Takuukorjaukset käynnistyvät päiväkoti Martta Wendelinissä heinäkuussa

01.07.2024 klo 13.00

Päiväkoti Martta Wendelin on Tuusulan kunnan mittavan palveluverkkouudistuksen ensimmäinen kohde, jonka valmistumisesta on tullut nyt kuluneeksi kaksi vuotta. Toiminta päiväkodissa käynnistyi elokuussa 2022.

Uudiskohteille tehdään kahden vuoden sisällä sen valmistumisesta takuutarkastus. Takuutarkastuksessa havainnoidaan ja reklamoidaan asiat, joita ei rakennuksen vastaanottohetkellä havaittu tai jotka ovat tulleet esille käytön aikana. Takuutarkastus on nyt tehty päiväkoti Martta Wendelinissä.

Rakennuksessa on käytetty puun lisäksi paljon lasiseiniä ja -ovia. Takuutarkastuksessa suurimmat korjauskohteet on todettu lattiamateriaaleissa (tammiparketti ja liimapuulevyt) sekä lasiliukuovissa. Kuten tiedetään, rakennus elää tai paremminkin asettuu muutaman vuoden aikana sen rakentamisesta. Eläminen johtuu materiaalien kuivumisesta sekä sen painumisesta. Vaikka rakennuksessa on käytetty painumattomia rakenteita, niin silti puu hieman painuu (vertaa perinteinen hirsirakennus). Elämisestä sekä puutteellisista liikuntasaumoista johtuen osa parkettilattioista on noussut paikoitellen koholle ja osa liukulasiovista vaatii uudelleen säätämistä. Lisäksi kohteen julkisivumateriaalina käytetty Suomessa kasvanut siperianlehtikuusi on vääntyillyt ja halkeillut. Nämä tullaan myös korjaamaan osana takuukorjauksia.

Mitkään edellä kuvatuista korjauksista ei johdu kosteusongelmista, vaan jopa päinvastoin. Mittauksissa on havaittu sisäilman olevan toisinaan liian kuivaa puu- ja lattiamateriaaleille.

Takuukorjaukset käynnistetään heinäkuussa, kun päiväkoti on sulkenut ovensa kuukaudeksi osana Tuusulan kunnan päiväkotien supistettua kesätoimintaa.

Lisätiedot:
Rakennuspäällikkö Patrik Kalteva, patrik.kalteva@tuusula.fi, 040 314 2243

Takaisin