Sadonkorjuumarkkinat kutsuvat tutustumaan lähialueen satoon ja kädentaitajiin 31.8. – jaossa myös hyödyllisiä ympäristövinkkejä

15.07.2024 klo 10.30

Lauantaina 31.8. kello 9–13 Krapin pihapiirissä vietettävät Sadonkorjuumarkkinat kutsuvat tutustumaan paikallisiin lähituottajiin ja käsityöläisiin sekä kuulemaan mielenkiintoisia ympäristötietoiskuja. Tapahtumassa julistetaan myös Luonnon monimuotoisuus -pihakilpailun tulokset. Kilpailuun voi osallistua 20.7. saakka.

Sadonkorjuumarkkinat some kuva Katja Repo

Krapin idyllisen pihapiirin (Rantatie 2, Tuusula) valtaavassa syksyisessä markkinatapahtumassa voi tehdä ostoksia ja tutustua moniin paikallisiin lähituottajiin ja käsityöläisiin. 

Ostosmahdollisuuksien lomassa on tiedossa tietoiskuja, kuten joka kodin ilmastovinkkejä. Tule Tuusulan kunnan teltalle kuulemaan ilmastotyöstä ja keinoista edistää luonnon monimuotoisuutta. Hae vinkit siitä, miten sinäkin voit vaikuttaa omilla kulutusvalinnoillasi. Teltalla pääset myös pohtimaan keinoja ympäristöystävällisen tapahtuman toteuttamiseen. Keinot jaetaan paikallisten tapahtumanjärjestäjien yhteiseen käyttöön. Tutustu Tuusulan kunnan ilmastotyöhön.

Sadonkorjuumarkkinat järjestää Tuusulan kunta, ja tapahtuman käytännön järjestelyistä vastaa Tuusulanjärven Tapahtumat / Krapin Paja. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Markkinoilla palkitaan Tuusulan monimuotoisin piha – vielä ehtii ilmoittautumaan kilpailuun mukaan

Sadonkorjuumarkkinoilla palkitaan Tuusulan monimuotoisin piha -kilpailun voittaja, ja parhaat monimuotoisuusideat jaetaan kunniamainintojen kera yhteiseen käyttöön. Kilpailuun voi ilmoittaa vielä muutaman päivän ajan oman pihan tai ilmiantaa esimerkiksi ystävän, taloyhtiön tai yrityksen pihan. Osallistumisaikaa on 20.7. saakka.

Osallistu pihakilpailuun täyttämällä tuusula.fi/pihakilpailu -sivulla löytyvä lomake. Lomakkeelle täytettyjen tietojen perusteella suoritetaan kilpailijoiden esikarsinta. Esikarsinnan jälkeen ammattilaisraati käy arvioimassa jatkoon päässeet pihat paikan päällä heinä-elokuussa.

Vapaita paikkoja satokauden tuotemyyjille

Sadonkorjuumarkkinoiden myynti- ja esittelypaikat ovat maksuttomia. Paikat on tarkoitettu paikallisille satokauden tuotteita myyville yrityksille ja yhteisöille sekä käsityöläisille. Molemmille on varattu erillinen kiintiö paikkoja. Vapaita paikkoja on vielä tarjolla satokauden tuotemyyjille.

Myynti- tai esittelypaikan voi varata Krapin Pajalta osoitteesta paja@krapinpaja.fi. Kerrothan varauksesi yhteydessä, mitä tuotteita myyt/esittelet, mahdollisen sähkön tarpeen ja tarvitsemasi telttapaikan/myyntipaikan koon.

Kulkuyhteydet tapahtumapaikalle

Sadonkorjuumarkkinoiden tapahtumapaikkana toimiva Krapi (Rantatie 2, 04310 Tuusula) sijaitsee keskeisten liikenneyhteyksien äärellä. Pääset paikalle monin tavoin.

Hyppää linja-auton kyytiin tai taita markkinamatka kävellen tai pyöräillen. Lisätietoja reiteistä löydät HSL:n reittioppaasta, Krapin verkkosivuilta sekä Tuusulan kartalta (pyöräilyreitit). Omalla autolla liikkuville on tarjolla pysäköintitilaa.

Lisätiedot:
Myyntipaikoista: paja@krapinpaja.fi 
Tapahtumasta: paja@krapinpaja.fi ja osallisuus@tuusula.fi

 

Takaisin