Tuusulan kunnan työntekijöiden työhyvinvointi on parantunut

09.12.2019 klo 09.35

Tuusulan kunnan teettämän työhyvinvointikyselyn mukaan kunnan työntekijöiden työhyvinvointi on parantunut. Kysely toteutettiin loka-marraskuun aikana ja siihen vastasi yhteensä 977 työntekijää. Vastausprosentiksi tuli 61. Vastanneista esimiesten osuus oli 10 %.

Yleisarvosana on parantunut selvästi edelliseen, vuonna 2017 toteutettuun työhyvinvointikyselyyn verrattuna. Yleisarvosana oli nyt 8,08, kun se kaksi vuotta aiemmin oli 7,86. Tyytyväisten osuus, eli arvosanaksi vähintään kahdeksan (8.0) antaneiden osuus, on noussut 8 % (70 -> 78 %).

Saman suuntaisesti on kehittynyt myös työntekijöiden valmius suositella Tuusulan kuntaa työpaikkana. Suosittelussa kriittisten osuus (arvosanat 1-6) on vähentynyt ja suosittelijoiden osuus (arvosanat 9-10) lisääntynyt.

Suurimmat parannukset ovat tapahtuneet yhteistyössä ja viestinnässä sekä esimiestoiminnassa. Kun yhteistyön ja viestinnän kaksi vuotta aiemmin saama arvosana oli 3,62, oli se nyt tehdyssä kyselyssä 3,80. Esimiestoiminnassa kahden vuoden takainen keskiarvo oli 3,61, kun se nyt oli 3,80.

Tuloksissa näkyy osaltaan sosiaali- ja terveyspalveluiden siirtyminen Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymälle, mutta jäljelle jääneiden työntekijöiden työhyvinvointi on parantunut kautta linjan.

– Kokonaisuutena tuloksia voidaan pitää hyvinä. Kunta- ja kaupunkitasolla yli kahdeksan keskiarvo on erittäin hyvä tulos. Kuntasektorilla myös vastausprosentti on hyvä, kertoo henkilöstöjohtaja Tanja Rontu-Hokkanen.

– Esimiestoiminnan arvosanojen paraneminen oli nähtävissä jo edellisessä kyselyssä. Verrattuna vuoteen 2015 tämän vuoden kyselyn tulos on huikea. Vuonna 2015 takana olivat yt-neuvottelut, selittää Rontu-Hokkanen.

Loppuvuoden aikana kunnan toimialueiden johtoryhmät ja työyksiköt käsittelevät tarkempia tuloksia. Käsittely tapahtuu joulu-tammikuun aikana.

 

Lisätiedot:

Henkilöstöjohtaja Tanja Rontu-Hokkanen, tanja.rontu-hokkanen@tuusula.fi, 040 314 3042

Takaisin