Tuusulan kulttuurisyksy 2024: Piano- ja sellotaituruutta, tulista tangoa, reippaita juomalauluja ja Rautavaara-nostalgiaa

22.08.2024

Tuusulan taiteilijakodeissa järjestettävissä Minä elän! -klubeissa estradille pääsevät nousevat kyvyt. Moniossa tarjolla on tangon ilta sekä Rautavaara – ihminen ja ikoni -teatteriesitys. Liput 10–30 €, myös Kaikukortti.

Syksyn ohjelmisto

Tango del Norte – tangon ilta Moniossa
La 5.10. klo 19, Kulttuuritalo Monio, Riihi-sali
Tango del norte ja huipputenori Harri Kaitila yhdessä! Suomalaista ja argentiinalaista tangoa tuoreina sovituksina. Konsertissa kuullaan mm. Astor Piazzollan musiikkia sekä suomalaista tangomusiikkia Toivo Kärjen ajoista nykypäivään. Tangon tahtiin tanssivat Saara Tuikkala ja Emilio Cornejo. Monion kahvio palvelee klo 18–19.

Joonas Haavisto trio
Ti 8.10. klo 18 ja 19.30, Halosenniemi

Maailmanmainetta niittäneen trion 20-v. konsertin juhlataltiointi. Pianossa Joonas Haavisto, kontrabassossa Antti Lötjönen ja rummuissa Joonas Riippa. Yleisö antaa kuvausluvat Ylelle ostaessaan lipun.

Liila Jokelin duo
Ke 9.10. klo 19, Halosenniemi

Hesarinkin esiinnostamalle nuorelle kyvylle Liila Jokelinille tärkeää ovat vahvat tarinat. Rosoisissa lauluissa yhdistyvät eri musiikkityylit aina melankolisesta folkista bluesiin, rockiin ja slaavilaistunnelmiin.

Mieskuoro Vantasia
To 24.10. klo 18, Taiteilijakoti Erkkola

Taiteilijakoti Erkkolan Tuoppi kuohuvaa – juomakulttuuria taiteessa -näyttelyn teemoihin hauskasti sopiva klubi tarjoilee kuorosovitettuja juomalauluja kulttuurin nälkään ja janoon.

Rautavaara – IHMINEN JA IKONI
Pe 25.10. klo 19, Kulttuuritalo Monio, Riihi-sali
Tapio Rautavaaran elämäntarina köyhästä, isättömästä työläispojasta rakastetuksi muusikoksi, olympiavoittajaksi ja koko kansan sankariksi. Monologissa lavalla nähdään näytelmän kirjoittanut Timo Ruuskanen, joka tunnetaan mm. Red Nose Companyn perustajajäsenenä. Väliaika.

Seeli Toivio
To 7.11. klo 19, Halosenniemi

Mezzosopraano Seeli Toivio on sellisti, joka soittaa myös sähköselloa, säveltää konepoppia ja tekee omia sovituksiaan. Kylmät väreet taattuja!

Jere Ijäs ja Monacon Työväen Palloilijat
To 13.11. klo 19, Taiteilijakoti Erkkola

Yhtyeen tuotanto on yhtä aikaa tutun tuntuista ja omaleimaista. Musiikissa on tinkimätön, rento ja ajaton twisti, joka vangitsee kuulijansa. Ijäksen taidokasta kitarointia ja laulua säestävät rumpali Anssi Nykänen ja basisti Tom Nyman.

Risto-Matti Marin
To 11.12. klo 19, Halosenniemi

Pianisti Risto-Matti Marin on hiljaisuudessa noussut suomalaisten pianistien kärkikastiin. Ohjelmisto koostuu suomalaisista teoksista Halosenniemeen sopivasti.

Lisätietoa Minä elän! -klubeista Tuusulan museoilla

Lisätietoa Monion esityksistä

 

Liput myynnissä verkossa, TuusInfoissa ja Tuusulan museokaupoissa

Lippuja voi ostaa verkosta lippu.fi tai valtuutetuista Lippupisteen myyntipaikoista, kuten R-Kioskeilta. Lippuja myydään myös TuusInfoissa sekä Halosenniemen ja Taiteilijakoti Erkkolan museokaupoissa tai tuntia ennen ovella (käteinen, maksukortti). Ovella myydään lippuja ainoastaan, mikäli niitä on jäänyt jäljelle. Tapahtumaan sisäänpääsy myös Kaikukortilla, paikkoja rajoitetusti.

Muista tilata Monion tapahtumiin tarjoilut ennakkoon: https://tuusula.lippu.fi/webshop/webticket/eventlist

Saara Tuikkala ja Emilio Cornejo tanssivat tangoa

Saara Tuikkala ja Emilio Cornejo tangon pyörteissä. Kuva: Tarmo Valmela, PhotoDance Valmela

Lisätietoja

Tuusulan kunta, kulttuuripalvelut
tuusula.fi/kulttuuri
kulttuuri@tuusula.fi

Minä elän! -klubit ovat tunnelmallisia ja intiimejä kulttuuriklubeja, joissa keskitytään kulttuurin ja taiteen tuottamaan mielen hyvinvointiin erityisesti sanataiteen ja musiikin parissa. Syksyn klubien miljöönä toimivat Tuusulan museokohteista Pekka Halosen perheen ateljeekoti Halosenniemi ja J. H. Erkon talo Taiteilijakoti Erkkola.

Takaisin