Kouluruokailussa erityisjärjestelyitä ajalla 14.5.−30.5.2020

12.05.2020

Lämmin koululounas on aina ensisijainen ja paras vaihtoehto. Valitettavasti emme järjestä lämmintä perinteistä kouluruokaa ajalla 14.5.−30.5.2020. Annetut ohjeistukset välttää ryhmien välisiä kohtaamisia, pitää turvaetäisyyksiä, lisätä opetustilojen väljyyttä ja huomioida hyvä käsihygienia tarkasti mahdollistuvat parhaiten evästyyppisen kouluruokailun turvin. Lämpimän ruuan jakelu olisi ollut mahdollista toteuttaa vain joillakin kouluilla hyvin ja toisissa se ei olisi ollut mahdollista. Tuusulan koulut ovat hyvin erikokoisia. Osa kouluista toimii väistötiloissa sisäilmaongelmien vuoksi ja usea koulu toimii useammassa kuin yhdessä rakennuksessa.

Monissa kouluissa ruokasali on nyt väljyyden toteuttamiseksi otettu opetuskäyttöön, eikä ruokailua voida järjestää tällöin ruokasalissa. Ruokasalien vaihtelevien kokojen vuoksi kouluruokailun porrastaminen aiheuttaisi sen, että ruokailuaika venyisi pitkäksi ja osan pitäisi aloittaa "koululounas liian varhain". Opetusta on myös siirretty osittain kouluilta sellaisiin kunnan tiloihin, joissa lämpimän ruoan tarjoilu ei ole mahdollista. Eväsruokailu mahdollistaa entistä paremmin opetuksen siirtymisen koulujen lähiympäristöihin, eikä ruokailu ole liiaksi aikaan tai paikkaan rajattu. Eväsruokailu mahdollistaa ruuan toimittamisen luokkiin tai muihin koulun ulkopuolisiin tiloihin, joita on otettu käyttöön väljyyden toteuttamiseksi.

Eväspaketti koostuu päivittäin täytetystä sämpylästä/uisleivästä tai riisipiirakasta, rasvattomasta luomumaidosta, jogurtista sekä hedelmästä. Lisäksi yläkoululaisille eväspakettiin on lisätty välipalakeksi energiatasoa nostamaan. Eväspaketti on suunniteltu runsaammaksi kuin normaali retkieväs.

Syksyllä siirrytään lämpimän kouluruoan tarjoamiseen, vaikka poikkeusolot jatkuisivat. Ruokapalveluissa työstämme suunnitelmaa syksyksi parhaillaan. Syksyyn mennessä puuttuva välineistö/laitteisto saadaan hankittua, jotta lämmintä ruokaa pystytään tarjoamaan kaikilla tuusulalaisilla kouluilla mahdollisesti luokkatiloissa. Eväsjärjestely on siis voimassa ainoastaan kevään 11 viimeistä koulupäivää.

Lisätiedot:

Sivistysjohtaja Virpi Lehmusvaara, virpi.lehmusvaara@tuusula.fi

Ruokapalvelupäällikkö Kirsi Hanski, kirsi.hanski@tuusula.fi

Takaisin