Rykmentinpuiston alueen asukkaiden ideoita kivoista kotikulmista kerätään kesän ajan

18.06.2024

Kivoja kotikulmia ideoitiin torstai-iltana 13.6. Rykmentinpuistossa reilun 30 hengen voimin samalla kun tutustuttiin uuteen asuinalueeseen. Kävelyllä kiiteltiin kesäkukkaistuksia ja viheralueita. Puustellinmetsän puiston monipuolisuus ja uusi koirapuisto herättivät ihastusta. Huolta kannettiin muun muassa pysäköinnistä ja alueen liikenneturvallisuudesta. Ideoita kerätään vielä verkkokyselyllä kesän ajan.

− Tarve ajonopeuksien laskemiseen on tunnistettu, kertoo liikenneinsinööri Jukka-Matti Laakso. Viime kesän mittausten perusteella Rykmentin puistotien sillan kohdalla keskinopeus oli 36 km/h, mutta yksittäiset maksiminopeudet olivat korkeita. Rykmentinpuiston koulun tontin kohdalle Rykmentin puistotien suojateiden yhteyteen on hahmoteltu hidasteita, joita vielä selvitellään tarkemmin, valaisee Laakso seuraavia toimenpiteitä. 

Puistojumppa alkaa Puustellinmetsän puistossa 25.6.  

Asukkaat toivoivat alueelle toimintaa ja tapahtumia, joissa voisi tutustua uusiin naapureihin. Koiralenkit, taloyhtiöiden grillijuhlat, yhteisjumpat sekä musiikki- ja puistotapahtumat saivat paljon kannatusta. Toiveista ensimmäisenä toteutuu puistojumppa. Maksuton jumppa järjestetään tiistai-iltaisin kello 19−20 ajalla 25.6.−13.8.  
 
− Alueelle on muuttanut paljon uusia tuusulalaisia, ja kävelyllä tulikin selväksi se, että halutaan tulla tutuiksi, kertoo yhteisömanageri Katja Repo. Juhannuksen jälkeen alkava puistojumppa asuntomessualueen takana olevassa Puustellinmetsän puistossa on hyvä mahdollisuus yhdistää muihin tutustuminen ja liikunta, Repo vinkkaa.  

Asukkaiden näkemyksiä ja ideoita kerätään kesän ajan 

Rykmentinpuiston alueen asukkaiden ajatuksia kotikulmista ja ideoita viihtyvyyden ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi kerätään myös sähköisellä verkkokyselyllä. Kysely on avoinna 13.8. asti. Kyselyn yhteydessä voi myös jättää yhteystiedot, mikäli haluaa osallistua jatkotoimenpiteiden kehittämiseen ja toteuttamiseen. 
 
− Kävelyn osallistujamäärä oli positiivinen yllätys. Puheensorinasta kuului paljon positiivisia mainintoja alueesta, mutta uskon kunnan saaneen myös hyviä huomioita ja varteenotettavia ehdotuksia tulevaisuutta ajatellen, summaa kävelylle osallistunut Hyrylän kehittämisverkoston ydintiimin puheenjohtaja Tomi Tervo. Nyt vaan toivotaan, että kävelijät ja muut asukkaat vastaavat verkkokyselyyn mahdollisimman aktiivisesti. 
 
Verkkokysely: https://link.webropol.com/s/yhteinenrykmentinpuisto 

Lisätiedot:  
yhteisömanageri Katja Repo, 040 314 3048, katja.repo@tuusula.fi 
kehittämispäällikkö Heidi Hagman, 040 314 3052, heidi.hagman@tuusula.fi 
www.rykmentinpuisto.fi 
 
 

Takaisin