Koulujen päättäjäisiä vietetään 1.6. 

31.05.2024 klo 12.00

Tuusulan koulujen kevätlukukausi päättyy lauantaina 1.6. ja ansaitun kesäloman viettoon siirtyy noin 5 060 perusopetuksen oppilasta ja 700 Tuusulan lukion opiskelijaa. Arkeen palataan syyslukukauden käynnistyessä keskiviikkona 7.8. 

– Kulunut lukuvuosi on ollut kohtaamisten ja kuulemisten vuosi. Olemme herkällä korvalla kuulleet osana Lapsiystävällinen kunta -työn alkukartoitusta, mistä asioista tuusulalaisten lasten ja nuorten mielestä hyvä elämä koostuu ja mitä asioita he toivovat Tuusulassa kehitettävän. Kiitos kaikille ajatuksiaan jakaneille, niin lapsille ja nuorille kuin aikuisille, kiittää sivistysjohtaja Tiina Simons. 

Päättäjäisviikonlopun vietossa huomioitavaa 

On odotettavissa, että lapset ja nuoret kokoontuvat perinteiseen tapaan yhdessä juhlimaan koulujen päättymistä ja kauan odotetun kesäloman alkamista. 

Tuusulan alueellisen nuorisotyön nuoriso-ohjaajat jalkautuvat nuorten suosimille päättäjäisviikonlopun juhlintapaikoille kaikissa Tuusulan kuntakeskuksissa, mutta myös naapurikuntien puolelle paikkoihin, joissa tuusulalaisten nuorten tiedetään viettävän aikaa. Nuoriso-ohjaajat ovat turvallisia aikuisia kohtaamassa aidosti nuoria heidän vapaa-ajan ympäristöissään. 

Myös Itä-Uudenmaan poliisi on varautunut koulujen päättymisen juhlinnan valvontaan. Poliisi tulee illan ja yön aikana tekemään aktiivista valvontaa paikoissa, joissa nuoria liikkuu ja kokoontuu. Tuusulassa nämä paikat ovat esimerkiksi Häklin monttu ja Tuusulan urheilukeskus.  
 
Poliisi ja Tuusulan kunta muistuttaa, että päättäjäisillan juhlintaan liittyvistä selkeistä pelisäännöistä ja juhlintaan liittyvistä riskeistä on hyvä keskustella etukäteen omien lasten ja nuorten kanssa. Huoltajien toivotaan olevan tavoitettavissa puhelimitse lauantaina 1.6. sekä sunnuntain 2.6 vastaisena yönä ja vastaavan tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin. Puhelu saattaa tulla muun muassa poliisilta tai nuorisotyöntekijältä. 
 
Kun pelisäännöt ovat kunnossa, niin onnettomuusriskitkin pienenevät. Kotiintuloajat ja vanhempien asettamat rajat viestivät nuorelle välittämisestä, muistuttaa poliisi.  

Poliisi viestii aktiivisesti päättäjäisillan- ja yön tapahtumista eri sosiaalisen median kanavissa:
Instagramissa @iupoliisi
Facebookissa Itä-Uudenmaan poliisilaitos
X:ssä @IUPoliisi 

Tekemistä ja toimintaa kesälomalle  

Tuusulassa järjestetään tänä kesänä monenlaista kesätoimintaa tuusulalaisille lapsille ja nuorille koulujen loma-aikana. Tutustu mahdollisuuksiin Kesätoimintaa lapsille ja nuorille -sivulla ja tule mukaan!   
 
– Toivotamme lapsille ja nuorille sekä koulujemme henkilökunnalle hyvää alkavaa kesälomaa ja lämpimästi onnea peruskoulunsa päättäville ja opinnoistaan valmistuville, toivottaa pormestari Kalle Ikkelä.  

Vilkaise myös YouTubessa video, jossa Kalle Ikkelä yhdessä opetuspäällikkö Markus Torvisen kanssa kertaa mennyttä lukuvuotta sekä kesän tapahtumatarjontaa. 
  
Lisätiedot:  
Pormestari Kalle Ikkelä, 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi 
Sivistysjohtaja Tiina Simons, 040 314 3403, tiina.simons@tuusula.fi 

Takaisin