Tuusulan kunnanhallituksen seminaari: Kohti kasvua ja vahvaa taloutta

07.02.2020 klo 15.15

Tuusulan kunnanhallitus kokoontui kaksipäiväiseen seminaariin 6.-7.2.2020 Majvikiin. Seminaarissa kunnanhallitus käsitteli sitä, miten strategiassa määriteltyjen tavoitteiden toteuttaminen on edennyt kunnassa. Huomio kiinnitettiin yhdeksän keskeisen strategisen kokonaisuuden etenemiseen. Kokonaisuuksien toteutuksen varmistaminen on kriittistä kunnan strategian toteutumisen ja kasvun kannalta.

Strategisesti tärkeisiin kokonaisuuksiin kuuluvat muun muassa Hyrylän keskustan kehittäminen, palveluverkon uudistaminen, Tuusulanjärven kokonaisuus, asuntomessujen 2020 hyödyntäminen täysimittaisesti – ja kunnan kasvu.

– Kunnan elinvoima edellyttää sitä, että pystymme houkuttelemaan uusia asukkaita ja yrityksiä ja pitämään samalla jo olemassa olevista asukkaista ja yrityksistä huolta. Meidän on uudistettava palveluverkkoa ja pidettävä huolta kuntalaisten palveluista, mikä edellyttää muun muassa sitä, että veropohja on kunnossa. Tuusula on hyvällä kasvun tiellä. Esimerkiksi monet kaavahankkeet, joita on pitkään odotettu, etenevät nyt kovaa vauhtia, sanoo pormestari Arto Lindberg.

– Kesällä järjestettävät asuntomessut ovat Tuusulalle mahdollisuus lisätä oman asumisbrändinsä tunnettuutta. Tulemme ottamaan kaiken mahdollisen hyödyn irti tapahtumasta ja sen tuomasta julkisuudesta. Kun olemme tutkineet brändimme lähtötasoa, on havaittu kenties melko itsestään selvä asia, että muuttohalukkuus kuntaan lisääntyy sen mukana, mitä paremmin kunnan tuntee, Lindberg pohtii.

Seminaarissa kuultiin myös vuoden 2019 tilinpäätöksen alustavia tietoja. Tilikausi on jäämässä alijäämäiseksi. Tontinmyynnistä saaduissa myyntivoitoissa päästiin yli tavoitteen, mutta esimerkiksi Keusoten kuntaosuuden ylitys näkyy alijäämässä. Tilinpäätös sisältää alaskirjauksia ja arvonalennuksia. Alaskirjaukset johtuvat siitä, että joistakin tiloista joudutaan luopumaan sisäilmaongelmien vuoksi. Pormestariohjelmassa ja kunnan strategiassa on linjattu nollatoleranssi sisäilmaongelmiin. Tavoitteena on terveelliset ja turvalliset tilat oppia ja työskennellä.

– Talouden saaminen tasapainoon on yksi lähivuosien prioriteeteistamme. Noudatamme kasvun ja talouden hallintaohjelmaa, johon kuuluu monia asioita, kuten keskittyminen tärkeimpiin hankkeisiin ja investointeihin. Meidän on kaikissa satsauksissa pohdittava niiden merkitystä kunnan kasvulle, pormestari sanoo.

 

Lisätiedot:

Pormestari Arto Lindberg, 040 314 3101, arto.lindberg@tuusula.fi

Takaisin