Kakkukahveja ja kohtaamisia Tuusula-viikon kunniaksi

16.07.2024 klo 11.30

Meneillään oleva Tuusula-viikko on täynnä yhteistä tekemistä ja kohtaamisia. Viikon aikana nautitaan osana monipuolista ohjelmistoa kakkukahveista ja vaihdetaan kuulumisia kaikissa kuntakeskuksissa.

Strawberries-3000636 1920 Pixabay jankuss

Torstaina 18.7. kello 14–16 juhlistetaan Jokelan 150-vuotista taivalta Pesulanlammella. Tapahtumassa julkistetaan Paul Chmelewskin puiston historiasta kertova infotaulu ja siirrytään juhlatunnelmiin kakkukahvien siivittämänä. Tapahtumassa paikalla ovat Tuusulan museon intendentti Jaana Koskenranta, Tuusulan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jari Immonen, yhteisöpuutarhuri Laura Turpeinen sekä osallisuustiimi.

– Paul Chmelewski oli Jokelan historian ensimmäinen suurmies. Hän vaikutti Jokelassa 1800-luvun lopulla noin 25 vuoden ajan. Tuona aikana Jokelan tiilitehdas nousi Suomen uudenaikaisempien tiilitehtaiden joukkoon, ja samalla sen ympärille syntyi vireä teollisuustaajama. On kiva, että voimme nyt tälläkin tavalla kertoa ihmisille alueen huikean hienosta historiasta, iloitsee Jaana Koskenranta.

Perjantaina 19.7. kello 15–18 vietetään Kellokosken Kellotuvalla avointen ovien päivää. Kellotupa on kaikkien käytössä oleva yhteisötila, jota asukkaat ja yhteisöt voivat varata maksutta käyttöönsä. Tuusula-viikon kunniaksi on tarjolla kakkukahvit kello 16 alkaen. Paikalla avoimissa ovissa on Tuusulan kunnanvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Liisa Palvas, asiakaspalvelu TuusInfo sekä osallisuustiimi.

Tuusula-viikon päättävänä Tuusula-päivänä 22.7. nautitaan kakkua ja kahvia Riihikalliossa Kotkanpuistossa puistoruokailun jälkeen. Kakkukahvit ovat tarjolla 150 ensimmäiselle kävijälle kello 12.30–14.30. Tilaisuudessa ovat paikalla Tuusulan kunnan pormestari Kalle Ikkelä, asiakaspalvelu TuusInfo, yhteisöpuutarhuri Laura Turpeinen sekä osallisuustiimi. Siskot ja Simot järjestävät Riihikallion palvelutalon edestä yhteiskävelyn tapahtumaan ja kutsuvat vapaaehtoisia ikäihmisten kävelykavereiksi. Lähtö palvelutalolta kello 12.20.

Tapahtumissa on mahdollisuus keskustella pormestarin ja valtuuston puheenjohtajiston kanssa Tuusulan ajankohtaisia asioita, saada yhteisöpuutarhurilta vinkkejä oman pihan tai yhteisen puistoalueen hoitoon sekä kuulla TuusInfon ja osallisuustiimin jäseniltä Tuusulan kunnan tarjoamista palveluista ja osallistumismahdollisuuksista. Jokelassa puolestaan pääsee sukeltamaan alueen historiaan intendentin johdolla.

Tule nauttimaan juhlapäivistä kakkukahvien ja kohtaamisten merkeissä!

Tutustu Tuusula-viikon ohjelmistoon Tuusulan tapahtumakalenterissa:
tapahtumat.tuusula.fi/tuusulaviikko

Lisätiedot:

Yhteisötila Kellotupa (Koulutie 20, 04500 Kellokoski): Kellotuvan esittely ja varaus
Siskojen ja Simojen yhteiskävely: Mia Meckelborg, 044 973 3844, tuusula@siskotjasimot.fi

Takaisin