Kiertotalousbussi rakentaa yhteisöllisyyttä Tuusulassa

28.05.2018

Tuusulan kunta on hypännyt Keski-Uudellamaalla ajelevan kiertotalousbussin kyytiin. Kiertotalousbussi muuntautuu Tuusulassa yhteisöbussiksi: Bussi rullaa erilaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin ja tarjoaa kuntalaisille yhteisen tilan vuorovaikutukseen kunnan kanssa.

Bussi on sisustettu kahvilaksi ja sen tunnistaa julkisivun kasvokuvista, joilla on kerätty osa bussin rahoituksesta. Kiertotalousbussin takaa löytyy keravalainen yhdistys Etukeno ry, joka sai valtiovarainministeriöltä kokeilurahaa bussin pilottiprojektiin kesällä 2018 Keravalla, Tuusulassa ja Järvenpäässä.

Bussi starttaa kesäkuun alussa. Ensimmäisen kerran bussin sohvalle Tuusulassa pääsee maanantaina 4.6. kello 13-17 Kellokosken Nuorkalla, keskiviikkona 6.6. kello 16-19 Riihikallion Kertsillä ja lauantaina 9.6. kello 10-13 Jokelan tiilitehtaan Puistopiknikillä.

Bussi muuntautuu erilaisiin käyttötarkoituksiin – kyytiin hyppäävät milloin mitkäkin kunnan palvelut. Bussissa voi tehdä eri asioita: nauttia kahvista, saada tietoa kiertotalouden kysymyksistä, osallistua Pop up brändityöpajaan ja vaikuttaa mm. Tuusulan kunnan ulkotilaohjeeseen.

Joukkobussiksi nimetyllä bussilla on oma Facebook-sivu (Joukkobussi - Keski-Uusimaa), jolla voi seurata bussin toimintaa kokonaisvaltaisesti. Sivulta löytyy muun muassa tietoa bussin liikkeistä myös Järvenpäässä ja Keravalla.

 

Lisätiedot:

Kehittämispäällikkö Heidi Hagman, heidi.hagman@tuusula.fi, 040 314 3052

Yhteisömanageri Kaisa Kutilainen, kaisa.kutilainen@tuusula.fi, 040 314 3048

Järvenpään asioista vastaa Soile-Maria Linnemäki, 040 740 2155

Keravan asioista vastaa Anna Evilä, 041 536 2764

Bussista tulee löytymään lisää tietoja osallisuussivustolta: www.tuusula.fi/osallisuus 

Takaisin