Elämisen taidetta -tonttiarvonta suosi ”Rakkauden voimaa”

27.10.2020 klo 07.55

Tuusulassa 3.–30.8.2020 pidettyihin asuntomessuihin liittyen Tuusulan kunta järjesti tonttiarvonnan. Arvontaan oli mahdollista osallistua 31.7.–30.9. tekemällä taideteos: piirros, laulu, tanssi tai minkälainen vain taideteos oman mielikuvituksensa rajoissa. Tuusula sai määräaikaan mennessä 2 590 teosta.

Osallistuneiden joukosta arvottiin voittaja torstaina 22.10.2020. Arvonnan suorittivat vs. kunnansihteeri Kirsi Kurtti, kehittämispäällikkö Heidi Hagman ja vs. viestintäpäällikkö Paula Miettinen. Arvonta suoritettiin satunnaisgeneraattorin avulla ja se videoitiin kunnantalolla. Voittajan valintaan eivät siis vaikuttaneet kilpailuun jätetyn taideteoksen ominaisuudet tai laatu.

Generaattori arpoi voittajaksi työn numero 2143. Voittajatyö on nimeltään "Rakkauden voima", ja sen on taiteillut Nia Maria Haaranen Kouvolasta. Nia Maria Haaranen osallistui arvontaan kuvalla omasta taideteoksestaan. Haaranen on taiteilija ja opiskelee tällä hetkellä muotoilijaksi. Hänen töitään on ollut esillä runsaasti Suomessa ja ulkomailla. Teoksiin voi tutustua myös Instagramissa osoitteessa www.instagram.com/lunamir ja taiteilijan verkkosivuilla www.niamariahaaranen.com. (Kuvassa on voittajan arvontaan jättämä taideteos.)

– Törmäsin arvontaan, kun selailin asuntomessujen tietoja netissä. Jos emme olisi eläneet koronavirusepidemian aikaa, olisi tullut käymään messuilla, sillä olen kiinnostunut muun muassa sisustamisesta, voitostaan yllättynyt Haaranen kertoo.

Voittaja ei osaa vielä hämmästykseltään sanoa, johtaako tontin voitto rakennusprojektin aloittamiseen ja muuttamiseen Tuusulaan.

– Minulla ei ole siteitä Tuusulaan, mutta tokihan paikkakunta on mielenkiintoinen sijaintinsa puolesta. Voisin myös tutustua Tuusulanjärven taiteilijayhteisön maisemiin, voittaja tuumii.

− Halusimme tuoda arvonnan avulla esille Tuusulaa asuinpaikkana. Arvonnan palkintona oleva tontti sijaitsee Peltokaaressa, joka on vehreä asuinalue Jokelassa, yhdessä kolmesta kuntakeskuksestamme. Jokelasta on 40 minuutin suora junayhteys Helsingin ytimeen. Toivotamme voittajalle lämpimästi onnea – ja ehdottomasti tervetuloa Tuusulaan, sanoo pormestari Arto Lindberg.

Tuusulan kunta vastaa arvotus tontin arpajaisverosta (30% lahjan arvosta) ja muista verottajan lahjaan mahdollisesti määräämistä veroseuraamuksista. Tontti luovutetaan ilman rakentamisvelvoitetta, eikä sen edelleen luovuttamista kunnan puolesta rajoiteta. Luovutuksen saajalta ei peritä luovutuksen yhteydessä kiinteistönmuodostusmaksua eikä kaupanvahvistuskuluja.

Osallistuminen arvontaan tapahtui täyttämällä verkkosivun lomake tai Instagramissa käyttämällä Instagram-julkaisun yhteydessä tunnistetta #TonttiTuusulasta. Arvonnan voittaja oli jättänyt työnsä verkkolomakkeen avulla.

Tonttiarvontaan osallistuneita töitä laitetaan esille verkkosivulle www.elamisentaidetta.fi. Verkkonäyttely avautuu ihan lähiaikoina ja siitä viestitään erikseen.

 

Lisätietoja:

Pormestari Arto Lindberg, 040 314 3101, arto.lindberg@tuusula.fi  

Viestintäpäällikkö Paula Miettinen, 040 314 2004, paula.miettinen@tuusula.fi

Kehittämispäällikkö Heidi Hagman, 040 314 3052, heidi.hagman@tuusula.fi

Rakkauden voima

Takaisin