Asukkaille jaetaan etanasyöttejä espanjansiruetanoiden torjuntaan Jokelassa 

03.06.2024

Ovatko espanjansiruetanat kiusana jokelalaisella pihallasi? Voit hakea pakkauksen etanasyöttiä espanjansiruetanoiden torjuntaan omalla pihalla ja lähiympäristössäsi. Varaa pakkauksesi täyttämällä lomake viimeistään 11.6.  

Etanasyöttipakkaus tulee noutaa Koululammelta (Opintie 3) 12.6. klo 17.30–19 kesäkukkatalkoiden yhteydessä. Myöhemmin voit noutaa lomakkeella varatun pakkauksesi Jokelan kirjaston palvelutiskiltä omalla nimelläsi. Pakkauksia on jaossa rajoitettu määrä. 

Jaettavat etanasyöttipakkaukset ovat kahden kilon kokoisia. Etanasyöttiä annostellaan 2,5–5 grammaa neliömetrille eli pakkaus riittää noin 800 neliömetrin kokoiselle pinta-alalle. Luethan huolellisesti ohjeet pakkauksesta ennen etanasyötin käyttöä. Etanasyötti ja sen tehoaine rautafosfaatti ovat harmittomia siileille, kotieläimille, kastemadoille, mehiläisille ja muille hyödyllisille ötököille. Rautafosfaattia syötyään espanjansiruetana kaivautuu maahan kuolemaan ja näin ollen raatoja ei jää näkyviin. 

Jokelassa järjestetään 20.8 klo 17.30–19 etanantorjuntatalkoot Tikuntekijäntiellä, joissa talkoolaiset levittävät etanasyöttiä yleisille alueille ja keräävät näkyviä etanoita. 

Etanasyöttien jako on osa osallistuvan budjetoinnin 2023–2024 Etanat kuriin Jokelassa -projektia. Projekti koskee vain Jokelan aluetta, joten etanasyöttejä annetaan vain Jokelan alueella käytettäväksi. 

Lisätietoja espanjansiruetanasta Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen sivuilla. 

Lisätiedot
Yhteisöpuutarhuri Laura Turpeinen, laura.turpeinen@tuusula.fi, 040 314 4333

Espanjansiruetana
Puutarhatuholaisena tunnettu espanjansiruetana kuuluu vieraslajeihin.

Takaisin