Puhutteleva "Tänään koulun jälkeen" -esitys kutsuu myös vanhemmat katsomoon

29.03.2016 klo 13.55

Tuusulan yläkouluihin on saatu vierailulle paljon valtakunnallista huomiota ja poikkeuksellisen isoa kiitosta saanut teatteriesitys Tänään koulun jälkeen. Esitys kiertää kouluilla 6.-7.4. ja sen näkevät kaikki yhdeksäsluokkalaiset sekä hieman koulusta riippuen myös monet kahdeksasluokkalaiset. Kiusaamisesta kertovan esityksen on valmistanut Vaara-kollektiivi yhteistyössä Kajaanin kaupunginteatterin kanssa.

Keskiviikkona 6.4. klo 18 järjestetään myös iltanäytös, jonne ovat lämpimästi tervetulleita nuorten vanhemmat, opettajat sekä nuoret (mm. 7.-luokkalaiset), jotka eivät näe esitystä omalla koulullaan. Esityksen jälkeen on yleisökeskustelu, jossa työryhmä kertoo näytelmän synnystä ja sen herättämistä reaktioista. Myös kysymyksille ja kommenteille on tilaa.

Esityksen järjestää Tuusulan kulttuuripalvelut. Paikalla on myös Tuusulan nuorisopalveluiden erityisnuorisotyöntekijä sekä nuoriso-ohjaaja; heidän kanssaan on mahdollista keskustella pieni hetki myös yksityisesti.

Paikkana on Hyökkälän koulun auditorio, Kirkkotie 11
Esitykseen on vapaa pääsy.
Tapahtuma Facebookissa


*****

TÄNÄÄN KOULUN JÄLKEEN

Tänään koulun jälkeen on esitys lapsista, jotka vihaavat maanantaita.
Tänään koulun jälkeen on esitys jätkistä, jotka tulevat tänään.
Tänään koulun jälkeen on esitys hiljaisista hyväksyjistä.
Tänään koulun jälkeen on esitys vanhemmista, joiden mielestä kiusaaminen kuuluu lapsuuteen.

Tänään koulun jälkeen on kurkkuun juuttunutta naurua, slapstickiä, sirkusta ja punkkia pakattuna yhteen matkalaukkuun ja 45 minuuttiin. Esitys sisältää yleisökeskustelun. Ikäsuositus 12+.

Käsikirjoitus: Janne Kinnunen ja Eino Saari
Ohjaus: Eino Saari
Musiikki Matias Nieminen
Puvustus Piki Paananen
Rooleissa: Janne Kinnunen ja Matias Nieminen
Kuvat: Ia Samoil
Tuotanto: Kajaanin kaupunginteatteri & Vaara-kollektiivi

Esityksestä kirjoitettua:
Kajaanin teatteri
Yle

*****

K9-KULTTUURIKORTTI TUUSULASSA

Esitys on tilattu kuntaan osana K9-kulttuurikortti-toimintaa. Perustiedot parhaillaan uudistustyön alla olevasta ja ensi syksynä mobiiliin siirtyvästä kulttuurikortista löytyvät Tuusulan kulttuurin nettisivulta.

Kunnan kulttuuripalvelujen yhdessä yhteistyökumppanien kanssa toteuttaman kortin tarkoituksena on kannustaa ja tukea nuoren omaehtoista kulttuuri- ja liikuntaharrastusta. Kortti tarjoaa etuja kuten ilmaisia sisäänpääsyjä muse-oihin, vapaalippuja teatteriin, alennusta elokuvalipusta, ilmaisen uimahallikäynnin ja vapautuksen kirjaston va-rausmaksuista. Ahkerimpia kortin käyttäjiä palkitaan vuosittain.

Myös kouluille tarjotaan kulttuuria. Viime syksynä kouluilla kiersi näyttelijä-käsikirjoittaja Jarkko Mikkolan Elokuvan anatomia -luento, jonka jälkeen elokuvia on katsottu uusin silmin. Keväälle 2016 ajoittuu koulukiusaamisesta kertova esitys Tänään koulun jälkeen.

 

Takaisin