Yritysvierailu Sakaan: Samaan suuntaan yhteisellä tiellä

31.05.2024 klo 09.15

Logistiikkakeskuksensa Sulan työpaikka-alueelle perustanut autokauppa Saka ja Tuusulan kunta toimivat pitkälti samojen periaatteiden mukaan: molemmat tähtäävät kasvuun hallitusti ja vastuullisesti. Kunnan edustajien yritysvierailulla pohdittiin yhteistyön kehittämistä muun muassa oppilaitosyhteistyön kautta.

Saka yritysvierailu

Tuusulan kunnan kehitys ja kasvu on ollut nopeaa, ja samaa voi sanoa myös autokauppa Sakan kehityskaaresta. Noin kymmenessä vuodessa yritys on rakentanut 26 myymälän verkoston, myynyt noin 190 000 käytettyä autoa ja nostanut liikevaihdon lähes 700 miljoonaan euroon. Tuokin raja ylittyy tänä vuonna reilusti, sanoo ostojohtaja Juha Ravantti.

- Kasvu on ollut vauhdikasta, ja se näyttää jatkuvan vahvana edelleen. Tänne logistiikkakeskukseen tulee päivittäin keskimäärin viisi rekallista autoja, jotka olemme ostaneet pääasiassa Ruotsista ja Keski-Euroopasta. Autot tarkastetaan ja varmistetaan kunnossa oleviksi, sitten ne kuvataan ja laitetaan myyntiin. Meillä on myös yhteistyökumppanin hoitama autokatsastuspiste näissä omissa tiloissamme, jatkaa Ravantti.

Sakan logistiikkakeskus Sulassa toimii koko maan myymäläverkostoa palvelevana keskuksena. Keskuksessa työskentelee kymmeniä ihmisiä muun muassa logistiikan ja myynnin tehtävissä. Kaksi etämyyntitiimiä palvelee asiakkaita verkossa, jonne autokauppa on koko ajan voimakkaammin painottumassa. Silti Tuusulassakin on Sulanportissa Tuusulanväylän varrella sijaitseva Sakan myyntipiste, jossa autoihin pääsee tutustumaan tai koeajolle.

- Haemme koko ajan sopivaa tasapainoa online-myynnin ja perinteisissä autoliikkeissä tapahtuvan kaupanteon välillä. Autoja esitellään esimerkiksi videopuhelujen avulla. Olemme tehneet omaa tarpeisiimme räätälöityä myynnin koulutusta, kertoo Ravantti.

Saka on myös verkostoitunut muiden tuusulalaisten yritysten kanssa ja käyttää niiden palveluita esimerkiksi autojen huoltojen hoitamisessa.

Sijainnilla iso merkitys

Tuusula valikoitui Sakan logistiikkakeskuksen sijainniksi, koska paikalla päästiin aloittamaan puhtaalta pöydältä eli rakentamaan juuri omiin tarpeisiin sopiva kiinteistö. Koko maahan autoja välittävälle keskukselle tärkeää ovat myös erinomaiset tieyhteydet joka suuntaan.

Yritystapaamisen keskusteluissa esiin nousi myös julkisen liikenteen kehittäminen, joka tehostaisi eri puolilta Uuttamaata logistiikkakeskukseen tulevien työntekijöiden liikkumismahdollisuuksia.

- Etelä-Tuusulan työpaikka-alueet kehittyvät todella nopeasti, kuten koko kunta. Uusien toimijoiden sijoittuminen alueelle merkitsee, että myös julkisen liikenteen palvelutarjonta paranee tulevaisuudessa, sanoo pormestari Kalle Ikkelä.

Kasvu vaatii lisää osaajia, ja yritystapaamisessa mietittiinkin yhteistyömahdollisuuksia alan koulutussisältöjen tuomiseksi tarjolle alueella.

- Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on alueellamme vahva ja tunnettu toimija. Voimme tutkia Keudan mahdollisuuksia tuottaa koulutuksia, jotka on säädetty juuri Sakan tapaisten yritysten tarpeisiin, pohtii Ikkelä.

Lisätiedot Tuusulan työpaikka-alueista:

Pormestari Kalle Ikkelä, kalle.ikkela@tuusula.fi, 040 314 3001
Elinvoimajohtaja Kristiina Salo, kristiina.salo@tuusula.fi, 040 314 3019
Elinkeinopäällikkö Toni Popovic, toni.popovic@tuusula.fi, 040 314 4406

Lisätiedot Sakasta:
Ostojohtaja Juha Ravantti, juha.ravantti@saka.fi

Takaisin