Onko sinulla Tuusulan monimuotoisin piha? Osallistu pihakilpailuun 20.7. mennessä!

26.06.2024 klo 13.00

Käynnissä olevassa pihakilpailussa etsitään Tuusulan monimuotoisinta pihaa. Ilmianna oma, taloyhtiösi, yrityksesi tai ystäväsi piha, ja osallistu kilpailuun 20.7.2024 mennessä.

Monimuotoinen piha edistää luonnon monimuotoisuutta. Siellä viihtyvät kasvit, mutta myös monet kasveille tärkeät pölyttäjät ja hajottajat. Piha tuottaa myös iloa asukkailleen itselleen, tarjoten esimerkiksi perheen pienimmille mielenkiintoista seurattavaa ja hoidettavaa.

Tuusulassa käynnissä olevaan Luonnon monimuotoisuus -pihakilpailuun voi ilmoittaa oman pihan tai ilmiantaa esimerkiksi ystävän, talonyhtiön tai yrityksen pihan. Osallistu kilpailuun 20.7.2024 mennessä täyttämällä tuusula.fi/pihakilpailu -sivulla löytyvä lomake. Lomakkeelle täytettyjen tietojen perusteella suoritetaan kilpailijoiden esikarsinta. Esikarsinnan jälkeen ammattilaisraati käy arvioimassa jatkoon päässeet pihat paikan päällä heinä-elokuussa.

Kilpailun tulokset julkistetaan 31.8.2024 Sadonkorjuumarkkinoilla Krapin Pajalla. Voittaja palkitaan 200 euron lahjakortilla paikalliseen puutarhamyymälään. Myös kaikkien osallistujien kesken arvotaan 100 euron lahjakortti puutarhamyymälään. Parhaat monimuotoisuusideat jaetaan kunniamainintojen kera yhteiseen käyttöön.

Lisätiedot pihakilpailusta:
www.tuusula.fi/pihakilpailu

Edellä mainitulla sivulla voit myös tutustua 22.05.2024 toteutuneen Luonnon monimuotoisuus omalla pihalla -tapahtuman puheenvuoroihin luonnon monimuotoisuuden tilasta Suomessa ja monimuotoisen pihan suunnitteluesimerkeistä.

Lisätiedot:
Kaavasuunnittelija ja maisema-arkkitehti Katariina Väätänen, katariina.vaatanen@tuusula.fi, 040 314 3523
Yhteisöpuutarhuri Laura Turpeinen, laura.turpeinen@tuusula.fi, 040 314 4333

Kuvituskuva monimuotoisesta pihasta

Takaisin