Maastopalovaroitus voimassa − Tuusulan kunnan grilli- ja nuotiopaikat eivät ole käytettävissä

29.05.2024 klo 11.05

Uudellamaalla on voimassa maastopalo­varoitus. Tuusulan kunnan grilli- ja nuotiopaikat eivät ole tällä hetkellä käytettävissä maastopalovaroituksen takia!

Ilmatieteen laitos antaa maastopalovaroituksen, kun maastossa on kuivaa. Maastopalovaroituksen aikana ei saa tehdä avotulta. 

Avotuli

Avotulella tarkoitetaan esimerkiksi nuotiota, risujen polttoa ja muuta tulen käyttöä, josta tulen on mahdollista päästä irti joko maapohjan kautta tai kipinöinnin vuoksi.

Kevytrakenteisten, suoraan maapohjalle asetettavien, helposti tuulessa kaatuvien grillien ja vastaavien muiden tulisijojen käyttö katsotaan avotulen teoksi. Siksi myöskään kertakäyttögrillejä, pieniä pallogrillejä tai risukeittimiä ei saa käyttää maastopalovaroituksen aikana.

Avotulen teosta ja sen rajoitteista säädetään pelastuslaissa. Avotulta käsiteltäessä on noudatettava aina erityistä varovaisuutta ja huolellisuutta.

Pelastuslain tarkoittamaksi avotuleksi ei katsota maapohjasta eristettyjä tulisijoja, joista tuli ei voi päästä leviämään maapohjan kautta tai kipinöinnin vuoksi. Tällaisia ovat esimerkiksi tuulelta suojatut grillit, piipulla varustetut muuratut tiiliset tai kiviset tulisijat ja huuvalla varustetut grillikatokset.

 

Lisätiedot:

Ilmatieteen laitoksen verkkosivut

Pelastustoimen verkkosivut

Takaisin