Lasten museojuhlat täyttää Tuusulanjärven museot ilmaisohjelmalla lauantaina 24.8.

12.08.2024

Koko perheen tapahtumapäivänä lauantaina 24.8.2024 Tuusulanjärven museoissa on tarjolla hauskaa ja leikkimielistä ohjelmaa klo 10–17. Lasten museojuhlat järjestetään joka vuosi syksyn kynnyksellä Ainolassa, Aholassa, Halosenniemessä, Lottamuseossa, Taiteilijakoti Erkkolassa ja Aleksis Kiven kuolinmökillä. Myös Tuusulan kirjastoauto Kirre on mukana juhlahumussa. Tapahtumapäivänä kaikkiin museoihin on lapsille ja heidän seurassaan saapuville aikuisille vapaa pääsy.

Lasten museojuhla 2024 some vaaka

Tuuskamun jalanjäljissä museokierrokselle

Tarinan mukaan Tuusulanjärven pohjassa asustaa salaperäinen Tuuskamu. Otus lähtee kerran vuodessa tutustumaan lähialueen museoihin. Kierrä päivän aikana kohteissa, ja kerää joka museon oma Tuuskamu-tarra Lasten museojuhlien passiin! Tänä vuonna Tuuskamu näyttäytyy Halosenniemessä. Saatat päästä kokeilemaan, kuinka Tuuskamu-marionettinukkea liikutetaan.

Aimo annos askartelua

Lasten museojuhlissa on tuttuun tapaan tarjolla rutkasti ohjattua ja omatoimista askartelua. Aholassa tehdään teatterinaamioita, Taiteilijakoti Erkkolassa rannekoruja ja Aleksis Kiven kuolinmökillä perinteinen tuohisormus. Ainolassa ja Halosenniemessä askarrellaan luonnonmateriaaleista. Lottamuseon ohjatussa pajassa etsitään pikkulotan omenapiiraan aineksia, joita käytetään apuna askartelussa.

Työpajoja, esityksiä ja non-stop ohjelmaa

Lasten museojuhlien aikaan järjestetään työpajoja, opastuksia ja esityksiä, jotka on suunnattu nimenomaan lapsille. Aholassa lapsikävijät pääsevät klo 15 tarinalliselle museokierrokselle ja oman pienen teatteriesityksen valmistamisen pariin. Ainolassa päästään kokeilemaan säveltämistä leikkimielisissä työpajoissa klo 11, 11.30, 13 ja 13.30. Lastenmusiikkiyhtye Villasukat villitsee Aholassa klo 11. Lottamuseolla seurataan puolestaan matkalaukkuteatteria klo 11 ja 13.

Osallistujat voivat koota päivän ohjelmatarjonnasta itselleen mieluisan setin, kun luvassa on kaiken kukkuraksi paljon non-stop ohjelmaa. Muun muassa Halosenniemen puutarhan tehtäväreitille, Erkkolan hirsitalotoimintapisteelle ja Lottamuseon keppariesteradalle pääsee mukaan milloin vain. Lottamuseon kasvomaalauspisteelle ja Halosenniemen sadonkorjuutyöpajaan pääsee non-stop periaatteella osan päivästä. Lapsikävijöiden ilona ovat erillisohjelman ohella myös tunnelmalliset museorakennukset ja monipuoliset näyttelyt.

Kahvila Aulis Ainolassa, Lottakanttiini ja Leipovien leidien pop up-kahvio Halosenniemessä palvelevat herkkusuita koko päivän. Tuusulan kirjastoauto Kirre viipyy klo 10–17 Halosenniemen parkkipaikalla.

Museot ovat avoinna 10–17. Ohjelmaa järjestetään Ainolassa klo 10–14 ja muissa museoissa klo 10–17.

Katso tarkempi ohjelma www.tuusula.fi/lastenmuseojuhlat

Takaisin