Tuusula-viikoilla vietetään Klaavolantien kyläjuhlaa

14.07.2015 klo 15.20

Tuusula-viikon perinteinen kesätapahtuma järjestetään Kotiseutumuseo Klaavolan ja Ilmatorjuntamuseon alueella sunnuntaina 19.7. klo 12-16. Tarjolla on tuttuun tapaan monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille.

Kotiseutumuseo Klaavolan pihassa voi tutustua vanhan maalaistalon pihapiirin rakennuksiin: päärakennukseen, saunaan, maitohuoneeseen ja aittoihin. Pihalta löytyy ongintakoju, jossa pienet kalastajat saavat saalista. Pihan riemuja on myös lasten suosittu keppihevosrata sekä aidot maalaiskanat ja -kukko, jotka saapuvat tervehtimään Klaavolantien vieraita.

Tapahtumassa on mukana myös taidepaja, joka kutsuu kaikkia askartelemaan ikään ja kokoon katsomatta. Pajassa valmistuu sympaattisia perunapäähahmoja SHG150-juhlavuoden hengessä.

Teatteria tarjoaa "Metsä"-esitys klo 12.15. Se kertoilee tarinoita metsän uumenista. Luvassa on osallistava lastenteatteriesitys, joka sisältää kolme tarinaa metsästä, ja niistä viimeistä esiintyjä ei tiedä itsekään. Viimeinen tarina rakennetaan yhdessä yleisön kanssa esiintyjän heittäytyessä improvisaation maailmaan.

Klo 13.30 päästään laulamaan yhdessä! Lavalle nousevat laulamaan ja laulattamaan pirteät Tuuslaulajat.

Ilmatorjuntamuseon Tuusula-hallissa voi tutustua museon sota-ajan näyttelyyn "Ilmatorjunta 90 vuotta". Museolla esitetään puolen tunnin mittaista "Vaaran vuodet" -elokuvaa klo 13, 14 ja 15. Ilmatorjuntamuseolla on myynnissä grillimakkaraa ja kahviotuotteita.

Tuusula-Seura on tuttuun tapaan menossa mukana ja tarjoaa kävijöille "Tuusulanjärven kalakeittoa".

Mukana on myös Tuusulan liikuntapalveluiden liikuntavaunu ja kirjastoauto sekä Tuusulan seurakunnan esittelypisteet omine ohjelmineen. Paikalla on myös upeita Stenvallin museoajoneuvoja.

*******

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja kaikki ohjelmat ovat maksuttomia.
Klaavolantie 2 ja 3, Tuusula. Järjestää Tuusulan kulttuuri ja museo, Ilmatorjuntamuseo, Tuusula-Seura ry ja Tuusulan seurakunta.

IMG_0317

Klaavolantien kyläjuhla on osa Tuusula-viikkojen ohjelmaa. Alun perin Tuusula-päivän, 22.7., ympärille rakentunut Tuusula-viikko on paisunut tänä vuonna vietettävän SHG150-juhlavuoden myötä kuukauden mittaiseksi. Viikot alkoivat maanantaina 6.7. runon ja suven päivän juhlinnalla ja jatkuvat aina Tuusulan Taiteiden Yöhön saakka. Tapahtumia kotikunnassaan järjestävät kulttuuri- ja kotiseutuyhdistykset, museot sekä Tuusulan kulttuuripalvelut.

Takaisin