Kesätapahtumien ilottelua juhlavuottaan viettävässä Jokelassa 

27.05.2024 klo 14.00

Jokelan 150-vuotisjuhlavuosi jatkuu kesäisten tapahtumien merkeissä. Luvassa on koko perheelle sopivia tapahtumia ja tekemistä. Jokelan tiilitehdas, jonka perustamisesta on tullut kuluneeksi tänä vuonna 150 vuotta, toimii monien tapahtumien kotipesänä – muita mielenkiintoisia paikkoja unohtamatta.  

Historian havinaa ja kohtaamisia Jokelan tiilitehtaalla  

Heti koulujen kesäloman alkaessa kesän vietto aloitetaan sunnuntaina 2.6. kello 12–15 koko perheen yhteisen Tehdaspiknik-tapahtuman merkeissä. Tiilitehtaalla jammaillaan lasten diskossa, kisaillaan keppihevosradalla, halaillaan HaHa-maskottia ja toki nautitaan piknik-eväistä.  
 
Tiilitehtaan näyttelytila Konehuoneessa on näyttelyitä koko kesän ajan. Jokelalaiset taiteilijat ja tekijät esittelevät näyttelyissään mosaiikkia, keramiikkaa, naivismia, mystiikkaa, tilateoksia, maalauksia ja valokuvia.  

Kesäravintola Tiilitehtaan terassilla (sateen sattuessa sisällä) järjestetään kesällä kolme jazzkonserttia, jotka jatkuvat avoimilla jazzjameilla. Sunnuntaijazzit kello 14–17: 9.6. Joonas Tuuri, Ville Luukkonen ja Lassi Kouvo, 21.7. Kaisa Mäensivu, Joe Peri (USA) ja Lassi Kouvo ja 4.8. Adele Sauros, Joonas Tuuri, Ville Luukkonen ja Lassi Kouvo.  

Tuusula-päivää juhlitaan maanantaina 22.7. rouheiden iltajuhlien merkeissä tiilitehtaalla. Pääesiintyjänä nähdään suomalaisen punkrockin legenda Pelle Miljoona trio kokoonpanolla ja Tuusulan Juhla-ajot vierailevat tapahtumassa. Ohjelmassa on myös skeittituunauspaja, katusirkusesitys, sirkustyöpaja, Konehuoneessa esiintyy spoken word taiteilija Lajune.

Tapahtumia Jokelan alueella   

Kimara satupuutarhan taidepolun (Tiensuuntie 100, Jokela) varrella on monenlaista hauskaa luomusta ja nähtävää kesän aikana. Puutarhassa voit myös levähtää penkeillä ja pöytien ääressä sekä nauttia pop up -kahvilassa kupposet kahvia avointen ovien päivinä. Kimara satupuutarhassa vietetään myös Tuusula-viikon viikonloppua. 
 
Lauantaina 15.6. kello 10–16 pelataan juhlavuoden kunniaksi katukorista Jokelan koulukeskuksella (Jyväkuja 13, Jokela). Tule joukkueesi kanssa mukaan kesäiseen pelitapahtumaan! 

Joka-teatterin (Siljalantie 2, Jokela) kesäteatteri ilostuttaa 13.7.–11.8. katsojia Vihtorin vallankaappaus -näytöksillään. Tiedossa on hauskoja parisuhdekiemuroita ja mukaansatempaavaa musiikkia. 
 
Toista kertaa järjestettävä Tarinoiden Talot Jokelassa -tapahtuma kutsuu tutustumaan jokelalaisiin historiaa henkiviin kohteisiin. Mukana lauantaina 10.8. toteutuvassa tapahtumassa on niin julkisia kohteita kuin yksityiskotejakin. Lisätietoja on luvassa kesän aikana.  
 
Lauantaina 24.8. kello 12–22 Lammenkujalla pidettävässä Lampirockissa on jälleen luvassa yhtyeitä, joilla on jokelalaisia juuria, sekä nimekkäämpiä artisteja. Pääesiintyjänä on lapsiperheiden suosikki Hevisaurus. 

Lisää tapahtumia Tuusulan tapahtumakalenterissa. 

Tule mukaan Jokelan juhlavuoden tapahtumiin!

Jokela 150 vuotta

Takaisin