Kunnanhallituksen päätöksiä 20.5.2024

20.05.2024 klo 19.15

Kunnanhallitus kokoontui maanantaina 20.5.2024.

§ 203 Palveluverkkosuunnitelman toteuttaminen Ruotsinkylän koulun osalta

Kati Lepojärvi teki Ari Nymanin kannattamana muutosehdotuksen, että kunnanhallitus päättää ehdottaa valtuustolle, että se valitsee vaihtoehdon B) Ruotsinkylän koulun yhdistyminen Lahelan kouluun.

Kunnanhallitus päätti äänin 8-4, muutetun pohjaesityksen mukaisesti, ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää, että vaihtoehdon A mukaisesti Ruotsinkylän koulu yhdistetään Riihikallion kouluun elokuussa 2025 uuden lukuvuoden käynnistyessä valtuuston aiemmin päättämien palveluverkkosuunnitelman toteuttamislinjausten mukaisesti. Lisäksi kunnanhallitus toivoo, että kiinnitetään erityistä huomiota ryhmäytymiseen ja sujuvaan siirtymiseen.

 

§ 204 Tuusulan taideohjelmien seuranta vuodelta 2023

Kunnanhallitus päätti merkitä tiedoksi Tuusulan taideohjelmien toteuttamisesta ja kertyneiden varojen käytöstä laaditun seurantaraportin 2023.

 

§ 205 Rykmentinpuiston taideohjelman ja Hyrylän keskustan taideohjelman periaatteet

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää

  • päivittää Hyrylän taideohjelman liitteenä olevan taideohjelman mukaiseksi
  • tehdä Rykmentinpuiston taideohjelman ohjausryhmän toimintaan asiatekstissä kuvatut muutokset.

 

§ 206 Jokelan Puhelinkujan alueen korttelin 60075 yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten korttelialueen rakennuskielto, jatkaminen

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää

  • jatkaa Jokelan korttelin 60075 yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten alueen (ET) rakennuskieltoa MRL 53 §:n mukaisesti 17.6.2026 asti
  • että päätöstä on noudatettava MRL 202 §:n nojalla ennen kuin se on saanut lainvoiman.

 

§ 207 Microsoft Enterprise Agreement -sopimuksen uusiminen vuosille 2024-2027

Kunnanhallitus päätti

  • valtuuttaa talousjohtajan ja toimialuejohtajan tekemään uuden EA-vakiointisopimuksen Microsoftin kanssa esitetyllä tavalla ajalle 1.8.2024–31.7.2027 Hansel Oy:n kilpailuttaman jälleenmyyjän toimiessa jälleenmyyjänä. Lisenssikustannukset katetaan Digitalisaatio ja tietohallinto -yksikön käyttötalousmenoista.
  • että hallinnon CSP-lisenssit korotetaan uuden EA-sopimuksen tasolle 1.8.2024 alkaen. Lisenssikustannukset katetaan Digitalisaatio ja tietohallinto -yksikön käyttötalousmenoista.

 

§ 208 Sääntöjen laatiminen kunnan tilojen ja maa-alueiden vuokraamisesta pormestarille, apulaispormestareille, lautakuntien puheenjohtajille tai korkeassa asemassa toimiville virkamiehille, vastaus aloitteeseen

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää

  • merkitä tiedoksi valtuustoaloitteeseen annetun vastauksen
  • todeta, ettei erillisten sääntöjen laatiminen pormestarille, apulaispormestareille, lautakuntien puheenjohtajille tai korkeassa asemassa toimiville viranhaltijoille ole tarpeen, vaan tarkoituksenmukaista on tukeutua olemassa oleviin hyvän hallinnon oikeusperiaatteisiin myös tilojen käytön ja vuokrauksen osalta
  • katsoa valtuutettu Pasi Huuhtasen ja Tuusulan Perussuomalaisten valtuustoryhmän 8.2.2021 § 19 esittämän aloitteen tulleen loppuun käsitellyksi.

 

§ 209 Viranhaltijapäätösten otto-oikeus

Kunnanhallitus päätti, ettei se ota mainittuja viranhaltijapäätöksiä kuntalain 92 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

 

§ 210 Ilmoitusasiat

Kunnanhallitus totesi ilmoitusluontoiset asiat tietoonsa saatetuksi.

 

§ 211 Muut asiat

Kunnanhallitus päätti merkitä mahdolliset muut asiat tiedoksi.

 

 

Esityslista

Takaisin