Tuusulan kunta kehittää Focus-aluetta yhdessä yritysten kanssa

14.06.2024 klo 11.45

Tuusulan kunta ja logistiikkaverkosto LIMOWA järjestivät yhdessä työpajan Focus-alueen kehittämisestä 13.6.2024. Tilaisuus oli suunnattu muun muassa logistiikka-, kuljetus- ja kiinteistökehitysalan ammattilaisille, ja he pääsivät kertomaan näkemyksensä alueen kehittämisen suunnasta.

− Etelä-Tuusulaan on suunnitteilla tai rakentumassa kolme isoa kohdetta: Itäväylän alueella rakennetaan jo infrastruktuuria, Focuksen asemakaavoitus on käynnissä ja Kiila-Senkkerinmäen tarkempi suunnittelu on käynnistymässä. Yhteensä alueet tarjoavat noin 1,5 miljoonaa kerrosneliömetriä tilaa menestyksekkääseen liiketoimintaan eri yrityksille, pormestari Kalle Ikkelä sanoi avauspuheenvuorossaan. 

Pelkästään Focus-alueelle tavoitellaan rakennusoikeutta noin miljoonan kerrosneliömetrin verran. Alueen pinta-ala on noin 5,5, km2, ja sille sijoittuvat yritykset voisivat työllistää jopa noin 7 000 − 10 000 ihmistä. 

Tuusulan kunta hyödynsi työpajatilaisuutta Focuksen suunnitteluun. Työpajatyöskentelyyn osallistui merkittävä joukko muun muassa logistiikan asiantuntijoita, kiinteistökehittäjiä ja -sijoittajia sekä rakennusliikkeitä. 

− Haemme teiltä tänään ratkaisuja, jotka palvelevat teollisuutta ja logistiikkaa alueella. Yhteydessä saa olla myös tilaisuuden jälkeen, evästi elinkeinopäällikkö Toni Popovic osallistujia. 

− Alueelle syntyy paljon sellaista elinkeinoelämää, joka palvelee koko pääkaupunkiseutua. Suurten jättiyritysten lisäksi logistiikka-alueille sijoittuu yleensä runsaasti alihankkijoita ja pieniä palveluntarjoajia. Alueella olisi varmasti hyviä toimintaedellytyksiä myös pienemmille paikallisille toimijoille, sanoi Heikki Lahtinen LIMOWA:lta ennen työpajojen käynnistämistä. 

− Focus-alueen vahvuuksia ovat sen mittakaava ja sijainti osana lentokenttäkaupunkia, Vantaan sylissä. Focus sijaitsee keskellä Helsingin seutua, moottoritien varrella, lähellä Aviapoliksen valtakunnallisestikin merkittävää yrityselämän keskittymää, ja lentoasemakin on kiven heiton päässä. Liikenneyhteyksissä on parantamisen varaa, ja siksi viemmekin eteenpäin esimerkiksi Kehä IV:ää, kertoo Focus-alueen projektipäällikkö Petteri Puputti.   

 

Lisätiedot: 

Pormestari Kalle Ikkelä, kalle.ikkela@tuusula.fi 

Elinkeinopäällikkö Toni Popovic, toni.popovic@tuusula.fi 

Projektipäällikkö Petteri Puputti, petteri.puputti@tuusula.fi  

Takaisin