Tuusulan Rantatiellä mahdollisuus tutustua taiteilijakoteihin

11.08.2020 klo 09.40

Asuntomessut 2020 Tuusulassa tarjoavat mahdollisuuden tutustua asumisen ratkaisuihin modernissa kyläkaupungissa vain noin parinkymmenen minuutin matkan päässä Helsingin keskustasta.

− Siinä missä asuntomessut kertovat tämän hetken trendeistä, Tuusulan Rantatien taiteilijakodit tarjoavat näkökulman siihen, miten 1800- ja 1900-lukujen taitteen Tuusulan kulttuuripiireissä on asuttu. Museotien varrella voi nauttia taiteilijakodeista ja niiden arkkitehtuurista. Olemme koonneet tietoa taiteilijakodeista ja niiden arkkitehtuurista ja sisustuksesta Rantatie-lehteen, joka on saatavilla maksutta asuntomessujen lipulla kohteistamme, kertoo kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen.

Tuusulanjärven Rantatie on asuntomessujen 2020 virallinen oheiskohde. Taiteilijakodit Erkkola, Halosenniemi, Ahola ja Ainola sekä Aleksis Kiven kuolinmökki ja Lottamuseo tarjoavat asuntomessukävijöille monenlaisia mahdollisuuksia tutustua tuusulalaiseen elämään ennen ja nyt.

Tällä viikolla asuntomessuilla on sisustuksen ja rakentamisen teemaviikko. Useat messukohteet esittelevät myös saunoja − modernin kyläkaupungin tyyliin.

− Museokohteiden saunoihin, Ainolaa ja Aleksis Kiven kuolinmökkiä lukuun ottamatta, yleisöllä ei valitettavasti ole vapaata pääsyä, Ainolan saunaan, joka on Aino Sibeliuksen suunnittelema, kannattaa tutustua jo sen kekseliään vesihuoltojärjestelmän vuoksi, Mikäli saunominen Rantatien perinteikkäissä rantamaisemissa kiinnostaa, siihen kuitenkin löytyy mahdollisuuksia, Kinnunen vinkkaa.

Yleisö voi tiedustella saunomismahdollisuuksia Järvenpään puolella olevan Vanhankylän kartanon rantasaunassa, hotelli Gustavelundin rantasaunassa tai tilaussaunoissa tai Krapin rantasaunoissa. Saunoja vuokrataan yksityiskäyttöön. Tarkemmat tiedot löytyvät näiden toimijoiden verkkosivustoilta. Kunnan verkkosivustolta www.tuusula.fi/matkailu löytyy matkailuesite, johon on koottu myös saunomismahdollisuuksista.

Tuusulanjärven alueella kiertää kesällä hop-on-hop-off -bussi, johon voi hypätä kyytiin myös asuntomessujen portilta. Bussikierrokselle kohteisiin pääsee museokortilla ilmaiseksi, muille päivälipun hinta on 5 euroa ja lisäksi kohteiden mahdolliset pääsymaksut.

 

Lisätietoja:

Kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen, ulla.kinnunen@tuusula.fi, 040 314 3456

 

www.tuusula.fi/matkailu

www.ainola.fi/ainolan-arkkitehtuuri

www.gustavelund.fi/fi/saunat-hoidot

www.krapi.fi/kokoontuminen/rantasaunat

www.vanhankylankartano.fi/rantasauna

Takaisin