Kaartin jääkärirykmentti tiedottaa: Maavoimat harjoittelee Uudenmaan puolustamista toukokuun lopussa – harjoituksia myös Tuusulassa

23.05.2024 klo 10.00

Kaartin jääkärirykmentin johtama Sapeli 1/24 -harjoitus toteutuu Etelä-Suomessa 24.–31.5.2024. Harjoittelu tapahtuu Puolustusvoimien harjoitus- ja ampuma-alueiden lisäksi julkisilla ja yksityisillä mailla. Harjoituksia on Etelä-Tuusulassa ennakkotiedon mukaan Annivaaran, Rykmentinpuiston, Ruotsinkylän, Metsäkylän, Pirunkorven, Maantiekylän ja Korpikylän alueilla. 

Sapeli 1/24 -harjoitukseen osallistuu noin 4 900 sotilasta sekä noin 900 ajoneuvoa, joihin lukeutuu myös taistelu- ja rynnäkköpanssarivaunuja. Harjoituksen toiminnallinen vaihe on 26.–31. toukokuuta 2024. Sapeli 1/24 on osa Maavoimien kevään harjoituskokonaisuutta.

Harjoitus tapahtuu Uudellamaalla ja Kanta-Hämeessä useilla paikkakunnilla: Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tuusulassa, Riihimäellä, Raaseporissa, Hangossa, Kirkkonummella, Vihdissä, Siuntiossa ja Hattulassa.

Joukkojen varustuksena on taisteluvarustus. Harjoitusjoukkojen koulutuksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita päivittäin, joten harjoituksesta voi aiheutua melua harjoituskohteiden lähistöllä.

Melutiedote: Tuusula

Takaisin