Valtuuston päätöksiä 8.6.2020

08.06.2020 klo 21.15

§ 63 Osavuosikatsaus I 2020 ja talousarvion 2020 muuttaminen

Valtuusto päätti muuttaa vuoden 2020 talousarviota ja hyväksyä esitetyt määrärahamuutokset.

 

§ 64 Tilivelvollisten nimeäminen

Valtuusto päätti hyväksyä tilivelvollisten luettelon v. 2020 esityslistan liitteen mukaisesti.

 

§ 65 Vajaakäyttöisten kiinteistöjen kehittäminen ja myynti

Liisa Palvas teki Margita Winqvistin kannattamana muutosehdotuksen:

Kehitettävät kiinteistöt II – asemakaavaan mahdollisesti sisällytettävät kohteet Kori 2. Lähimetsät ovat tulleet esille useissa eri yhteyksissä viime viikkojen aikana. Lähimetsä-termiä tuodaan tutuksi myös Tuusulan kunnan nettisivuilla, jonne on luotu Tuusulan lähimetsät-sivusto esitteineen. Tuusula on kuntastrategian mukaisesti lisäämässä luonnon vaikutusta kuntalaisten elämään ”Lähellä oleva luonto lisää onnellisuutta. Huolehdimme, että Tuusulan kaunis luonto voi hyvin”. Mitä siis on lähimetsä? Tässä yksi kuvaus kopioituna Jyväskylän kaupungin sivuilta: "Lähimetsällä tarkoitetaan sellaista metsäaluetta, joka saattaa sijaita juuri sinun asuinkiinteistösi vieressä. Lähimetsät ovat pääasiassa asemakaava-alueella asuinalueiden läheisyydessä sijaitsevia puistomaisia metsiä. Yleensä ensimmäinen metsäkuvio tontin takana on lähimetsää. Lähimetsän jälkeen isompi metsäalue vaihtuu useimmiten ulkoilu- ja virkistysmetsäksi. Pienemmillä kaistaleilla ja asutuksen välissä koko metsäalue on luokiteltu lähimetsäksi.” Siksipä on surullista löytää suunnitelmista kohde, joka edustaa vahvasti lähimetsä-statusta. Keravanjoen rannalla oleva alue Riviera - Kellokosken rantasauna suunniteltuna alueena (8000 m2 + n. 8000 m2 UV-aluetta) kattaa ison palan jokivartta sisältäen yleisen uimarannan ja kuntopolun metsäisessä ympäristössä. Hinnaksi on arvioitu 1 m€ kaavoitettuna. Tuottoarvio huomioiden huoli alueen kaavoituksesta ja myynnistä asuinrakentamiseen on perusteltu, vaikka alueen hintaa ja myyntiä arvioidaan kaavoituksen jälkeen. Esitän muutoksena pykälään ja suunnitelmaan, että kohde poistetaan Vajaakäyttöisten kiinteistöjen kehittäminen ja myynti -listalta perustuen lähimetsä-statukseen, alueen virkistysarvoon ja -käyttöön ja erityisasemaan yhtenä niistä Keravanjokivarren alueista, joka on kuntalaisten käytettävissä.

Valtuusto päätti äänin hylätä muutosehdotuksen 28-20 (tyhjiä 3).

Valtuusto päätti hyväksyä vajaakäyttöisten kiinteistöjen kehittämis- ja realisointisuunnitelman.

Eeva-Liisan Nieminen, Liisa Palvas, Margita Winqvist, Kari Friman, Anna Yltävä ja Matti Alanko jättivät eriävän mielipiteen.

 

§ 66 Asuntomessuilla v. 2020 arvonnassa luovutettava omakotitontti 858-21-6423-5, Peltokaari

Valtuusto päätti

  • toteuttaa Tuusulan asuntomessuilla 2020 tonttiarvonnan, jonka käytännön järjestelyistä vastaa kunnan viestintä ja kunnan asuntomessuorganisaatio. Arvonnan edellytyksenä on, että asuntomessut järjestetään.
  • lahjoittaa arpajaisvoittona kiinteistön 858-21-6423-5.
  • lahjoittaa kiinteistön voittajalle ilman rakentamisvelvoitetta ja edelleenluovutusrajoitetta.
  • että, kunta maksaa arpajaisveron ja verottajan muut mahdolliset lahjoituksesta aiheutuvat veroseuraamukset, kaupanvahvistusmaksun sekä kiinteistönmuodostamiskulut.
  • valtuuttaa kansliapäällikön kunnan taholta hyväksymään arvonnan tarkemmat säännöt ja muut arvontaan liittyvät yksityiskohdat.
  • valtuuttaa maankäyttöpäällikön luovuttamaan tontin vastikkeetta voittajalle.

 

§ 67 Avain Yhtiöt Oy, esisopimus ja tonttien myynti, Suutarintie

Jussi Salonen teki mm. Anna Yltävän kannattamana muutosehdotuksen:

  • että Tuusulan kunta myy Avain Yhtiöt Oy:lle omaan tai perustetun/perustettavan yhtiön/yhtiöiden lukuun yhteensä noin 5662 m²:n suuruiset määräalat kiinteistöistä 858-402-13-10 ja 858-401-5-9 ja 858-401-5-424 yhteensä 2.900.250,00 euron kauppahinnalla ja muutoin liitteenä olevan esisopimuksen mukaisin ehdoin kuitenkin siten, että esisopimuksen kohdassa 4.14 Pysäköinti Avaimen hankkeen pysäköinti toteutetaan ensi vaiheessa korttelin 8069 LPY-tontilla nykyisillä olemassa olevilla pintapysäköintipaikoilla (nyt 81 autopaikkaa) ja että 4.14 tarkoitettu pysäköintitalo rakennetaan, kun sille on ns lähikorttelin (entinen hallintorakennuksen tontti ja Koskensillantien länsipuoli) kaavoituksen saatua lainvoiman todellinen tarve ja että tämän rakentamiseen Avain/Avaimen hankkeessa oleva asunto-osakeyhtiöt sitoutuvat esisopimuksen ja kauppakirjojen allekirjoittamisen yhteydessä
  • oikeuttaa esisopimuksen allekirjoittajien tarvittaessa tekemään esisopimukseen pieniä /teknisluonteisia tarkistuksia ja allekirjoituksillaan hyväksymään lopullisen esisopimuksen
  • että esisopimus on allekirjoitettava 31.12.2020 mennessä tai tämä päätös raukeaa
  • oikeuttaa allekirjoittajien tarvittaessa tekemään lopulliseen kauppakirjaan pieniä, teknisluonteisia tarkistuksia ja allekirjoituksillaan hyväksymään esisopimuksen mukaisen lopullisen kauppakirjan, joka allekirjoitetaan viimeistään kahden vuoden kuluessa esisopimuksen allekirjoittamisesta.

Valtuusto hylkäsi muutosehdotuksen äänin 34-17.

Valtuusto päätti

  • että Tuusulan kunta myy Avain Yhtiöt Oy:lle omaan tai perustetun/perustettavan yhtiön/yhtiöiden lukuun yhteensä noin 5662 m²:n suuruiset määräalat kiinteistöistä 858-402-13-10 ja 858-401-5-9 ja 858-401-5-424 yhteensä 2.900.250,00 euron kauppahinnalla ja muutoin liitteenä olevan esisopimuksen mukaisin ehdoin
  • oikeuttaa esisopimuksen allekirjoittajien tarvittaessa tekemään esisopimukseen pieniä/teknisluonteisia tarkistuksia ja allekirjoituksillaan hyväksymään lopullisen esisopimuksen
  • että esisopimus on allekirjoitettava 31.12.2020 mennessä tai tämä päätös raukeaa
  • oikeuttaa allekirjoittajien tarvittaessa tekemään lopulliseen kauppakirjaan pieniä, teknisluonteisia tarkistuksia ja allekirjoituksillaan hyväksymään esisopimuksen mukaisen lopullisen kauppakirjan, joka allekirjoitetaan viimeistään kahden vuoden kuluessa esisopimuksen allekirjoittamisesta.

Jussi Salonen jätti eriävän mielipiteen.

 

§ 68 Pysäköintitalon rakennuttamisen rahoittaminen

Sanna Kervinen teki muutosehdotuksen:

Valtuusto merkitsee tiedoksi, että kunnanhallitus on käynnistänyt pysäköintitalohankkeen valmistelun edellä kuvatun mukaisesti.

Valtuusto arvioi tälle vuodelle tarvittavaa määrärahaa toisen osavuosikatsauksen yhteydessä. Vuodelle 2021, ja siitä seuraaville vuosille tarvittava määräraha arvioidaan tulevien talousarviokäsittelyiden yhteydessä. Näin valtuustolla on paremmin tiedossaan hankkeen aikataulu ja siihen vuosittain tarvittavat määrärahat.

Valtuusto hyväksyi muutosehdotuksen yksimielisesti.

Valtuusto päätti myöntää vuodelle 2020 määrärahan pysäköintitalon toteuttamista varten. Määrärahan suuruus on 3 000 000 €. Lisäksi vuoden 2021 määräraha 7 900 000 € merkitään vuoden 2021 talousarvioon.

 

§ 69 Hyrylän keskustan taideohjelma

Valtuusto päätti

  • hyväksyä Hyrylän keskustan taideohjelman
  • hyväksyä, että keskustan alueella otetaan käyttöön taideohjelman mukaisesti tontinluovutusehdoissa, kaavoituksen käynnistämissopimuksissa ja maankäyttösopimuksissa Taiteen prosenttiperiaate
  • hyväksyä, että yhdyskuntatekniikan keskustan alueen hankkeiden yhteydessä huomioidaan jatkossa Hyrylän keskustan taideohjelma joko integroidun taiteen tai taideohjelman rahaston kartuttamisen muodossa.

 

§ 70 Riola Jouko ja Väänänen Elina, eron myöntäminen luottamustoimesta ja kunnanhallituksen kahden jäsenen valinta

Valtuusto päättää

myöntää Jouko Riolalle ja Elina Väänäselle eron kunnanhallituksen jäsenen tehtävästä

valita Riolan tilalle uuden jäsenen kunnanhallitukseen jäljellä olevaksi toimikaudeksi

valita Väänäsen tilalle uuden jäsenen kunnanhallitukseen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

 

Valittiin (jäsen, varajäsen):

Nordstöm Katja, Riola Jouko

Peltonen Jani, Väänänen Elina

 

§ 71 Vesijättöjen lunastaminen Tuusulanjärven alueella kunnan omistamilla mailla, aloite

Valtuusto päätti katsoa Pasi Huuhtasen 11.11.2019 § 105 esittämän ja monen muun valtuutetun allekirjoittaman aloitteen tulleen käsitellyksi.

 

§ 72 Koskenmäen kiertoliittymän kevyen liikenteen alikulun koronavirusgraffitin säilyttäminen, aloite

Valtuusto päätti katsoa valtuutettu Seppo Noron 6.4.2020 § 34 esittämän Tuusulan vasemmiston valtuustoryhmän aloitteen tulleen käsitellyksi.

 

§ 73 Ilmoitusasiat / muut asiat

Valtuusto totesi ilmoitusluontoiset asiat tietoonsa saatetuiksi.

 

Aloitteet:

Aloite luottokorttien käytön ohjeistuksesta

 

Esityslista

Takaisin