Tour De Tuusulanjärvi kokoaa pyöräilyharrastajia Kellokoskelle 18.5.

16.05.2024 klo 14.50

Perinteiseen pyöräilytapahtumaan on ilmoittautunut yli 600 osallistujaa noin 80 paikkakunnalta. Reitit kiertelevät Tuusulan ja Järvenpään maastoissa.

Loppuunmyydyn lauantaisen tapahtuman keskuksena toimii tällä kertaa Kellokosken Männistö idyllisen ruukkimiljöön läheisyydessä joen rannalla. Reittejä on tarjolla kahdeksan, ja niiden pituudet vaihtelevat välillä 21-144 km. Sopiva versio löytynee siis niin aloittelijoille kuin paatuneimmillekin harrastajille. Matkaan startataan aamulla klo 9.00 paikkeilla.

Reitit ja niiden lyhyet luonnehdinnat:

  • Tour De Tuusulanjärvi Mini MTB, 21 km, sopii erityisesti lyhyemmän matkan ystäville sekä vaikkapa koko perheelle. Matka sisältää maasto-osuuksien lisäksi tiesiirtymiä.
  • Tour De Järvenpää MTB, 43 km, sopii pituuden puolesta myös vähemmän harrastaneelle. Reitti kiertää kaikkien legendaaristen MTB-spottien kautta. Tarjolla on lyhyitä teknisiä osuuksia, joita tiesiirtymät mukavasti rytmittävät. 
  • Tour De Tuusulanjärvi MTB classic, 65 km, tarjoilee perinteisen Tuusulanjärven kiertoajelun metsiä pitkin. Reitti on lyhyimmilläänkin sellainen, että sille lähtiessä suositellaan maastopyöräilytaustaa, sillä kyseessä on usemman tunnin suoritus. 
  • Tour De Tuusulanjärvi MTB all in, 108 km, ei jätä kylmäksi edes kokeneempaa kuskia, ja tälle reitille lähtiessä saa kampea veivata ihan tosissaan. Tarjolla mukavasti teknisiä osuuksia.  
  • Tour De Tuusulanjärvi lyhyt gravel, 79 km, sopii tuoreemmallekin gravelistille, mutta tämäkin reitti saattaa sisältää joitain yllätyksiä. 
  • Tour De Tuusulanjärvi pitkä gravel, 129 km, mahdollistaa myös eräjormille ajettavaa bikepacking-hengessä. Reitti tarjoilee nautintoa ja yllätyksiä enemmän kuin arvaakaan. 
  • Tour De Tuusulanjärvi kulttuurireitti, 47 km, on perinteikäs järven kierto kestopäällysteitä ja hiekkateitä pitkin. Kulttuurireitti on ajettavissa myös mummopyörällä ja Jopolla.
  • Tour De Tuusulanjärvi maantiereitti, 144 km, tarjoilee kattavan valikoiman pikkuteitä ja maaseutumaisemia.

Useimpien reittien varrella on kaupallisia palveluita, uimaranta/-rantoja ja nuotiopaikkoja.

Sunnuntaina 19.5. ajetaan lisäksi 40 km:n mittainen Social Ride Gravel, jossa on luvassa mukavia maaseutuja ja hiekkateitä kulttuurihistorian kera. Lenkin puolivälissä pullakahvimahdollisuus, ja rohkeimmat voivat hypätä järveen pulahtamaan.

Lisätietoa Facebookin tapahtumasivulla ja tapahtuman omalla verkkosivulla

 

 

Takaisin