Alle kouluikäisten määrä jatkaa kasvuaan Tuusulassa – palveluverkon uudistukset tuovat lisäpaikkoja varhaiskasvatukseen 

13.05.2024

Tuusulan kunnan varhaiskasvatuspalveluissa seurataan aktiivisesti lapsimäärän muutoksia ja suunnitellaan alueellisesti kattavat palvelut niiden mukaisesti. Syksyllä 2022 avautunut päiväkoti Martta Wendelin ja kuluvan vuoden elokuussa toimintansa käynnistävät Tuusulanjärven päiväkoti, joka sijoittuu osaksi Tuusulanjärven kampusta, ja Peltokaaren päiväkoti ovat esimerkkejä Tuusulan palveluverkon uudistamisesta lapsimäärän muutokset huomioiden. 

Vuoden 2023 lopussa kunnallisessa varhaiskasvatuksessa oli 1 558 lasta, ja huhtikuuhun 2024 mennessä lapsimäärä on noussut sadalla 1 658 lapseen. Yksityisessä varhaiskasvatuksessa on 519 lasta tällä hetkellä. 

– Käynnissä olevan mittavan Tuusulan palveluverkkouudistuksen tavoitteena on tarjota tulevaisuuden kasvutarpeet huomioivat terveelliset ja turvalliset tilat lapsille ja nuorille kasvaa ja oppia, kuvaa sivistysjohtaja Tiina Simons Tuusulan palveluverkon kehitystä.    
 
– Uudet elokuussa ovensa avaavat päiväkodit uusine ryhmineen tulevat tarpeeseen. Vuodenvaihteen suuresta hakijamäärästä johtuen nykyisiin päiväkoteihimme on sijoitettu kevään ajaksi enemmän lapsia kuin normaalisti. Suurin kasvanut ikäryhmä on 1-vuotiaat ja toisena tulevat 3-vuotiaat, kertoo varhaiskasvatuspäällikkö Hannamari Vänni.   

– Tuusula on ollut viime vuosina yksi muuttovoittoisimmista kunnista. Kuntien välisen muuttoliikkeen johdosta Tuusulan lapsimäärät ovat tulevinakin vuosina hyvällä tasolla. Uudet asuinalueet, joilla on mahdollisuus rakentaa oma koti tai löytää koti jo olemassa olevasta asuntotarjonnasta, ovat kiinnostaneet muuttajia niin kunnan ulkopuolelta kuin sisältä, kertoo pormestari Kalle Ikkelä
 
Tuusulan asukasmäärä kasvoi lähes 1 000 henkilöllä vuodesta 2022 vuoteen 2023. Ennakkotietojen mukaan määrä on jatkanut noususuuntaista kasvuaan myös kuluvan vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.  

– Erityisesti Etelä-Tuusulassa sijaitsevat Rykmentinpuiston ja Lahelan alueet ovat kasvaneet runsaasti. Uusia varhaiskasvatuksen ryhmiä on perustettu useita Hyrylän alueen päiväkoteihin kattamaan perheiden paikkatarpeita. Lisäryhmiä avautuu elokuussa 2024 Tuusulanjärven, Martta Wendelinin ja Vaunukankaan päiväkoteihin, ja päiväkoti Pellavassa jatkavat sinne aiemmin perustetut lisäryhmät. Elokuussa 2025 avautuva Rykmentinpuiston päiväkoti on kaivattu lisäys varhaiskasvatuksen palveluverkkoon. Tämänhetkisen arvion mukaan vuonna 2029 valmistuva Lahelan kampus tarjoaa helpotusta myös Lahelan alueelle varhaiskasvatuspalveluiden osalta, mainitsee Vänni.  
 
Tutustu Tuusulan palveluverkkouudistukseen: 
Uudistuva palveluverkko | Tilat kasvaa, oppia ja harrastaa 
 
Lisätiedot: 
Pormestari Kalle Ikkelä, kalle.ikkela@tuusula.fi, 040 314 3001
Sivistysjohtaja Tiina Simons, tiina.simons@tuusula.fi, 040 314 3403
Varhaiskasvatuspäällikkö Hannamari Vänni, hannamari.vanni@tuusula.fi, 040 314 3328 

Takaisin