Tuusulan Skidiviikkoa vietetään viikolla 12

12.03.2015

Tuusulan Skidiviikko alkaa

Tuusulan oma lastenkulttuuriviikko, jota vietetään 16.-21.3., tuo jälleen esityksiä ja toimintaa eri puolille kuntaa. Lastenkulttuuriviikot tuovat kiertävien ammattiteattereiden- ja muusikoiden esityksiä ja työpajoja lähelle lapsiperheitä, päiväkoteja ja kouluja. Vuonna 2015 Tuusulassa vietetään taidemaalaritoverusten Pekka Halosen ja Akseli Gallen-Kallelan sekä säveltäjämestari Jean Sibeliuksen 150-vuotissyntymäpäiviä. Tämä näkyy myös Skidiviikon ohjelmistossa. Juhlavuoden kunniaksi musiikki ja tanssi tulevat lasten luo omaan kouluun ja päiväkotiin.

Arkiaamujen esitykset täynnä, askartelupajoihin mahtuu vielä

Taidekeskus Kasarmin Sibeliuksen elämästä kertova Janne-nukketeatteriesitys on loppuunvarattu. Samoin Jokelan tanssiesitys Simon Siivoomo. Kellokoskella Skidiviikkojen yhteistyökumppani Tuusulan 4H:n järjestämiin pajoihin mahtuu vielä. Askartelupajat Sibeliuksen ja Halosen siivittämänä alkavat joka aamu päivän taiteilijan viiksien askartelulla. Viiksien askartelun lisäksi pajoissa mm. istutetaan tomaatteja ja maalataan kuvia omasta perheestä. Työpajat ovat maksuttomia ja niihin ilmoittaudutaan ennakkoon 4H:n nettisivuilla www.tuusula.4h.fi/lapsille/skidiviikko/ tai p. 045 323 4234.

Skidien kiertueet saapuvat kouluille ja päiväkoteihin

Skidiviikkojen ohjelmaan sisältyy myös kaksi kiertuetta, jotka vievät tanssia ja musiikkia Tuusulan esikoululaisille ja alakoululaisille. Skidiviikolla kiertää esikouluryhmissä Tanssiteatteri Raatikon Tam Tam Tanssintaikaa -tanssipaja, joka ihastutti viime syksynä Tuusulan ekaluokkalaiset.

Viikolla 14 puolestaan Sinfonia Lahden Tuubakimalainen-duo kiertää Sibeliuskimarallaan Tuusulan alakoulut. Tuubakimalaiselle ominaista huumoria ei tässäkään konsertissa säästetä! Sibeliukselle rakkaat kurjet joutuvat Angry birdsien hyökkäyksen kohteeksi - se kuinka siinä käy, selviää itse konsertissa.

Lauantaina teatteriin koko perheen voimin

Perheiden yhteiseksi iloksi Skidiviikko tuo ohjelmaa lauantaina 21.3. Hyökkälän koululle. Teatteri Hevosenkengän Pippuridino on komedia kaikenikäisille. Sen päähenkilöinä seikkailee kaksi kokkia, heidän sanavalmis kanansa sekä outo vieras, jollaiseen ei ole ennen törmätty. Luvassa on iloisia lauluja, veikeitä hahmoja ja jännittäviä takaa-ajoja. Ennakkoon Lippupisteestä (www.lippu.fi) ostettuna liput alkaen 5,50 €. Lippuja myydään ovelta käteisellä 7 euron hintaan puoli tuntia ennen esitystä. Ennen esitystä on myös mahdollisuus nauttia popcornia, pillimehua ja kahvia. Niitä myy popcornkärrystä tuusulalainen Hattis. Popcornit ovat täysin lisäaineettomia, niiden paistossa käytetään voita ja kookosrasvaa.

Skidiviikon järjestää Tuusulan kulttuuripalvelut / lastenkulttuuri.
Ohjelmatiedot www.tuusula.fi/skidiviikko

Takaisin