Tuusulanjärven kampuksen työmaalla viimeistelytyöt käynnissä – perheille luvassa info- ja tutustumistilaisuuksia

13.05.2024

Ennen Tuusulanjärven kampuksen virallista käyttöönottoa tapahtuu alueella vielä paljon. Kampusalueella, niin sisällä kuin ulkona, tehdään viimeistelytöitä. Esimerkiksi kalusteita asennetaan paikoilleen. Kampuksen eteen Tuusulantien puolelle rakennetaan puolestaan liikennejärjestelyitä, kuten kaksi uutta linja-autopysäkkiä, varsinainen liittymä kampuksen alueelle sekä tarvittavat ohjaukset saattoliikenteelle. Lopuksi puretaan työmaa-aluetta suojaava aita. Piha-alue pysyy töiden ajan vielä pois käytöstä.

Ilmakuva Tuusulanjärven kampuksesta huhtikuulta 2024

Toiminta käynnistyy elokuussa

Toiminta kaksikielisellä Tuusulanjärven kampuksella käynnistyy elokuussa 2024. Tuusulanjärven päiväkoti (Tusby träsk daghem) avaa ovensa 5.8. ja Tuusulanjärven koulu sekä Tusby träsk svenska skola puolestaan 7.8. koulujen syyslukukauden käynnistyessä. Tuusulanjärven koulu on Kirkonkylän koulun uusi nimi elokuusta lähtien, ja Klemetskog skola tunnetaan jatkossa nimellä Tusby träsk svenska skola.

Päiväkodissa järjestetään perheille ennakkotutustuminen tiloihin ja omaan ryhmään 1.8. Tutustumispäivän tarkemmista aikatauluista ja saapumisohjeista viestitään perheille Daisyn kautta. Koulujen oppilaat huoltajineen pääsevät tutustumaan kampuksen tiloihin 6.8. Lisätietoja on luvassa Wilman kautta.

Sekä päiväkodin lasten että koulujen oppilaiden huoltajille järjestetään etäyhteydellä yhteiset huoltajainfot keskiviikkona 22.5. kello 18–19. Tiedossa on ajankohtaisia asioita liittyen kampukseen, kesäaikaan sekä päiväkodin ja koulun aloitukseen. Huoltajainfot pidetään sekä suomeksi että ruotsiksi.

Osallistu Teamsilla toteutettaviin infoihin:
Ruotsinkielinen huoltajainfo
Suomenkielinen huoltajainfo

Tilat mahdollistavat monenlaisen toiminnan

Valmistuvat monikäyttöiset tilat tarjoavat kampuksen monelle eri toimijalle mahdollisuuden kasvaa ja oppia yhdessä. Tulevaa arkea on rakennettu yhteiskäytön suunnittelutyössä, joka on käynnistynyt jo varhaisessa vaiheessa rakennusprojektia.

Merkittävimmät käyttäjät kampuksella tulevat olemaan päiväkoti ja kaksi koulua, muita käyttäjiä unohtamatta. Päiväkodin ja koulujen toiminta keskittyy arkipäiviin, ja iltaisin ja viikonloppuisin kampuksesta tulee asukkaiden kokoontumispaikka, jossa voi harrastaa ja viettää aikaa yhdessä. Piha-alue tarjoaa mahdollisuuksia moniin yhteisiin hetkiin, kuten liikuntatempauksiin. Paikalliset toimijat ovatkin jo miettineet, mitä mukavaa toimintaa voidaan tulevaisuudessa järjestää.

Tutustu Tuusulanjärven kampukseen.

Lisätiedot rakentamisesta:
Rakennuttajainsinööri Antti Kellokumpu, 040 314 2238

Lisätiedot elokuussa käynnistyvästä toiminnasta:
Tuusulanjärven päiväkoti, päiväkodin johtaja Tiina Vainio-Nykänen, 040 314 3337
Tuusulanjärven koulu, rehtori Katja Lilas, 040 314 2227
Tusby träsk svenska skola, rehtori Tiina Laajanen-Tuulari, 040 314 4360

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@tuusula.fi. 

Takaisin