Rautaa, tiiltä, tupakkaa - työ- ja elinkeinoelämän historiaa Tuusulassa

07.02.2017 klo 12.10

Kaksi Bedford-kuorma-autoa Valon hiekkamontulla. Kuva Tuusulan museoTuusulan 100 vuotta - taidetta ja tarinoita -luentosarja jatkuu torstaina 16.2. klo 18.30 Tuusulan museon vt. kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Jaana Koskenrannan luennolla. Tämän kerran taideosuudessa nähdään Keski-Uudenmaan tanssiopisto Keton aikuisten tanssiryhmä, joka esittelee 1900-luvun alun tansseja.

Tuusulalaista työ- ja elinkeinoelämän historiasta nousee esille erityisesti Kellokosken ruukki ja Jokelan teollisuustaajaman synty ja kehitys. Etelä-Tuusulassa laajamittainen teollisuustoiminta alkoi myöhemmin. Iso työllistäjä oli Amer-Tupakka. Hyrylän hävittäjät ja laajamittainen sorabisnes elää muistoissa ja näkyy edelleen Tuusulan maisemassa.

Jaana Koskenranta. Kuva Pasi Salminen- Tuusulan elinkeinoelämän historia on mielenkiintoista ja linkittyy koko Suomen kehitysvaiheisiin hienosti. Luennon yhteydessä esitellään myös Tuusulan museon valokuvakokoelman aarteita vuosikymmenien varrelta, kertoo Jaana Koskenranta.

Taideosuudessa nähdään Keski-Uudenmaan tanssiopisto Keton aikuisten kilpailuryhmän esitys "Back to the 20'". Sen koreografiasta vastaa Saana Akiola.

Tuusulan 100 vuotta - taidetta ja tarinoita -juhlavuoden luennoille on vapaa pääsy. Luennot järjestetään Hyökkälän koulun auditoriossa, joka sijaitsee osoitteessa Kirkkotie 11, Tuusula. Järjestäjänä on Tuusula-Seura yhteistyössä Tuusulan museon ja kulttuurin kanssa. Seuraavana on tulossa 16.3. Seija Paasosen luento Taiteilijoiden taivaat meteorologin silmin.

Rautaa, tiiltä, tupakkaa - Työ- ja elinkeinoelämän historiaa Tuusulassa
to 16.2. klo 18.30
Vt. kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Jaana Koskenranta
Taideohjelman teemana tanssi, Keski-Uudenmaan tanssiopisto Keto
Hyökkälän koulun auditorio, Kirkkotie 11, Tuusula

 

Takaisin