Urheilukeskuksen monitoimihallin peruskivi muurattiin

27.05.2024 klo 17.00

Tuusulan Urheilukeskukseen nouseva monitoimihallin toinen vaihe etenee nopeasti, ja tänään työmaalla vietettiin perinteistä peruskiven muuraustilaisuutta.

Uuteen hallikokonaisuuteen tulee yli 12 000 m2 tiloja, joita voidaan käyttää joustavasti useiden lajien harrastamiseen. Halliin sijoitetaan muun muassa täysimittainen sisäjalkapallokenttä, pallopelien pelaamiseen ja koululiikuntaan soveltuva monitoimiliikuntasali, kuntosali ja kaksi erillistä muuta sisäliikuntatilaa.

Monitoimihallin toinen vaihe yli kaksinkertaistaa Tuusulan Urheilukeskuksen liikuntalaitosten tilat. Rakennus on urheilukeskuksen historian suurin yksittäinen investointi. Tuusulan kunta on kehittänyt urheilukeskusta pitkäjänteisesti 1980-luvulta asti, ja nykyään Urkassa vierailee vuosittain yli 700 000 kävijää.

Monitoimihallin niin sanottu ensimmäinen vaihe valmistui syksyllä 2022, kun salibandyhallin viereen nousi mailapelihalli ja voimisteluhalli. Nyt rakennettava hallikokonaisuus on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2025 alusta.

Tuusulan suuressa palveluverkkouudistuksessa on parhaillaan meneillään todellinen vauhtivaihe; viime perjantaina juhlistettiin Rykmentinpuiston kampuksen harjannostajaisia, ja toukokuun alkupuolella kokoonnuttiin samalla teemalla Riihikallion kampukselle.

Pisimmällä palveluverkon uudisrakentamisessa ollaan Tuusulanjärven kampuksella ja Peltokaaren päiväkodissa, jotka otetaan käyttöön jo tulevana syksynä.

Urheilukeskuksellakaan työt eivät lopu nyt rakenteilla olevan monitoimihallin valmistuttua, sillä kunnan on määrä toteuttaa alueelle vaiheittain kolmas pysäköintialue, uusi lähiliikunta-alue ja Urkka-aukio.

- Urheilukeskuksen tuoreinta yleissuunnitelmaa on toteutettu määrätietoisesti vuodesta 2017. Kehittämisessä on otettu huomioon liikenteen ja pysäköinnin ratkaisuja ja liikuntapaikkarakentamisen tarpeita. Monitoimihalli on keskuksen suurin yksittäinen rakennushanke, ja odotamme kovasti, että kuntalaiset pääsevät nauttimaan sen monipuolisista palveluista, iloitsee vapaa-aikapalveluiden päällikkö Risto Kanerva.

27052024 Urheilukeskuksen monitoimihalli peruskiven muuraus Timo Nurmi (2)

27052024 Urheilukeskuksen monitoimihalli peruskiven muuraus Timo Nurmi (7)

27052024 Urheilukeskuksen monitoimihalli peruskiven muuraus Timo Nurmi (8)

27052024 Urheilukeskuksen monitoimihalli peruskiven muuraus Timo Nurmi (9)

 

Takaisin