Drive-in -elokuvat pe 27.9. Urkassa – äänestä esitettäviä elokuvia!

27.08.2024

Suosittu drive-in -elokuvaesitys jälleen Tuusulassa! Kahden elokuvan ilta järjestetään perjantaina 27.9.2024 Tuusulan Urheilukeskuksessa (Kilpailukuja, Tuusula). Esitettävät elokuvat valitaan kuntalaisäänestyksellä, äänestysaikaa on 3.9.2024 klo 23.59 saakka. Ehdolla perhe-elokuviksi ovat Räkä ja Roiskis, Trolls: Bändi koossa ja Kung Fu Panda 4. Nuorten ja aikuisten elokuviksi ehdolla ovat EPUT elokuva, West Side Story ja One Love: Bob Marley.

Perheille suunnattu elokuva esitetään klo 20 ja toinen elokuva klo 22. Leffat katsotaan autoista ja parhaiten niitä pystyy seuraamaan etupenkeiltä. Elokuvien äänet tulevat autoradioiden kautta. Elokuvanäytös on osa tuusulalaisten osallistuvan budjetoinnin Ulkoilmaelokuvia Hyrylässä -sisältöä.

Äänestä: https://link.webropol.com/s/drivein

Ohjeita

- Tapahtuma on ilmainen.
- Tapahtuma on päihteetön.
- Yleisön tulee noudattaa elokuvan ikärajaa.
- Drive-in-esityksissä parhaiten näkee etupenkeiltä (2 hlöä/auto).
- Elokuvan äänet kuulee oman autoradion kautta. FM-taajuus ilmoitetaan tapahtumassa.
- Yleisöä pyydetään viemään leffaherkkujen roskat mukanaan.
- Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden sulkea sisäänpääsyn, kun tapahtuma on täynnä.

Ohjelma

Klo 19.30 Yleisö paikalle, mainosvideoita ja mahdollisesti paikallisia lyhytelokuvia
Klo 20 Elokuvaesitys perheille
Klo 21.45 Osa autoista poistuu, jälkimmäistä elokuvaa katsomaan tulevat saapuvat
Klo 22 Elokuvaesitys nuorille ja aikuisille

Tapahtuman järjestää Tuusulan kunta ja se on osallistuvan budjetoinnin toteutus.
Lisätietoja: https://osallistu.tuusula.fi/processes/osbu-2023/f/52/results/142

Muutokset mahdollisia.

Tietoa elokuvista

Räkä ja Roiskis
2024 | 1 h 28 min | K-7 | ©Scanbox

Koko perheen seikkailuelokuvassa veljekset Räkä ja Roiskis (Hugo Komaro ja Urho Kuokkanen) matkustavat talvilomalle mumminsa luo Suuveden pikkukaupunkiin. Perillä he huomaavat, että ennen niin tuiki tavallisessa kaupungissa on kaikki vähän vinksallaan. Kaikkein omituisinta on se, että kaupungista häviää reikiä.

Räkä ja Roiskis ryhtyvät selvittämään asiaa ja pääsevät paikallisen hammaslääkärin Migrén Juniorin (Pekka Strang) jäljille. Tutkimukset uhkaavat kuitenkin kariutua, kun sottapytty Räkä ja huolellinen Roiskis ajautuvat kahnauksiin keskenään. Miten Suuvesi saadaan ennalleen ja reiät takaisin paikoilleen, jos pojat eivät pysty tekemään yhteistyötä? Maailmanmenon voi palauttaa ennalleen vain veljesten yhteispelillä.

Lähde: Cinemanse

Trolls: Bändi koossa / Trolls Band Together
2023 | 1 h 32 min | K-7 |puhuttu suomeksi | ©UIP

Valmistaudu vauhdikkaaseen, suosikkihahmoja vilisevään ja sateenkaaren sävyissä säteilevään sukukokoukseen, kun DreamWorks Animationin musiikintäyteinen elokuvasarja saa upouuden osan Trolls: Bändi koossa.

Kokonaisen kahden elokuvan tosiystävyyden ja alituisen flirttailun jälkeen Poppy ja Risu ovat nyt virallisesti pari (#popsu)! Heidän tutustuessaan paremmin Poppylle paljastuu, että Risulla on salattu menneisyys. Risu on kuulunut Poppyn ihailemaan poikabändiin nimeltä BroZone, johon ovat kuuluneet myös Risun neljä veljeä: Floyd, John Dory, Spruce ja Clay. Risu oli tosin vielä pikkulapsi, kun BroZone hajosi, ja samalla hajosi myös perhe, joten sen koommin Risu ei ole veljiään nähnyt.

Kun ilkeä poptähtikaksikko Velvet ja Veeti sieppaa Floyd-veljen tämän laulutaitojensa takia, Risu ja Poppy suuntaavat vauhdikkaalle ja tunteikkaalle matkalle saattaakseen veljeskatraan taas yhteen ja pelastaakseen Floydin popunholaan painumistakin pahemmalta kohtalolta.

Elokuvassa Trolls: Bändi koossa tahtipuikkoa heiluttavat jälleen ohjaaja Walt Dohrn ja tuottaja Gina Shay sekä apulaisohjaaja Tim Heitz. DreamWorks Animationin Trolls-elokuvat ovat nousseet laulun ja tanssin voimalla ennätysmäisen menestyksen saavuttaen mm. Oscar-ehdokkuuden parhaan alkuperäislaulun kategoriassa ja nostaneet yhden suurimmista ja rakastetuimmista viihdebrändeistä maailmanmenestykseen.

Lähde: Filmikamari

Kung Fu Panda 4
2024 | 1 h 34 min | K-7 | puhuttu suomeksi | ©UIP

Maailman epätodennäköisin kung fu -mestari Po palaa valkokankaille! Kukistettuaan maailmanluokan roistoja rohkeudellaan ja hurjilla taistelutaidoillaan, kohtalo kutsuu lohikäärmesoturi Pon laittamaan pisteen ainaiselle seikkailemiselle. Tarkemmin sanoen, hänestä halutaan Rauhan laakson henkinen johtaja.

Po tietää henkisestä johtajuudesta hyvin vähän ja lisäksi hänen on löydettävä ja koulutettava uusi lohikäärmesoturi ennen kuin hän voi vastaanottaa uuden ylevän asemansa. Kuvioihin ilmestyy lisäksi paha ja voimakas Kameleontti, joka osaa muuttaa muotoaan miksi tahansa olennoksi. Kameleontti on iskenyt silmänsä Pon Viisauden sauvaan, jolla hän voisi kutsua henkimaailmasta takaisin kaikki Pon sinne lähettämät vastustajat.

Po löytää avukseen nokkelan arokettu Zhenin, varkaan, joka käy Pon hermoille, mutta osoittautuu taidoiltaan korvaamattomaksi. Hullunkurisen kaksikon on tehtävä yhteistyötä suojellakseen Rauhan laaksoa Kameleontin liskonkynsiltä. Samalla Po myös ymmärtää, että sankareita voi löytyä odottamattomista paikoista.

Kung Fu Panda 4 -elokuvan on ohjannut Mike Mitchell (Trolls, Shrek ja ikuinen onni) ja tuottanut Rebecca Huntley (Hurja Jengi). Elokuvan toinen ohjaaja on Ma Stine (She-Ra: Mahdin prinsessat). Vuonna 2008 Oscar®-ehdokkuuden saaneesta Kung Fu Pandan ensimmäisestä osasta tuli DreamWorks Animationin eniten tuottanut alkuperäistarinaan perustuva animaatioelokuva ja se aloitti elokuvasarjan, joka on valloittanut yleisöt ympäri maailman.

Lähde: Filmikamari

EPUT-elokuva
2016 | 1 h 45 min | S

EPUT on elokuva suomirockin jättiläisestä, jonka musiikin tuntee jokainen, mutta tarinat biisien takaa vain harva. Elokuva kuljettaa katsojan bändin historian läpi alkaen jo lapsuusvuosista. Eput päästävät katsojan elokuvan kautta paikkoihin, minne kameroilla ei ole aiemmin ollut asiaa ja avaavat historiaansa avoimesti, myös sen vaikeita aiheita. 

EPUT ei ole vain fanielokuva bändistä. Se on myös koskettava kuvaus veljeydestä, kun kaksi hyvin erilaista veljestä yrittää mahtua samaan bändiin. Ennen kaikkea se on kuvaus intohimoisesta halusta soittaa, soittamisen vimmasta, joka alkumetreillä voitti soittotaidotkin.  

Lähde: Filmikamari

West Side Story
2021 | 2 h 37 min |K-12

WEST SIDE STORY kertoo klassisen tarinan rajoja rikkovasta nuoresta rakkaudesta vuoden 1957 New Yorkissa. Elokuvan on ohjannut Oscar-voittaja Steven Spielberg ja se perustuu Pulitzer- ja Tony®-voittaja Tony Kushnerin käsikirjoitukseen.

Tämän rakastetun musikaalin uudelleentulkinnan pääosissa nähdään Ansel Elgort (Tony), Rachel Zegler (María), Ariana DeBose (Anita), David Alvarez (Bernardo), Mike Faist (Riff), Josh Andrés Rivera (Chino), Ana Isabelle (Rosalía), Corey Stoll (Lieutenant Schrank), Brian d’Arcy James (Officer Krupke) ja Rita Moreno (Valentina).

Elokuvan ovat tuottaneet Steven Spielberg, Kristie Macosko Krieger ja Kevin McCollum. West Side Story on sovitettu valkokankaille alkuperäisestä vuoden 1957 Broadway show’sta.

Lähde: Filmikamari

Bob Marley: One Love
2024 | 1 h 34 min | K-12 | draama, elämäkerta, historia, musiikki | © Paramount Pictures

BOB MARLEY: ONE LOVE kuvaa rakkauden ja yhtenäisyyden sanomallaan sukupolvia inspiroineen ikonin elämää ja musiikkia. Ensimmäistä kertaa valkokankailla nähdään Bobin vaikuttava tarina vastoinkäymisten voittamisesta sekä matkasta hänen vallankumouksellisen musiikkinsa takana. Elokuva on tuotettu yhteistyössä Marleyn perheen kanssa, ja sitä tähdittävät Kingsley Ben-Adir legendaarisena muusikkona sekä Lashana Lynch hänen Rita-vaimonaan.

 

Lisätietoja

Tuusulan tapahtumakalenteri: https://tapahtumat.tuusula.fi/drivein

Kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski, 040 314 3436, jaana.hopeakoski@tuusula.fi

Takaisin