Meidän Vanhankylän koulu
Vanhankylän koulun opetus- ja kasvatustyössä pyritään edistämään vastuullisuutta ja oma-aloitteisuutta. Luonnon ja ympäristön kunnioittaminen kuuluu olennaisena osana koulutyöhömme. Myös tervettä itsetuntoa kasvattava suvaitsevainen yhteisöllisyys on tärkeää kyläkoulun toiminta-ajatuksessa. Pyrimme huomioimaan koulun pitkän historian, mutta käyttämään samalla nykyaikaisia opetusmenetelmiä ja -välineitä. Joustavat opetusjärjestelyt sisältävät sekä sisä- että ulkotilojen monipuolisen käytön. Oppilaat ovat vahvasti osallisina koulun toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Näistä aineksista muodostuu Vanhankylän moderni kyläkoulu.

Lukuvuonna 2024-25 Vanhankylän koulussa on 51 perusopetuksen oppilasta.
Yhteydenpito koulun kanssa
Käytämme kodin ja koulun väliseen viestintään Wilmaa(siirryt toiseen palveluun). Opettajat tavoitat parhaiten Wilman kautta.
Opetushenkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@tuusula.fi. Katso opetushenkilöstön tarkemmat yhteystiedot!
Lukuvuosiopas
Lukuvuosiopas sisältää tietoa koulumme toiminnasta ja käytänteistä sekä koulun järjestyssäännöt.
Päivitetty opas julkaistaan lukuvuoden alkaessa elokuussa.
Koulun oppitunnit ja välitunnit
1. oppitunti kello 8.00–8.45
välitunti kello 8.45–9.00
2. oppitunti kello 9.00–9.45
välitunti kello 9.45–10.00
3. oppitunti kello 10.00–10.45
ruokailu ja välitunti kello 10.45–11.15
4. oppitunti kello 11.15–12.00
välitunti kello 12.00–12.15
5. oppitunti kello 12.15–13.00
välitunti kello 13.00–13.15
6. oppitunti kello 13.15–14.00
välitunti kello 14.00–14.15
7. oppitunti kello 14.15–15.00
Koulujen työ- ja loma-ajat
Iltapäiväkerho
Vanhankylän koululla ei tällä hetkellä ole omaa iltapäiväkerhoa. Oppilaat kuljetetaan iltapäiväkerhoon Pertun kouluun.
Kiusaamisen ehkäisy ja selvittely
Päivitämme sisältöä.
Oppilaan tukeminen
Oppilashuoltotyö tarkoittaa kaikkea koulupäivää ja opiskelun arkea tukevaa toimintaa. Koulussa toimii OHR eli oppilashuoltoryhmä, joka on moniammatillinen työryhmä. Oppilashuoltoryhmän puheenjohtajana toimii rehtori.
OHR:n toimintaan Vanhankylän koulussa osallistuvat rehtori, laaja-alainen erityisopettaja, koulupsykologi, koulukuraattori, kouluterveydenhoitaja ja sen luokan opettaja, jonka luokan tai oppilaan asioita käsitellään. Kaikki luokat käydään läpi kerran vuodessa oppilashuoltoryhmässä luokanopettajien kanssa. Myös vanhemmat ovat tervetulleita keskustelemaan oman lapsensa asioista OHR:ään. Keskusteluaika sovitaan erikseen.
Oppilashuoltoryhmän tehtävänä on tukea laadukasta perusopetusta ja hyvää koulupäivää, ruokkia kasvua- ja kehitystä edistävää toimintakulttuuria sekä järjestää ja antaa oppilaille koulunkäyntiin liittyvää tukea silloin kun sitä tarvitaan.
Kouluterveydenhuolto
Kouluterveydenhuolto tukee lapsen ja nuoren kasvua ja kehitystä sekä pyrkii myötävaikuttamaan siihen, että lasten ja nuorten arvot ja asenteet kehittyvät terveyttä edistävään suuntaan. Terveystarkastuksia tehdään oppilaille vuosittain ja terveydenseurantakäyntejä tarpeen mukaan. Tarvittaessa terveydenhoitaja auttaa akuutisti kesken koulupäivän sairastuneita oppilaita ja antaa ensiapua tapaturmissa. Varsinainen sairaanhoito ei kuitenkaan kuulu kouluterveydenhuoltoon, vaan hoidetaan terveysasemalla.
Kouluterveydenhoitaja Susanna Korva: yhteydenotot Wilman kautta tai sähköpostitse susanna.korva@keusote.fi tai puhelimitse numerosta 050 497 0030.
Alakoululaisten hammashoito
Kaikille 1., 3. ja 5. luokan oppilaille tehdään suun terveystarkastus sekä hoitosuunnitelma PopUp -hammashoitolassa koululla. PopUp -tarkastusten jälkeen oppilaille järjestetään terveydenedistämistuokio pienryhmissä. Tuokion aiheena on hampaiden omahoito.
Tämän lisäksi oppilaita kutsutaan suun terveystarkastuksiin yksilöllisen tarpeen mukaan hammashoitolaan.
Jos lapsi tarvitsee hoitoa, koti saa tiedon hoitoajasta. Jatkohoidot tehdään aina hammashoitolassa. Vanhemmat vastaavat lapsen kuljetuksesta hammashoitolaan.
Hammaslääkäripäivystys
Hammaslääkäripäivystys kiireellistä hoitoa tarvitseville (esimerkiksi tapaturma, särky) toimii ajanvarauksella ja edellyttää aina yhteydenottoa suun terveydenhuollon keskitettyyn ajanvaraukseen, puhelinnumero 019 226 0700.
Kouluruokailu ja oppilaiden erityisruokavaliot
Vastuu erityisruokavalion ilmoittamisesta on oppilaan vanhemmilla. Otathan yhteyttä koulun terveydenhoitajaan (yhteystiedot kohdassa Kouluterveydenhuolto), Hän välittää tiedon erityisruokavaliosta edelleen kunnan Ruokapalveluille. Huomioithan, että ruokavalio pystytään toteuttamaan kahden päivän kuluttua siitä, kun ilmoitus on saapunut koulun keittiöön.
Koulussamme on päivittäin tarjolla myös kasvisruokavaihtoehto.
Tutustu Tuusulan kunnan ohjeistukseen erityisruokavalioista(siirryt toiseen palveluun)!
Harrastus- ja kerhotoiminta
Tuusulan koulut järjestävät harrastus- ja kerhotoimintaa. Niistä välitetään tietoa Wilman kautta. Koulujen harrastuskalenterit(siirryt toiseen palveluun) löytyvät myös kunnan verkkosivuilta.
Tutustu harrastuskalentereihin(siirryt toiseen palveluun).
Harrastus- ja kerhotoimintaa järjestetään koulujen ja muiden toimijoiden tiloissa sekä verkossa.
Suunnitelmat
- Kiusaamisen vastainen suunnitelma
- Kurinpitomenettelyjen suunnitelma
- Oppilaanohjauksen suunnitelma
- Suunnitelma kiusaamiselta ja väkivallalta suojautumiseksi
- Tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma
Löytötavarat
Koulumme löytötavaroita säilytetään kenkäaulassa. Vaatteet kannattaa nimikoida! Jos löydetyissä vaatteissa on nimi, pyrimme palauttamaan ne oppilaalle.
Löytötavarapiste tyhjennetään kerran tai kaksi kertaa vuodessa vaatekeräykseen. Tämä tehdään joulu- ja kevätjuhlien jälkeen, joten viimeistään näiden juhlien yhteydessä vanhempien kannattaa käydä tarkistamassa löytötavarapiste.
Arvokkaammat löydetyt esineet, kuten esimerkiksi kellot, korut, avaimet ja kännykät, viemme opettajanhuoneeseen.