Hyrylän palvelukeskuksen rakentaminen pääsee alkamaan kesällä

12.06.2024 klo 12.45

Hyrylään suunnitellun liike- ja palvelukeskus Särmän rakentaminen käynnistyy kesällä. Korkein hallinto-oikeus on 11.6.2024 päättänyt, että se ei myönnä valituslupaa palvelukeskuksen asemakaavamuutosasiassa. Siten hallinto-oikeuden 10.11.2023 tekemä päätös palvelukeskuksen asemakaavasta säilyy voimassa, ja asemakaava tulee lainvoimaiseksi.

− Oli iloinen yllätys, että korkeimman hallinto-oikeuden päätös tuli näin nopeasti. Päätös itsessään − se, ettei korkein hallinto-oikeus myönnä valitusoikeutta − oli odotustemme mukainen. Nyt palvelukeskuksen rakentamiselle ei ole esteitä, kertoo pormestari Kalle Ikkelä 

Liike- ja palvelukeskukselle on annettu nimikilpailun perusteella alueen historiaan pohjautuva nimi Särmä. Uusi liike- ja palvelukeskus tulee pitämään sisällään kunnan tiloja, Prisman ja muita liiketiloja. 

Seuraavaksi tehdään Särmän tontin kiinteistökauppa. Tuusulan kunta myy tontin Nrepille 4,0 miljoonalla eurolla. 

Rakentaminen alkaa kesän 2024 aikana. Tonttia on valmisteltu rakentamista varten aiemmin purkamalla vanha ostoskeskus ja rakentamalla kunnallistekniikkaa. Ensimmäisenä käynnistyvät mittavat maanrakennustyöt. Rakennukseen tulee kaksi maanalaista pysäköintikerrosta, joiden päällä on liiketilakerros ja ylemmät, kunnantalon kerrokset. Rakennusurakan valmistumiseen menee sen aloittamisesta noin kaksi vuotta, kertoo Nrepin hankekehitysjohtaja Juha-Matti Varjonen.  

Hyrylän kaupalliset palvelut kehittyvät voimakkaasti tulevina vuosina. Liike- ja palvelukeskus Särmä valmistuu loppuvuodesta 2026. Lisäksi Kesko Oyj on laajentamassa Hyrrää merkittävästi, ja Pysäkkikujalle ovat syksyksi avaamassa Lidl ja Jysk. Uimahallin vierelle on suunnitteilla uusi sote-keskus ja pysäköintilaitos. Myös Koskensillantien pysäköintilaitoksen rakennuttamista valmistellaan. 

Kunta panostaa keskusta-alueen viihtyisyyteen maisema-arkkitehtuurikilpailun myötä syntyvillä suunnitelmilla ja myöhemmin rakentamalla aukioita ja virkistysalueita. 

    

Lisätiedot:   

Pormestari, Tuusulan kunta, Kalle Ikkelä, 040314 3001   

Viestintäpäällikkö, Nrep, Jannica Aalto, 045 1347 636 

Takaisin