Tuusulan kunnanhallitus keskittyi seminaarissaan talouteen ja johtamisjärjestelmän kehittämiseen: ”Koronavirusepidemia on ollut shokki-isku kunnan taloudelle”

14.08.2020 klo 12.50

Tuusulan kunnanhallitus kokoontui kaksipäiväiseen seminaariin 13.-14.8.2020 Petäykseen, Hattulaan. Seminaarissa käytiin läpi kunnan toimintaympäristöä korona-ajan haasteet huomioiden ja käsiteltiin taloutta ja tavoitteita tulevalle. Seminaarissa käsiteltiin myös poliittisen johtamisjärjestelmän uudistamista.

− Koronavirusepidemia on ollut shokki-isku kunnan taloudelle. Lisämenoja aiheutuu laajalla rintamalla esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalveluista ja opetuksesta. Samalla verotulot ovat tipahtaneet huomattavasti. Etsimme säästökohteita ja tervehdytämme määrätietoisesti kunnan taloutta. Emme edelleenkään suunnittele henkilöstön irtisanomisia tai lomautuksia, pormestari Arto Lindberg kertoo.

− Kunnan budjetoitu tulos vuonna 2020 on 3,8 miljoonaa euroa alijäämäinen, kun mukaan otetaan vesihuoltoliikelaitos. Tämänhetkisen ennusteen mukainen alijäämä on noin 10 miljoonaa euroa, ja koronavirusepidemian mukanaan tuomat talousvaikutukset elävät yhä. Talousarvio 2021 painuu selvästi miinukselle lähinnä koronan vuoksi. Meillä on vuodet 2021−2030 kattava kasvun ja talouden hallintaohjelma, jolla tavoittelemme pidemmällä tähtäimellä 10 miljoonan euron vuotuisia säästöjä ja tuottavuustoimia. Vuodelle 2021 haetaan minimissään 3 miljoonan euron säästöjä. Olemme myös laskeneet veronkorotusten vaikutuksia kunnan talouteen, talousjohtaja Markku Vehmas kertoo.

− Koronakriisistä huolimatta katsomme tulevaisuuteen. Pitkällä tähtäimellä tavoitteemme ovatkin ennallaan. Investoimme elinvoiman lisäämiseen ja kunnan kasvuun, rakennamme Suomen parhaimpiin kuuluvia kasvatuksen ja koulutuksen palveluita − ja turvaamme terveelliset ja turvalliset oppimisympäristöt, Lindberg sanoo.

Tuusulan kunnan johtamisjärjestelmää on uudistettu ja seminaarissa käytiin läpi väliarviota tilanteesta. Johtamisjärjestelmä uudistettiin vuonna 2017 ja seminaarissa oli vuorossa uudistuksesta kerätyn palauteen läpikäyminen ja toimenpiteiden hahmottaminen palautteen perusteella.

− Kuluneen kolmen vuoden kokemuksen perusteella olemme oikealla tiellä, mutta kehitettävää löytyy. Lähdemme tuunaamaan johtamisjärjestelmää entistä paremmaksi, Lindberg sanoo.

 

Lisätiedot:

Pormestari Arto Lindberg, 040 314 3101, arto.lindberg@tuusula.fi

Talousjohtaja Markku Vehmas, 040 314 3060, markku.vehmas@tuusula.fi

Takaisin