Tuusulan Seurantalopäivä sunnuntaina 9.9.

27.08.2018 klo 09.55

Seurantalo VäinöläValtakunnallista Seurantalopäivää vietetään vuosittain syyskuun toisena viikonloppuna. Tuusulassa seurantaloja juhlitaan nyt ensimmäisen kerran avoimin ovin ja kiertoajelulla. Tuusulassa toimivat seurantalot ovat Hyrylän Torppa, jonka historia alkaa vuodesta 1903, Jokelan Työväentalo (1905), Klemetskog Ungdomsföreningin omistama Solbacken (1910), Nuorisoseurantalo Väinölä (1921) ja Kellokosken Linjamäen Pienviljelijäyhdistyksen Linjala (1933).

Yhdistysten omat talot ovat läpi historiansa tarjonneet omalle taustayhteisölleen ja laajemminkin seutukunnalle paikan erilaiselle toiminnalle ja tapahtumille. Seurantalot ovat täynnä elävää kulttuuriperintöä, jota on syytä juhlia. Toiminta taloilla on edelleen monipuolista, mutta vanhojen rakennusten ylläpito ja kunnostaminen tuo myös haasteita.

Tuusulassa seurantalot ovat juhlapäivänsä kunniaksi auki ja esittelevät toimintaansa. Seuratalojen ohjelmassa luvassa on muun muassa:

Hyrylän Torppa. Kuva Tarja KärkkäinenHyrylän Torpalla (Koskelantie 4) juhlitaan seurantalopäivää koko päivä. Klo 10 alkaa lastentapahtuma. Samaan aikaan alkaa myös kaikille avoimet talkoot, jossa siistitään Jokipuistoa. Klo 12 tarinoidaan talon historiasta. Klo 13 FT Päivi Lipponen keskustelee esikoisromaanistaan "Ihmisyyden vuoksi" WSOY:n kustannustoimittaja Lari Mäkelän kanssa. Päivän mittaan on mahdollista tutustua myös Tuusulan Eläkkeensaajien ja Hyrylän Seudun Omakotiyhdistyksen toimintaan. Kello 17.00 alkaa juhlabingo. Kahvio on auki koko tapahtuman ajan.

Solbacken (Klemetskogintie 9) on avoinna klo 14–15 ja talon historiaan ja arkkitehtuuriin ja nykypäivän toimintaan voi käydä tutustumassa vaikka päiväkävelyllä. Mehutarjoilu. Kiertoajelubussi on Klemetskogissa 14.20–14.40.

Jokelan Työväentalo (Siljalantie 2). Yhdistyksen väki esittelee taloa klo 15–16. Kahvibuffa. Kiertoajelubussi on Jokelassa noin 15.20–15.40.

Linjala (Kellokoskentie 361) on avoinna 15.30–16.30. Linjalassa harrastetaan muun muassa karaokea ja nyt vieraillakin on mahdollista laulaa. Kiertoajelu on Linjalassa noin 16.00–16.20

Väinölässä (Kirkkotie 6) tutustumme taloon ja sen toimintaan pihalla Tuusulan Nuorisoseuran puheenjohtajan ja sihteerin opastuksella. Kiertoajelubussi on Väinölässä noin 16.50–17.10.

Bussikierrokselle seurataloihin

Seurataloihin voi tutustua myös kiertoajelun merkeissä. Kiertomatkalla Tuusulaan on oppaana museoamanuenssi Jaana Koskenranta Tuusulan museosta. Matkan varrella nähdään kaikki Tuusulan keskukset, monta kaunista kylää ja ehditään kertoa ja kuulla monta tarinaa Tuusulan historiasta. Seurantalot ovat auki myös muille kuin kiertoajeluun osallistuville aikataulun mukaan.

Kiertoajelu alkaa klo 14 Hyrylän Torpalta ja päättyy viimeistään 17.30. Kiertoajelu on maksuton, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan www.lyyti.in/seurantaloretki

Lisätietoja Jaana Koskenranta, p. 040 314 3460, jaana.koskenranta (a) tuusula.fi

Takaisin