Tuusulan asuntomessualueella on taideohjelma − Michael Johanssonin teos löytyy Pikkukarhunniityn kohdalta

07.08.2020 klo 08.15

Tuusulan 2020 asuntomessualue sijaitsee Rykmentinpuistossa, johon rakentuu tulevaisuudessa asuinalue jopa 15 000 asukkaalle. Rykmentinpuistolla on oma taideohjelmansa, jonka kautta kerätyillä varoilla alueelle sijoitetaan taidetta. Taideohjelma tuo taiteen osaksi jokaisen kulttuurikunnan asukkaan arkea.

Berliinissä asuvan ruotsalaissyntyisen taiteilijan Michael Johanssonin teos Some Assembly Required - Déjà Vu, 2020 on nyt nähtävissä asuntomessualueella. Kaksiosainen maalatusta teräksestä valmistettu teos on kevyenliikenteen väylän varressa Pikkukarhunniityn ja hulevesipuiston kohdalla.

− Teos on värikäs maamerkki ja kunnianosoitus alueen paikalliselle varuskuntahistorialle. Teoskokonaisuuden yksityiskohdista voi löytää tuttuja esineitä niin kasarmin arjesta, kuin muistoina kodeista, eri ajoilta. Varuskuntahistoria on koskettanut monia perheitä tällä alueella, intendentti Minna Tuominen kertoo.

− Tavoitteenamme on, että alueelle sijoitettu taide lisää alueen viihtyisyyttä. Taide toimii myös hyvänä maamerkkinä alueella. Näin on käynyt jo Pekka Jylhän Auringonsilta-teoksen osalta. Monet ovat lähteneet ihan varta vasten katsomaan vaikuttavaa auringonkukkaa ja se on virittänyt runsaasti keskustelua, jatkaa Tuominen.

Taideohjelmaa rahoitetaan prosenttiperiaatteella. Tuottajamuotoiset rakennuttajat maksavat kolme prosenttia tontin hinnasta erilliseen taiderahastoon, johon Tuusulan kunta osallistuu 1,5 prosenttia tontin myyntihintaa vastaavalla summalla. Taiderahalla katetaan taiteen suunnittelusta ja toteuttamisesta aiheutuvat kulut joita taiteilijapalkkioiden lisäksi ovat materiaali- ja toteutuskulut, taiteen koordinoinnin kulut sekä rakennesuunnittelusta aiheutuvat lisäkulut.

 

Lisätiedot:

Intendentti Minna Tuominen, minna.tuominen@tuusula.fi, 040 314 3459

Takaisin