Tule mukaan Suomi100-juhlavuoden ideointikahvilaan ti 6.9.

02.09.2016 klo 13.05

TIEDOTE 2.9.2016

Tuusulan kulttuuritoimi järjesti kulttuurikahviloita ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten. Idea oli yksinkertainen, taiteentekijät ja yhdistysaktiivit kutsuttiin kahville ja "kahvilanpöydissä" käsiteltiin muutamaa ajankohtaista aihetta. Tapahtumat saivat hyvää palautetta ja niinpä tammikuussa 2016 konseptia päätettiin käyttää Suomi100-juhlavuoden suunnittelussa. Juhlavuoden teemaksi kun on valtioneuvoston kansliassa määritelty "yhdessä".

Tammikuisena iltana Taidekeskus Kasarmin kulttuurikahvilaan oli kerääntynyt 45 innokasta kuulijaa kuulemaan juhlavuoden teemoista ja ideoimaan, miten itse tai edustamansa yhteisö voisi olla mukana Suomen suuressa juhlavuodessa. Samaisessa kulttuurikahvilassa muutamalle ideanikkarille syntyi idea taidepiknikistä Jokelassa. Yksi yhdistys kutsui muita mukaan, syntyi hanke Meidän Jokela - jokelalaisten taiteen ja kulttuurin tekijöiden yhteinen Suomi100-superviikonlopun, 26.-27.8.2017, kyläjuhla. Tapahtuma, joka on jo valittu mukaan valtakunnalliseen Suomi100 ohjelmistoon. Tapahtuma, joka tehdään yhdessä. Elokuisessa Suomi100-kahvilassa Jokela-talon saliin oli kerääntynyt jo parisenkymmentä Meidän Jokela -tapahtumaa tekemään ilmoittautunutta innokasta taiteilijaa, taiteen harrastajaa, kulttuuritoimijaa ja aktiivista jokelalaista. Tiedossa on musiikkia, näyttelyitä, esittävää taidetta, yhdessä olemista, historiaa, nykyisyyttä ja tulevaisuutta. Ja lisää tekijöitä mahtuu vielä mukaan.

Tiistaina 6.9. kokoonnutaan jälleen kulttuurikahvilaan Taidekeskus Kasarmissa. Meidän Jokela -tapahtuman koordinaattori Kirsi Viitanen, Teatteri Sisar ry;stä tulee kertomaan kuinka pyörät Jokelassa lähtivät pyörimään. Tule oman ideasi kanssa etsimään yhteistyökumppania tai kuuntelemaan mitä kaikkea juhlavuodelle onkaan suunnitteilla Tuusulassa tai miten erilaisiin valtakunnallisiin hankkeisiin voi osallistua.

Juhlavuosi on meidän yhteinen.
Tervetuloa mukaan!


Kulttuurikahvila Taidekeskus Kasarmissa 6.9.
klo 17.30 alkaen kahvit
klo 18 Juhlavuosisuunnitelmia Tuusulassa ja valtakunnallisia hankkeita, joihin hypätä mukaan, kulttuurituottaja Taiju Kiesilä
klo 18.15 Kuinka Meidän Jokela oikein syntyikään? Kirsi Viitanen / Teatteri Sisar
klo 18.30 omien ideoiden jalostamista, naapurin ideoiden jalostamista ja juhlavuoden yhdessä tekemistä

Meidän Jokela -tapahtuma, lisätiedot teatterisisar@gmail.com ja www.tuusula.fi/suomi100

Takaisin