opintoihin ja tulevaisuuteen. Oppilaanohjauksen tehtävänä yhdessä muiden oppiaineiden kanssa on selkeyttää opiskeltavien oppiaineiden merkitystä jatko-opintojen ja työelämätaitojen kannalta sekä laajentaa oppilaiden käsityksiä työelämästä, työtehtävistä, yrittäjyydestä ja tulevaisuuden osaamistarpeista.
Oppilaanohjauksen tehtävänä on kehittää oppilaiden valmiuksia selviytyä muuttuvissa elämäntilanteissa, opintojen nivelvaiheissa sekä työuran siirtymissä. Oppilaat oppivat käyttämään ja hyödyntämään erilaisia tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita. Vahvistetaan oppilaiden toimijuutta ja oma-aloitteisuutta koulutus- ja uravalintojaan koskevassa päätöksenteossa. Tarjotaan oppilaille tietoa ja tutustumismahdollisuuksia peruskoulun jälkeisiin koulutus- ja opiskeluvaihtoehtoihin yhteistyössä vastaanottavan oppilaitoksen sekä huoltajien kanssa. Tehtävänä on edistää opintojen loppuun saattamista sekä yhteishaun yhteydessä tehtävän jatkosuunnittelun avulla tukea siirtymistä perusopetuksen jälkeisiin opintoihin.
Keskeiset sisältöalueet vuosiluokilla 7–9
Sisällöt valitaan siten, että ne tukevat tavoitteiden saavuttamista. Sisältöalueista muodostetaan kokonaisuuksia eri vuosiluokille.
Oppiminen ja opiskelu
Keskeisinä sisältöalueina oppilaanohjauksessa ovat kouluyhteisössä toimimisen sekä opiskelutaitojen ja oppimaan oppimisen taitojen harjoittelu yhteistyössä muiden oppiaineiden kanssa elinikäisen oppimisen ja yhteisöllisyyden näkökulmista. Oppilaat harjoittelevat asettamaan itselleen opiskeluun liittyviä tavoitteita opintojen eri vaiheissa, arvioimaan itsenäisen toiminnan kehittymistä ja tavoitteiden toteutumista sekä ottamaan vastuuta omasta oppimisestaan, opintoihin liittyvien valintojen tekemisestä sekä opintojensa etenemisestä.
Itsetuntemus ja elinikäinen urasuunnittelu
Oppilaanohjauksessa käsitellään sisältöalueita, joiden avulla oppilaat laajentavat itsetuntemustaan ja itsearviointitaitojaan, tulevaisuuden suunnittelu- ja päätöksentekotaitojaan sekä kehittävät taitojaan ratkaista ongelmia tilanteessa, jossa valmista ratkaisua ei ole annettu. Harjoitettavat taidot koskevat mm. urasuunnittelu- ja urahallintataitoja, motivaatiota sekä yleisiä elämässä tarvittavia taitoja. Analysointivalmiuksia sekä omiin valintoihin vaikuttavien tekijöiden tunnistamista harjoitetaan. Tällaisia tekijöitä ovat esimerkiksi arvot ja asenteet, oppilaan taidot sekä sosiaaliset verkostot.
Opiskelussa ja työelämässä tarvittavat taidot
Oppilaanohjauksessa tarjotaan oppilaille mahdollisuuksia harjaannuttaa taitojaan toimijana erilaisissa ympäristöissä. Huomiota kiinnitetään monipuolisten opiskelussa ja työelämässä tarvittavien taitojen sekä monikanavaisten vuorovaikutus- ja viestintätaitojen kehittymiseen. Viestintätaitoihin kuuluu myös eri tietolähteiden kautta saadun tiedon luotettavuuden arviointi urasuunnittelun kannalta.
Työelämään tutustuminen
Eri elinkeinoihin, työelämään ja ammattialoihin tutustuminen sekä työn hakemisen harjoittelu lisäävät oppilaiden työelämätietoutta. Samalla oppilaat tutustuvat itseään kiinnostaviin aloihin, ammatteihin ja yrittäjyyteen. Työelämätaitoja harjoitellaan erityisesti työelämään tutustumisjaksoilla (TET), joista saatua kokemusta, tietoa ja palautetta hyödynnetään eri oppiaineiden opiskelussa sekä tulevaisuuden suunnitelmia tehtäessä. Huomiota kiinnitetään työelämän tasa-arvokysymyksiin.
Jatko-opinnot ja niihin hakeutuminen
Oppilaiden jatko-opintojen ja tulevaisuuden suunnittelun taitojen kehittyminen on jatkumo, jota syvennetään oppilaanohjauksen sisällöissä koko perusopetuksen ajan. Oppilaanohjauksessa oppilaat tutustuvat Suomen koulutusjärjestelmän tarjoamiin erilaisiin jatko-opintomahdollisuuksiin ja oppivat etsimään tarkempaa tietoa jatko-opinnoista sekä niihin hakeutumisesta sekä hyödyntämään eri tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita.
Löytötavarat
Koulumme löytötavaroita säilytetään G-oven luona koreissa ja vaatetelineessä. Vaatteet kannattaa nimikoida! Jos löydetyissä vaatteissa on nimi, pyrimme palauttamaan ne oppilaan naulakkopaikalle. Myös iltakäyttäjien löytyneet tavarat ja vaatteet laitetaan naulakoille.
Löytötavarapiste tyhjennetään kaksi kertaa vuodessa vaatekeräykseen. Tämä tehdään joulu- ja kevätjuhlien jälkeen, joten viimeistään näiden juhlien yhteydessä vanhempien kannattaa käydä tarkistamassa löytötavarapiste.
Arvokkaammat löydetyt esineet, kuten esimerkiksi kellot, korut, avaimet ja kännykät, viemme koulun opehuoneeseen.