Tuusula-viikoilla vuorossa kylätapahtumia ja kotiseutupolkuja

17.07.2015 klo 10.30

Viiri_nettiKeskiviikkona 22.7. saloissa liehuvat Tuusula-viirit, kun on taas aika juhlia Tuusula-päivää. Periaatepäätös Tuusulan kappeliseurakunnan perustamisesta tehtiin 22.7.1643. Seurakunnat vastasivat aiemmin myös kuntien tehtävistä, ja siksi myös Tuusulan kunnan syntymäpäivä lasketaan juuri tästä päivästä. Omaan kotikuntaan ja sen historiaan on mahdollista tutustua Tuusula-viikkojen lukuisissa tapahtumissa, joita ovat järjestämässä useat paikalliset museot sekä kulttuuri- ja kotiseutuyhdistykset.

Varsinaisen Tuusula-viikon vieton aloittavat maanantaina (20.7.) ja tiistaina (21.7.) julkaistavat uudet Kotiseutupolut, jotka jatkavat samalla linjalla aikaisemmin julkaistujen Varuskuntapolun ja vaikkapa Jokelan teollisuushistoriaa esittelevän polun rinnalla. Hyrylän ja Koskenmäen polut on painettu myös vihkoseksi, jota voi noutaa 22.7. alkaen Tuusulan kirjastoista. Kaikkiin kotiseutupolkuihin ja Tuusulan historiaan voi tutustua osoitteessa www.virtuaalituusula.fi.

Tuusula-päivänä museoon tai teatteriin

Tuusulan kunnan syntymäpäivänä 22.7. on vapaa pääsy suureen osaan tuusulalaisista museoista. Näyttelyiden lisäksi oheisohjelmaa järjestävät ainakin Lottamuseo ja Halosenniemi. Halosenniemessä klo 18 esitettävään näytelmään Taulun takana on Tuusula-päivän kunniaksi vapaa pääsy. Tämä elävä taidenäyttely avaa aivan uusia näkökulmia Halosen tauluihin. Ja onhan tapahtumapaikkakin autenttinen - taiteilijan oma ateljee. Ennakkoilmoittautumiset teatteriesitykseen osoitteessa www.lyyti.in/tauluntakana.

Tapahtumia joka kylällä

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna voi poiketa Antiikkimarkkinoilla Jokelassa, Piknik-konsertissa ja
Kaunisnummen kotimuseolla Kellokoskella sekä juhlistamassa Martan päivää Martta Wendelin -seuran tapahtumassa Taidekeskus Kasarmissa Hyrylässä. Kaikki Tuusula-viikkojen tapahtuma löytyvät täältä.

Tervetuoloa mukaan!

Takaisin