Jokelan sote-pilotin suunnittelutyöt etenevät

08.08.2024

Jokelan terveysaseman tiloihin sijoittuvan sote-pilottihankkeen valmistelu etenee. Terveysaseman muutostyöt ovat nyt suunnitteluvaiheessa, jonka jälkeen alkaa muutosten toteutus.

Hankkeen aikataulu on viivästynyt alun perin ajatellusta, ja esimerkiksi suun terveydenhuollon palvelut jatkavat Jokelassa nykytiloissa tämän vuoden loppuun saakka.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen pilottia on valmisteltu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) ja Tuusulan kunnan yhteistyönä. Hanke on Suomen mittakaavassa uraauurtava. Pilotin myötä Jokelan terveysasemalla voi toimia Keusoten lisäksi sote- ja hyvinvointipalveluita tuottavia yrityksiä ja yhdistyksiä.

Uudistuksella halutaan mahdollistaa julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin palveluiden sijoittuminen Jokelan terveysaseman tiloihin. Monen toimijan yhteistyöllä pystytään tehostamaan tilojen käyttöä ja kehittämään asukaslähtöistä palvelutarjontaa.

- Tiloja on rakennuksen ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa, ja huonekoot ovat noin 10−20 neliötä. sanoo Tuusulan kunnan tilapalvelupäällikkö Kai Lange.

Tuusulan kunta voisi järjestää terveysaseman tiloissa esimerkiksi ikäihmisten olohuonetoimintaa ja muuta hyvinvointia tukevaa toimintaa. Yritykset voisivat toimia tiloissa vuokralaisina ja tarjota niissä omia palveluitaan. Myös esimerkiksi perheiden tai ikäihmisten parissa toimivat tai ruoka-apua tarjoavat yhdistykset voisivat tuoda palveluita saman katon alle.

− Kunnan tavoitteena on, että Jokelassa tarjottaisiin jatkossakin riittävästi julkisia ja yksityisiä sosiaali-, terveys- ja hyvinvointipalveluja, kertoo Tuusulan kunnan elinkeinopäällikkö Toni Popovic.

Takaisin