Tuomaasta Nuuttiin -joulutapahtuma

19.12.2016 klo 11.30

Perinteinen Tuomaasta Nuutiin tapahtuma tuo ripauksen vanhan ajan joulua Tuusulaan. Koko perheen tapahtuma tarjoaa rauhallisen ja kiireettömän hetken joulun alusviikolla keskiviikkona 21.12. Etelä-Tuusulassa Tuusulan kirkon ja Työläiskotimuseon mäellä, Jokelassa Tiilitehtaan alueella ja Jokelan kirkossa sekä Kellokoskella Ruukin ja Männistön alueella sekä Kellokosken kirkossa. Jokaisesta kuntakeskuksesta löytyy samoja elementtejä, kuten joulupuuron jakaminen ja joulurauhan julistus. Joulupuuro on maksuton, ja sitä jaetaan niin kauan kuin sitä riittää. Mukanansa täytyy muistaa vain tuoda oma puurokuppi ja lusikka! Tapahtuman järjestävät tuusulalaiset kotiseutu- ja kulttuuriyhdistykset yhteistyössä Tuusulan kunnan ja seurakunnan kanssa.

Etelä-Tuusulassa, Kirkonmäellä, joulupuuron jakelu aloitetaan klo 17.30 Sympaatin pihalla ja Työläiskotimuseolla. Joulupukki vierailee tapahtumassa. Klo 18.30 Hyvä Tuomas saapuu Kirkonmäelle Teatteri T:n tonttujen saattamana ja toivottaa kellotapulista joulunajan tervetulleeksi. Tonttu lausuu vanhan joulurunon. Työläiskotimuseolta löytää sepän työssään sekä jouluisen myyntipöydän. Tuusulan kirkossa on ensin klo 17.30 kauneimmat joululaulut lapsiperheille ja illan päätteeksi klo 19.00 kauneimmat joululaulut ja joulurauhan julistus. Yhteislaulujen lomassa esiintyy myös Viihdekuoro Essut.

Jokelassa, Tiilitehtaan alueella, joulupuuron jakelu aloitetaan klo 17.00. Kuumaa mehua tarjoilevat Jokelan partiolaiset. Tiiliuunissa on nähtävillä seimiasetelma varjokuvana. Klo 17.00 ja 18.00 joulupolku on avoinna uuninsuojarakennuksessa. klo 17.15 ohjelmassa Jokelan kansalaisopiston Zumba-Kidsien Joulu-zumba ja klo 17.30 Jokelan Lions Club esittää Tiernapojat. Jokelan kirkolla on klo 19.00 kauneimmat joululaulut ja joulurauhan julistus. Yhteislaulujen lomassa esiintyy myös Jospel-kuoro.

Kellokoskella, Me Kellokoskelaiset ry:n perinteinen lyhtykulkue lähtee liikkeelle klo 17.30 Lasipalatsin pihalta (vastapäätä K-Marketia). Kulkue johdetaan Ruukin alueen kautta kohti Männistöä. Omat lyhdyt ja kynttilät mukaan! Männistössä joulupuuron jakelu aloitetaan klo 18.00. Ruukin Saviset ry:n keramiikkapaja on avoinna klo 17.00-19.00 ja Kinuskilla on avoinna klo 19.00 saakka. Illan päättää klo 19.00 kauneimmat joululaulut ja joulurauhan julistus Kellokosken kirkossa. Bändi säestää yhteislaulua.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tarkempi ohjelma löytyy tapahtumakalenterista ja facebookista.

Takaisin